Pompa paliwa dziwny odgłos..
Pompa paliwa dziwny odgłos..
Witam,
Mam następujące problem.
Mianowicie kiedy przekręcam kluczyk przełanczam czerwony klawisz na engine start włacza sie pompa paliwa. JEdnak samemu odgłosowi włanczającej się pompy toważyszy jakiś dziwny odgłos jakby zwarcia dokładnie w tym samym momencie co zalancza się pompa paliwa.
Czy miał ktoś podobny problem lub co to może powodować??? Czy jakiś przekaznik elektryczny?? Dodam ze moto pali normalnie.
Mam następujące problem.
Mianowicie kiedy przekręcam kluczyk przełanczam czerwony klawisz na engine start włacza sie pompa paliwa. JEdnak samemu odgłosowi włanczającej się pompy toważyszy jakiś dziwny odgłos jakby zwarcia dokładnie w tym samym momencie co zalancza się pompa paliwa.
Czy miał ktoś podobny problem lub co to może powodować??? Czy jakiś przekaznik elektryczny?? Dodam ze moto pali normalnie.
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Kolego!!!! Manual a ściślej schemat stacyjka, przekażnik i pompa!!! Lużne styki takie moje skromne zdanie lub przekażnik dostał wilgoci, najlepiej wrzuć to na YOUTUBE posłuchamy i dojdziemy do sedna... Pozdro
PS: przełącznik na kierownicy słaby styk na bank!!! Rozbierz go...
PS: przełącznik na kierownicy słaby styk na bank!!! Rozbierz go...
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

-
- teksciarz
- Imię: Piotr
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Odgłosy jakie wydaje motocykl po przekręceniu kluczyka daje układ wtryskowy dawkując paliwo do rozruchu, natomiast pompa raczej odpada bo praktycznie nie słychać jej pracy.olonoga pisze:heh
sprobuje jeszcze dzis sprawdzic te przełączniki, ale wczoraj z tego co obserwowałem to tak jakby odgłos wydobywał sie z termostatu co chyba jest nie mozliwe....
olonoga jaki Masz model vfr??
Wiem juz na pewno ze to nie pompa daje ten dzwiek tylko układ wtryskowy,
bo odłaczyłem pompe a odgłos chrobotania dalej ten sam. Sciagnąłem bak iewidentnie dochodzi ten dzwiek z okolic listwy paliwowej lub przewodów podcisnienia na liscie. Jednak nie moge tego dokładnie zlokalizowac.
Ponizej załanczam schemat całego układu wtryskowego moze ktos bedzie w stanie mnie naprowadzić.
Mam jeszcze pomydł aby odłaczyc pompę włączyc moto i poczekać aż zejdzie całe paliwo z układau wtryskowego.
Prosze o jakies opinię....
bo odłaczyłem pompe a odgłos chrobotania dalej ten sam. Sciagnąłem bak iewidentnie dochodzi ten dzwiek z okolic listwy paliwowej lub przewodów podcisnienia na liscie. Jednak nie moge tego dokładnie zlokalizowac.
Ponizej załanczam schemat całego układu wtryskowego moze ktos bedzie w stanie mnie naprowadzić.
Mam jeszcze pomydł aby odłaczyc pompę włączyc moto i poczekać aż zejdzie całe paliwo z układau wtryskowego.
Prosze o jakies opinię....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.