Opony sportowe i turystyczne

Awatar użytkownika
tommy
teksciarz
teksciarz
Imię: Tomek
województwo: małopolskie

Post autor: tommy » wt 09 lut 2010, 20:15

Kupiłem od Lamassu juz z 6-7 kompletów opon.....mieszkam od niego 10 km i zawsze jedę do niego i wybieram sobie oponki z garage.
Specjalizuje sie w Michelinach i ich ma zawsze najwiecej....roadów i powerów.
Serdecznie polecam-to uczciwy i porządny gość.

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » wt 09 lut 2010, 20:42

No proszę, czyli macie potwierdzenie że moje opowieści nie są dziwnej treści i nie są wyssane z palca.

Awatar użytkownika
Daniel
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Daniel » śr 17 lut 2010, 17:50

Właśnie dziś przyszedł do mnie pocztą komplecik używanych Pilot Road 2 właśnie od tego sprzedawcy. Swoją drogą Poczta Polska się popisała. Przesyłka szła 1 dzień. Wczoraj wysłane, dziś u mnie :mrgreen: . Oponki z 2008 roku. Tył prawie nowy, przód obstawiam na jakieś 15 tyś. km. (poprzednio na nowej zrobiłem 30 tyś :mrgreen: ) Koszt: 370 zł. + wysyłka. Jestem w 100% zadowolony. Polecam tego gościa. Słowny i konkretny.
Teraz tylko czekać sezonu....
Try before you die!

kwiacior
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: kwiacior » pt 19 lut 2010, 08:29

Panocki nie wie, czy ktoś korzystał z usług tego sklepu, jeśli nie to polecam.
Przyznaje sie bez bicia, że nie robilem tam zakupow, poniewaz nie wybralem jeszcze dla siebie nowej vfr-y, ale pracuje z motocyklistami i wiem, ze sochaczew, piaseczno i inni zaopatruja sie tam.
Cenowo wypada rewelacyjnie.

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » pn 10 maja 2010, 21:06

Chcialbym dolaczyc opinie o oponie. Niedawno zalozylem na tyl Dunlopa Sportmaxa 207 i jestem mega pozytywnie zaskoczony. To chyba najlepsza opona na jakiej do tej pory jezdzilem. VFR zachowuje sie niezwykle delikatnie na tej oponie. W zakrety kladzie sie z olbrzymia latwoscia. Po pierwszych 100km prawie ja zamknalem i nie mialem zadnych obaw, ze ucieknie czy stanie sie cos nieprzewidzianego. Jedyna obawa jest taka, ze guma zniknie w oczach.
Ostatnio zmieniony wt 11 maja 2010, 19:26 przez elco, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
zomb
bywalec
bywalec
Imię: Wojtek

Post autor: zomb » wt 11 maja 2010, 12:44

Dorzucę swoje 3 grosze...
Kupiłem ostatnio komplet gum do gościa z Kalwarii (polecacie go na którymś wątku) i moge śmiało polecić. Fajne gumy za niedużą kase.
BT016 przód i Pilot Power2CT na tył.

zestaw na szosie sprawuje się b. dobrze ale miałem okazję pojeździć na nich w poznaniu na torze i prawdą jest to co słyszałem, że Power 2CT po kilku okrążeniach (jak się mocno rozgrzeje) zaczyna odjeżdzać i to nie jest fajne. BT016 od początku do końca kleił jak trzeba.

Awatar użytkownika
Danielxit
bywalec
bywalec

Post autor: Danielxit » śr 12 maja 2010, 18:34

to i 3 grosze ode mnie :) po przeczytaniu chyba miliona postów na forum i podjęciu decyzji, szukałem w Warszawie Michałków PR2 i miałęm z tym duży problem ( w niskiej cenie :) więc pohamowałem żądze i kupiłem z Allegro, gdzieś z pod południowej granicy, licząc się z kilkoma dniami oczekiwania... po godzinie od aukcji jednak dostałem telefon od sprzedawcy, który po kolejnej godzinie stał już u mnie pod pracą !! :twisted: mistrz zaskoku ! Oponki nowe z dotem 1210 i 4809 więc pachną pod niebiosa.
polecam sprzedawcę pełną gębą ! :) a link do aukcji w której kupiłem pod spodem:
http://www.allegro.pl/item1028401151_mi ... _50_1.html

wcześniej miałem do czynienia przez 3 sezony z Dunlopami SportMax założonymi na Ducati Monster i muszę przyznać że byłem całkiem zadowolony, choć charakterystyka moto zupełnie odmienna.
ROMET Pony M3 >>> MZ 150 >>> DUCATI Monster 620 ie >>> HONDA VFR RC46A >>> YAMAHA XS400 OHC & HONDA VFR RC24

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » czw 13 maja 2010, 11:15

To i ja wtrące swoje trzy grosze.... Mam Michałki ( jak to piszecie ) pp i nigdy już nie założę bridgestone! Przez które o mały włos nie złamałem obojczyka. Michałki może krótkotrwalsze ale trzymają jak trzeba
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » czw 13 maja 2010, 11:24

ja założyłem w zimie metzelery z6 - jak dla mnie rewelacja!! nowa guma to nowa guma, trzymają zajebiście na suchym, mokrym, jeszcze mi się uślizg nie zdarzył, a jeżdżę w każdych warunkach (oprócz śniegu :D) :) na tył założyłem 180-tke, bo był problem z oryginalnym rozmiarem, ale jak dla mnie moto lepiej sie prowadzi :) Mistrzem zamykania opon nie jestem, przy dobrych warunkach udało mi się dojść do ok 2cm od krawędzi :D :P ale na tym mi akurat nie zależy.

