Opony sportowe i turystyczne
- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- sensi
- klepacz
- Imię: pawel
- województwo: poza granicą Polski
ja w zeszlym sezonie uzywalem sportmaxow i jak dla mnie sa troche za twarde. przy nizszych temperaturach (2-4 stopnie c) przy spokojnym ruszaniu potrafily zamielic jeszcze na 2 drugim biegu zanim sie rozgrzaly. przebieg? 5 tys mil. na plus mozna zaliczyc krotki czas rozgrzewania i dosc przewidywalne w deszczu. sporo osob poleca sportmaxy albo roadsmarty ale kazdy musi chyba trafic w swoj gust. teraz mam michaly pp2ct i jest o niebo lepiej. rano temp dalej sa niskie (3-5 stopni) i nie ma zadnych problemow ale podobno przebiegi 5k mil na tyle to marzenie. sprobuj tych opon na ktorych jeszcze nie jezdziles- bedziesz mial porownanie
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
.....zerknij również na te oponki sportsmart . Nie jeździłem, ale wiele dobrych opinii słyszałem.
Adam
- ethiel0
- teksciarz
Witka w tym roku wkoncu wracam do Polandi(moze sie na zlot wkoncu zalapie) i zabieram ze soba moja angielska panne wiec powoli przygotowuje moto do dluzszej jazdy. Zalozylem nowe gumy Pirelli Diablo Strady (znajomy mi polecil i mieli na nie promocje akurat- pierwsze opony w zyciu kupilem heh takto zawsze ze zmiana moto byly nowe oponki heh) czytalem ze calkiem niezle gumy a wy jakie macie z nimi doswiadczenie da sie na nich pare km zrobic na trasie i zakretach(one dwuskladnikowe to powinny dac rade? czy mam moze je spokojnie traktowac?) Pozdrawiam
-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
Poczytaj temat to znajdziesz.Sam pisałem o nich stronkę wcześniej
Kapcie polecam.
Diablo Strada to opona dla kierowców, którzy chętnie podejmują długie trasy i którzy nie chcą zrezygnować ze sportowej radości z jazdy
W 2006 roku wg niemieckiego magazynu motocyklowego "Motorrad" (najpopularniejszego w Europie), opony Pirelli Diablo Strada uzyskały najlepszy wynik w jeździe na mokrym, uzyskały także najlepszy czas okrążenia, oraz zwyciężyły w kategorii "stabilność" oraz "przewidywalność". W jeździe na suchym zajęły drugie miejsce. Potwierdził to również niezależny test francuskiego magazynu "Moto Revue". Wynik ten podkreśla wspaniałe własności opon i zapewnia wiodące miejsce w kategorii radialnych opon sportowo-turystycznych. Dlatego zostały uznane przez testujących za najlepszy wybór w tej kategorii.
Cechy:
Zrównoważone kontury przedniego i tylnego koła gwarantują neutralną charakterystykę prowadzenia we wszystkich sytuacjach
Funkcjonalny wzór bieżnika zapewnia równomierne zużycie profilu i niezmienne osiągi, w całym cyklu użytkowania
Polepszona mieszanka zapewnia więcej przyczepności dla jeszcze bardziej sportowego zachowania opony, również na mokrych nawierzchniach
Sportowe trzymanie i optymalne osiągi dzięki nowej konstrukcji opony HGHM (High Grip HIGH Milage)
Sprawny drenaż wody i optymalna przyczepność również przy niskich temperaturach, dzięki precyzyjnie dobranemu wzorowi profilu przedniego i tylnego koła
Nowoczesne, wydajne polimery CARBON BLACK oraz krzemionka troszczą się o stałe i pewne osiągi
Wyniki w testach:Magazyn Test/Data Ocena/Miejsce
MOTORRAD 10/2008 Szczególnie godna polecenia!
MOTORRAD 24/2008 Szczególnie godna polecenia! - zwycięzca testu
PS DAS SPORT MOTORRAD MAGAZINE 5/2008 zwycięzca testu
BIKE lipiec 2008 zwycięzca testu
MOTORRAD&REISEN wrzesień 2008

