Pompa paliwa dziwny odgłos..

olonoga

Pompa paliwa dziwny odgłos..

Post autor: olonoga » pn 12 kwie 2010, 22:30

Witam,
Mam następujące problem.
Mianowicie kiedy przekręcam kluczyk przełanczam czerwony klawisz na engine start włacza sie pompa paliwa. JEdnak samemu odgłosowi włanczającej się pompy toważyszy jakiś dziwny odgłos jakby zwarcia dokładnie w tym samym momencie co zalancza się pompa paliwa.
Czy miał ktoś podobny problem lub co to może powodować??? Czy jakiś przekaznik elektryczny?? Dodam ze moto pali normalnie.

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » pn 12 kwie 2010, 22:32

wg mnie powinienes zdjac plastiki i wtedy postarac sie zlokalizowac ten odglos no i przy okazji obejrzec kostki elektryczne jesli sadzisz, ze to odglos zwarcia

olonoga

Post autor: olonoga » pn 12 kwie 2010, 22:40

...juz probowalem ale ciezko to zlokalizowac.
Mam pomysł zeby poprostu odłączyc pompę i spróbowac start engine.
Czy podczas nacisniecia klawisza start engine włancza się jeszcze cos oprócz pompy co może wydawac taki odgłos???? np pompa ABS lub jakies przekazniki???

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » pn 12 kwie 2010, 23:12

Kolego!!!! Manual a ściślej schemat stacyjka, przekażnik i pompa!!! Lużne styki takie moje skromne zdanie lub przekażnik dostał wilgoci, najlepiej wrzuć to na YOUTUBE posłuchamy i dojdziemy do sedna... Pozdro

PS: przełącznik na kierownicy słaby styk na bank!!! Rozbierz go...
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

olonoga

Post autor: olonoga » wt 13 kwie 2010, 08:22

heh
sprobuje jeszcze dzis sprawdzic te przełączniki, ale wczoraj z tego co obserwowałem to tak jakby odgłos wydobywał sie z termostatu co chyba jest nie mozliwe....

waclv
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: waclv » wt 13 kwie 2010, 14:52

olonoga pisze:heh
sprobuje jeszcze dzis sprawdzic te przełączniki, ale wczoraj z tego co obserwowałem to tak jakby odgłos wydobywał sie z termostatu co chyba jest nie mozliwe....
Odgłosy jakie wydaje motocykl po przekręceniu kluczyka daje układ wtryskowy dawkując paliwo do rozruchu, natomiast pompa raczej odpada bo praktycznie nie słychać jej pracy.
olonoga jaki Masz model vfr??

olonoga

Post autor: olonoga » pt 16 kwie 2010, 11:05

Wiem juz na pewno ze to nie pompa daje ten dzwiek tylko układ wtryskowy,
bo odłaczyłem pompe a odgłos chrobotania dalej ten sam. Sciagnąłem bak iewidentnie dochodzi ten dzwiek z okolic listwy paliwowej lub przewodów podcisnienia na liscie. Jednak nie moge tego dokładnie zlokalizowac.
Ponizej załanczam schemat całego układu wtryskowego moze ktos bedzie w stanie mnie naprowadzić.

Mam jeszcze pomydł aby odłaczyc pompę włączyc moto i poczekać aż zejdzie całe paliwo z układau wtryskowego.
Prosze o jakies opinię....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

olonoga

Post autor: olonoga » pt 16 kwie 2010, 20:56

vitajta,
więc znalazłem co to jest,
jakbysice mogli zucic okiem na tego manuala strona 6-77. Z tego to zespołu wydobywa się ten dzwięk. Jak na moje oko to poprostu silnik krokowy.
Co w tym scierwie może tak chrobotac??

ODPOWIEDZ