Awatar użytkownika
tayayay
teksciarz
teksciarz
Imię: panie daj
Kontakt:

Post autor: tayayay » pt 14 maja 2010, 22:55

ja śmigam na pirelkach diablo strada i muszę przyznać że mają w sobie coś diabła :mrgreen: W zakrętach, rozgrzane trzymają jak przysłowiowy diabeł sołtysa za gromadzkie pieniądze (nie znacie? to chyba jeszcze za młode dupy ;-) ). Wysokie prędkości - idą jak po sznurku. Parę dni temu musiałem w mega ulewie przejechać całe miasto, z czego sporą część po poniemieckiej kostce... było jak na lodowisku. Ale na takie warunki to już nie ma raczej żadnych opon ;-)
Sam chciałem metzelery z6, bo się o nich nasłuchałem mitów i legend, ale sianka nie starczyło :( Za 20 tysięcy km pomyślę o nich znowu ;-)

Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Post autor: Rychu » wt 18 maja 2010, 00:24

tez uzywam takich pirelek , troszke dlugo sie nagrzewaja - a zimna lubi sie slizgac , pozatym sa ok , po 8 tys km nie widac sladow zuzycia

Awatar użytkownika
Mundek
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Mundek » pt 21 maja 2010, 13:46

A ja z kolei sie zawiodlem na Pilot Road II. Owszem na wodzie to sa mega opony, w zakretach tez, ale przy jezdzie na wprost, przy wiekszych predkosciach, strasznie mi wezykowala przednia guma. Nie mialem tego na Bridgestonach, mimo, ze byly to opony starej generacji, jednoskladnikowe (BT56). Mysle, ze jak przyjdzie czas na ich zmiane, to kupie cos nowego wlasnie z Bridgestona, pewnie BT023...
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))

Awatar użytkownika
msciwuj
teksciarz
teksciarz

Post autor: msciwuj » czw 27 maja 2010, 09:57

Odgrzebię trochę temat, ale przecież on zawsze aktualny.

Chciałem się zapytać o doświadczenia z gumami Shinko - myślę o tych 009 głównie - Kornik - do tablicy! ;) Ktoś jeszcze?

Oprócz oczywistości typu "dobra przyczepność" zależy mi na gumach, które będą przewidywalne. Ogółem miałem rok przerwy w jeżdżeniu, a motocyklista ogółem ze mnie żaden. Teraz najzwyczajniej w świecie "nie idą" mi głębsze przechyły, a gówniana opona z tyłu wcale nie pomaga (6-letnie BT-020 :-/ ). Nie chcę gumy, która sama wali się w zakręt, bo mnie będzie stresować. ;) Wolę ją do tego zmuszać.

Pozdrowienia

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pn 31 maja 2010, 22:14

Mam prośbę do osób które jeżdżą na Michelinach Pilot Power. Powiedzcie mi proszę czy te opony są dobre czy takie sobie. Ja słyszę od ludzi złe oponie o nich że za bardzo się ślizgają. Kumpel wygrzebuje z neta dobre opinie i testy w których wygrywają te opony i założył je do Bandita 600. Mi się dziwnie jeździ na nich a najbardziej denerwuje mnie olbrzymia różnica między zimnymi a rozgrzanymi. Nigdy z takim czymś prędzej się nie spotkałem. Głupi jestem już z tego...
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Post autor: Kornik » wt 01 cze 2010, 23:26

msciwuj, jak moje odczucia :) ciągle pozytywne i ciągle zapominam zmierzyć bieżnik :) Mam już na liczniku 60 000 km i gumy jest dużo :) trzymać trzyma dobrze, jest dość przewidywalna a lekkie uślizgi tyłu są opanowywalne (co prawda sam do nich specjalnie doprowadzam - chyba jakieś supermoto by się dodatkowo przydało :P )

Jak narazie nie mam żadnych zastrzeżeń, czy guma się sama wali w zakręty ?!? Hmmm ciężko mi powiedzieć ale jak ciśnienei jest dobre (przód 2.5 tył 2.9) to i prowadzi się dobrze.

Miałem BT020 też 6 letnie i to była MASAKRA potem zmieniłem na pilot sporty i byłem zadowolony a potem założyłem Shinko 009 i jestem jeszcze bardziej zadowolony :D
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

ODPOWIEDZ