Diablo Strada to opona dla kierowców, którzy chętnie podejmują długie trasy i którzy nie chcą zrezygnować ze sportowej radości z jazdy
W 2006 roku wg niemieckiego magazynu motocyklowego "Motorrad" (najpopularniejszego w Europie), opony Pirelli Diablo Strada uzyskały najlepszy wynik w jeździe na mokrym, uzyskały także najlepszy czas okrążenia, oraz zwyciężyły w kategorii "stabilność" oraz "przewidywalność". W jeździe na suchym zajęły drugie miejsce. Potwierdził to również niezależny test francuskiego magazynu "Moto Revue". Wynik ten podkreśla wspaniałe własności opon i zapewnia wiodące miejsce w kategorii radialnych opon sportowo-turystycznych. Dlatego zostały uznane przez testujących za najlepszy wybór w tej kategorii.
Cechy:
Zrównoważone kontury przedniego i tylnego koła gwarantują neutralną charakterystykę prowadzenia we wszystkich sytuacjach
Funkcjonalny wzór bieżnika zapewnia równomierne zużycie profilu i niezmienne osiągi, w całym cyklu użytkowania
Polepszona mieszanka zapewnia więcej przyczepności dla jeszcze bardziej sportowego zachowania opony, również na mokrych nawierzchniach
Sportowe trzymanie i optymalne osiągi dzięki nowej konstrukcji opony HGHM (High Grip HIGH Milage)
Sprawny drenaż wody i optymalna przyczepność również przy niskich temperaturach, dzięki precyzyjnie dobranemu wzorowi profilu przedniego i tylnego koła
Nowoczesne, wydajne polimery CARBON BLACK oraz krzemionka troszczą się o stałe i pewne osiągi
Wyniki w testach:Magazyn Test/Data Ocena/Miejsce
MOTORRAD 10/2008 Szczególnie godna polecenia!
MOTORRAD 24/2008 Szczególnie godna polecenia! - zwycięzca testu
PS DAS SPORT MOTORRAD MAGAZINE 5/2008 zwycięzca testu
BIKE lipiec 2008 zwycięzca testu
MOTORRAD&REISEN wrzesień 2008
- RALF
- klepacz
- Imię: Rafał
Dzieki za wszystkie opinie i podpowiedzi
dzis pojechałem zaklepać Dunlopy RoadSmarty...i oczywiście efekcik
Nie brałem pod uwagę Bridgestonów Batlax bt 023- trzyskładnikowe podobno super.
Może ktoś się wypowie.
Z góry dziękuję Ralf

Nie brałem pod uwagę Bridgestonów Batlax bt 023- trzyskładnikowe podobno super.
Może ktoś się wypowie.
Z góry dziękuję Ralf
Radio Kolor 103 FM
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster
- staqqq
- zadomowiony
- Imię: Stachu
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... ystycznych
Test robiony na VFRce:)
Teraz mam Pirelli Diablo Strady, ale myślę o tych Metzelerach Roadtec...
Pirelki spoko, nie mam się do czego przyczepić. Ktoś ma może te Metzelery?
Mam szanse wygrać oponki w konkursie, także w ogóle byłby ogień:)
- ethiel0
- teksciarz
i nowszy test: http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... 8055_ZR_17_
-
- bywalec
- Imię: jacek
Mam nóweczki michelina pilot road 2, czekają na test na VFR. Poprzednio miałem takie na bandicie i spisywały się super. Zwłaszcza na mokrym podczas pewnego hamowania przed światłami. Sam byłem pod wrażeniem ze udało się zatrzymać. Cena podana w tym artykule jest lekko przesadzona, ja kupiłem 2 szt. z założeniem i wyważeniem za 1260 zł. A teraz zachodzę w głowę czy nie trza było dołożyć i kupić road 3?
- su4beusz
- pisarz
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
staqqq pisze:http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... ystycznych
metzelery wygrały bo to opony dedykowane przez producenta do tego modelu motka. reszta generlanie szans nie ma za dużych chyba, że kierownik uprze się na jakiś konkretny parametr opony, który akurat przebije z6.
ja mam te opony i po 8 tysiach zrobiły się nieco twarde. sam się zdecydować nie mogę, czy kupowac jużś nowe, czy nie.
if my calculations are correct, when this baby hits 80mph we're gonna see some seriuos SHIT 
http://www.bikepics.com/members/su4beusz/

http://www.bikepics.com/members/su4beusz/