Opony sportowe i turystyczne
- Daniel
- klepacz
- Imię: Daniel
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Właśnie dziś przyszedł do mnie pocztą komplecik używanych Pilot Road 2 właśnie od tego sprzedawcy. Swoją drogą Poczta Polska się popisała. Przesyłka szła 1 dzień. Wczoraj wysłane, dziś u mnie
. Oponki z 2008 roku. Tył prawie nowy, przód obstawiam na jakieś 15 tyś. km. (poprzednio na nowej zrobiłem 30 tyś
) Koszt: 370 zł. + wysyłka. Jestem w 100% zadowolony. Polecam tego gościa. Słowny i konkretny.
Teraz tylko czekać sezonu....

Teraz tylko czekać sezonu....
Try before you die!
-
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Panocki nie wie, czy ktoś korzystał z usług tego sklepu, jeśli nie to polecam.
Przyznaje sie bez bicia, że nie robilem tam zakupow, poniewaz nie wybralem jeszcze dla siebie nowej vfr-y, ale pracuje z motocyklistami i wiem, ze sochaczew, piaseczno i inni zaopatruja sie tam.
Cenowo wypada rewelacyjnie.
Przyznaje sie bez bicia, że nie robilem tam zakupow, poniewaz nie wybralem jeszcze dla siebie nowej vfr-y, ale pracuje z motocyklistami i wiem, ze sochaczew, piaseczno i inni zaopatruja sie tam.
Cenowo wypada rewelacyjnie.
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Chcialbym dolaczyc opinie o oponie. Niedawno zalozylem na tyl Dunlopa Sportmaxa 207 i jestem mega pozytywnie zaskoczony. To chyba najlepsza opona na jakiej do tej pory jezdzilem. VFR zachowuje sie niezwykle delikatnie na tej oponie. W zakrety kladzie sie z olbrzymia latwoscia. Po pierwszych 100km prawie ja zamknalem i nie mialem zadnych obaw, ze ucieknie czy stanie sie cos nieprzewidzianego. Jedyna obawa jest taka, ze guma zniknie w oczach.
Ostatnio zmieniony wt 11 maja 2010, 19:26 przez elco, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- zomb
- bywalec
- Imię: Wojtek
Dorzucę swoje 3 grosze...
Kupiłem ostatnio komplet gum do gościa z Kalwarii (polecacie go na którymś wątku) i moge śmiało polecić. Fajne gumy za niedużą kase.
BT016 przód i Pilot Power2CT na tył.
zestaw na szosie sprawuje się b. dobrze ale miałem okazję pojeździć na nich w poznaniu na torze i prawdą jest to co słyszałem, że Power 2CT po kilku okrążeniach (jak się mocno rozgrzeje) zaczyna odjeżdzać i to nie jest fajne. BT016 od początku do końca kleił jak trzeba.
Kupiłem ostatnio komplet gum do gościa z Kalwarii (polecacie go na którymś wątku) i moge śmiało polecić. Fajne gumy za niedużą kase.
BT016 przód i Pilot Power2CT na tył.
zestaw na szosie sprawuje się b. dobrze ale miałem okazję pojeździć na nich w poznaniu na torze i prawdą jest to co słyszałem, że Power 2CT po kilku okrążeniach (jak się mocno rozgrzeje) zaczyna odjeżdzać i to nie jest fajne. BT016 od początku do końca kleił jak trzeba.
- Danielxit
- bywalec
to i 3 grosze ode mnie
po przeczytaniu chyba miliona postów na forum i podjęciu decyzji, szukałem w Warszawie Michałków PR2 i miałęm z tym duży problem ( w niskiej cenie
więc pohamowałem żądze i kupiłem z Allegro, gdzieś z pod południowej granicy, licząc się z kilkoma dniami oczekiwania... po godzinie od aukcji jednak dostałem telefon od sprzedawcy, który po kolejnej godzinie stał już u mnie pod pracą !!
mistrz zaskoku ! Oponki nowe z dotem 1210 i 4809 więc pachną pod niebiosa.
polecam sprzedawcę pełną gębą !
a link do aukcji w której kupiłem pod spodem:
http://www.allegro.pl/item1028401151_mi ... _50_1.html
wcześniej miałem do czynienia przez 3 sezony z Dunlopami SportMax założonymi na Ducati Monster i muszę przyznać że byłem całkiem zadowolony, choć charakterystyka moto zupełnie odmienna.

polecam sprzedawcę pełną gębą !

http://www.allegro.pl/item1028401151_mi ... _50_1.html
wcześniej miałem do czynienia przez 3 sezony z Dunlopami SportMax założonymi na Ducati Monster i muszę przyznać że byłem całkiem zadowolony, choć charakterystyka moto zupełnie odmienna.
ROMET Pony M3 >>> MZ 150 >>> DUCATI Monster 620 ie >>> HONDA VFR RC46A >>> YAMAHA XS400 OHC & HONDA VFR RC24
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
ja założyłem w zimie metzelery z6 - jak dla mnie rewelacja!! nowa guma to nowa guma, trzymają zajebiście na suchym, mokrym, jeszcze mi się uślizg nie zdarzył, a jeżdżę w każdych warunkach (oprócz śniegu
)
na tył założyłem 180-tke, bo był problem z oryginalnym rozmiarem, ale jak dla mnie moto lepiej sie prowadzi
Mistrzem zamykania opon nie jestem, przy dobrych warunkach udało mi się dojść do ok 2cm od krawędzi
ale na tym mi akurat nie zależy.

