sieczkarnia

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

sieczkarnia

Post autor: Twardy161 » czw 30 lip 2009, 11:44

tak wlasnie okreslil odglos pracy mojej vfr-ki mechanik jednoczesnie nie majac pojecia skad to moze pochodzic,
rzecz wyglada tak, ze kupilem otocykl nie na chodzie po rzekomej niedawnej regulacji zaworow, po odpaleniu przez jakis czas bylem zachysniety tym, ze pali i ze wal nie nawala ale po pewnym czasie zwrocilem uwage na moim zdaniem (choc innej vfr nie slyszalem) za glosny klekot z silnika a dokladnie z okolic zaworow, przez jakis czas wmawialem sobie, ze moze tak juz chodzi ten slynny rozrzad na zebattkach ale sam w to nie wierzylem, w koncu postanowilem tam zajrzec, zawory nie wygladaly na super wyregulowane ale nie bylo tragedii, zrobilem po swojemu, skladam i zero zmian, pozniej byl ten mechanik na konsultacje, ktory doradziil mi ustawienie mniejszych luzow a wiec zabawa od nowa, nic to nie dalo a jako, ze uznalem, ze ustawilem za ciasno i nie ma poprawy to jeszcze raz rozbieralem ku wielkiej uciesze.staraklem sie zlokaliozowac halas jak moglem, nawet odpalacjac bez dekla robiac jkaluze oleju pod motocyklem (mialem tez teorie o slabym cisnieniu oleju), odglos jest ewidentnie stamtad-walki, zawory, cisnienie jest jak przypuszczam wlasciwe, olej wyplywa na walki ze wszystkichj otworow(no chyba ze w tym modelu powinien wrecz tryskac ale to chyba by tylko pogorszylo smarowanie).
We wspomnianym warsztacie bylem jeszcze raz-po drugiej regulacji, nie bylo tego goscia co wczesniej, gadalem z innymi, tez nie mieli pojecia co to a do tego nie chcieli mi uwierzyc, ze rozrzad w nim jest na zebatkach, zaczeli mi roztaczac wizje, ze nie wiadomo jak daleko trzebaby szukac i rozbierac, ze nie wiedza ile by mi mogli za to powiedziec itp.
Po osluchaniu przy trzeciej regulacji uznalem, ze to musza byc lozyskowania walkow(z jakiegos powodu przy 78tys przebiegu), w warsztacie tez o tym wspominali.po krotkim okresie poszukiwania walkow postanowilem na razie sprawe olac uznajac, ze jak jezdzio to jezdzi i poczekac do konca sezonu.
Czytajac ostatnio jeden temat na forum trafilem na wzmianke, ze zawory w vfr sa glosne, temat nie byl pociagniety ale zaciekawil mnie a wiec bardzo prosze o komentarze bardziej doswiadczonych z tym motocyklem.

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » czw 30 lip 2009, 11:48

jestes z warszawy.... moze oblookac Ci to moim uchem? podpowiem coś? pokaze palcem? serwisówkę masz? tam luzy są opisane, rozmiary granicznego zuzycia walkow pewnie tez....
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » czw 30 lip 2009, 11:55

Najleprzy sposób to porównanie z innym motungiem tego typu.
Pogadaj z Celikiem (C_L_K). on ma kogoś w rodzinie z RC24.

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » czw 30 lip 2009, 12:19

Orzyl, tak jestem z warszawy a moto obecnie trzymam w zabkach niedaleko M1,
w zasadzie nie mam zludzen ale jesli masz w tym doswiadczenie i dla Ciebie to nie problem to chetnie skorzystam z propozycji,
Ppamula taki mialem zamiar ale gadalem z ludzmi, ktorzy slyszeli ten silnik i podobno poza swistem kol zebatych nic wiecej nie slychac,

co do serwisowki to mam ja i nawet mialem juz zamiar wyciagac walki i mierzyc ale bez mikrometru to sobie moge wiec dalem sobie spokoj

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » czw 30 lip 2009, 12:21

napisz mi kiedy masz czas ,a zerkne na ta maszynkę. Jak powinno pracować RC24 to ja dobrze wiem....

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » czw 30 lip 2009, 12:39

w takim razie wstrzymam sie z wyciaganiem alternatora bo mam podejrzenia ze jest walniety,
dzisiaj bede tu tylko jeszcze 2 godziny ale jutro od popoludnia powinienem byc, konkretne godziny jeszcze dogadamy

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » czw 30 lip 2009, 12:41

mysle ze moge do Ciebie podjechac dopiero po weekendzie. dzis nie dam rady, jutro jestem umowiony bez moto w wawie, a w weekend wyjezdzam. po weekendzie jakis dzien po 17:00 nie ma problemu ,tylko daj mi znac dzien wczesniej zebym na moto sie wybral do wawy to wtedy podlece do Ciebie :)

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » czw 30 lip 2009, 12:45

no nie ma sprawy, od poniedzialu bede pracowal wiec bede dostepny dzien w dzien od ok 18, a jutro w wawie bedziesz komunikacja miejska?w jakich okolicach i godzinach bedziesz?

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » czw 30 lip 2009, 12:50

jutro jestem od 9-17 w pracy. pozniej ok 18-19 jestem umowiony, a wiec teoretycznie mam 1-1,5h. jestem w centrum przy złotych tarasach mniej wiecej

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » czw 30 lip 2009, 12:59

to stamtad nie dam rady Cie sciagnac, poza tym przymalo czasu by bylo, w takim razie po weekendzie sie umowimy a co do wyjmowania alternmatora, o czym mowilem to juz sobie wyjalem-sciagacza przeciez nie mam:]

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » czw 30 lip 2009, 13:03

zrob fote, mam sciagacz, moze bedzie pasował :)

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » czw 30 lip 2009, 13:16

silnika jeszcze nie otworzylem bo nie mam garazu i nie chce zostawiac rozgrzebanego, mam zdjecie z serwisowki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MOTOWIT
bywalec
bywalec
Imię: Wiktor

Post autor: MOTOWIT » czw 30 lip 2009, 23:23

Jak Moto masz w zabkach to podjedz do mnie do serwisu na ul. Koniczynowej 13 wjazd od radzymińskiej na przeciwko OBI a osłucham i cos poradzimy :). Tel 505-474-968

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » czw 30 lip 2009, 23:56

ok wielkie dzieki kolego, co prawda jezdzi na samym akumulatorze w tej chwili ale to niedaleko wiec wpadne, zobcze jak mi sie jutro dzien ulozy ale powinienem sie zmiescic w godzinach pracy, bede dzwonil

ODPOWIEDZ