- tayayay
- teksciarz
- Imię: panie daj
- Kontakt:
ja śmigam na pirelkach diablo strada i muszę przyznać że mają w sobie coś diabła
W zakrętach, rozgrzane trzymają jak przysłowiowy diabeł sołtysa za gromadzkie pieniądze (nie znacie? to chyba jeszcze za młode dupy
). Wysokie prędkości - idą jak po sznurku. Parę dni temu musiałem w mega ulewie przejechać całe miasto, z czego sporą część po poniemieckiej kostce... było jak na lodowisku. Ale na takie warunki to już nie ma raczej żadnych opon 
Sam chciałem metzelery z6, bo się o nich nasłuchałem mitów i legend, ale sianka nie starczyło
Za 20 tysięcy km pomyślę o nich znowu 

Sam chciałem metzelery z6, bo się o nich nasłuchałem mitów i legend, ale sianka nie starczyło

- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
A ja z kolei sie zawiodlem na Pilot Road II. Owszem na wodzie to sa mega opony, w zakretach tez, ale przy jezdzie na wprost, przy wiekszych predkosciach, strasznie mi wezykowala przednia guma. Nie mialem tego na Bridgestonach, mimo, ze byly to opony starej generacji, jednoskladnikowe (BT56). Mysle, ze jak przyjdzie czas na ich zmiane, to kupie cos nowego wlasnie z Bridgestona, pewnie BT023...
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
- msciwuj
- teksciarz
Odgrzebię trochę temat, ale przecież on zawsze aktualny.
Chciałem się zapytać o doświadczenia z gumami Shinko - myślę o tych 009 głównie - Kornik - do tablicy! ;) Ktoś jeszcze?
Oprócz oczywistości typu "dobra przyczepność" zależy mi na gumach, które będą przewidywalne. Ogółem miałem rok przerwy w jeżdżeniu, a motocyklista ogółem ze mnie żaden. Teraz najzwyczajniej w świecie "nie idą" mi głębsze przechyły, a gówniana opona z tyłu wcale nie pomaga (6-letnie BT-020 :-/ ). Nie chcę gumy, która sama wali się w zakręt, bo mnie będzie stresować. ;) Wolę ją do tego zmuszać.
Pozdrowienia
Chciałem się zapytać o doświadczenia z gumami Shinko - myślę o tych 009 głównie - Kornik - do tablicy! ;) Ktoś jeszcze?
Oprócz oczywistości typu "dobra przyczepność" zależy mi na gumach, które będą przewidywalne. Ogółem miałem rok przerwy w jeżdżeniu, a motocyklista ogółem ze mnie żaden. Teraz najzwyczajniej w świecie "nie idą" mi głębsze przechyły, a gówniana opona z tyłu wcale nie pomaga (6-letnie BT-020 :-/ ). Nie chcę gumy, która sama wali się w zakręt, bo mnie będzie stresować. ;) Wolę ją do tego zmuszać.
Pozdrowienia
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Mam prośbę do osób które jeżdżą na Michelinach Pilot Power. Powiedzcie mi proszę czy te opony są dobre czy takie sobie. Ja słyszę od ludzi złe oponie o nich że za bardzo się ślizgają. Kumpel wygrzebuje z neta dobre opinie i testy w których wygrywają te opony i założył je do Bandita 600. Mi się dziwnie jeździ na nich a najbardziej denerwuje mnie olbrzymia różnica między zimnymi a rozgrzanymi. Nigdy z takim czymś prędzej się nie spotkałem. Głupi jestem już z tego...
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
msciwuj, jak moje odczucia
ciągle pozytywne i ciągle zapominam zmierzyć bieżnik
Mam już na liczniku 60 000 km i gumy jest dużo
trzymać trzyma dobrze, jest dość przewidywalna a lekkie uślizgi tyłu są opanowywalne (co prawda sam do nich specjalnie doprowadzam - chyba jakieś supermoto by się dodatkowo przydało
)
Jak narazie nie mam żadnych zastrzeżeń, czy guma się sama wali w zakręty ?!? Hmmm ciężko mi powiedzieć ale jak ciśnienei jest dobre (przód 2.5 tył 2.9) to i prowadzi się dobrze.
Miałem BT020 też 6 letnie i to była MASAKRA potem zmieniłem na pilot sporty i byłem zadowolony a potem założyłem Shinko 009 i jestem jeszcze bardziej zadowolony

Jak narazie nie mam żadnych zastrzeżeń, czy guma się sama wali w zakręty ?!? Hmmm ciężko mi powiedzieć ale jak ciśnienei jest dobre (przód 2.5 tył 2.9) to i prowadzi się dobrze.
Miałem BT020 też 6 letnie i to była MASAKRA potem zmieniłem na pilot sporty i byłem zadowolony a potem założyłem Shinko 009 i jestem jeszcze bardziej zadowolony

Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid