Sprzęgło lucas
-
- zadomowiony
- Imię: Sebastian
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Sprzęgło lucas
Witam
Będę wymieniał sprzęgło w moim moto i mam do was pytanie, czy ktoś użytkuje tarcze sprzęgłowe firmy lucas, jak się sprawują??
Jakie inne firmy polecacie od tarcz sprzęgłowych?
Pozdrawiam
Będę wymieniał sprzęgło w moim moto i mam do was pytanie, czy ktoś użytkuje tarcze sprzęgłowe firmy lucas, jak się sprawują??
Jakie inne firmy polecacie od tarcz sprzęgłowych?
Pozdrawiam
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Sprężyny kup orginalne,koszt rzędu 80 złoty,ja tyle płaciłem do 750 a tarcze polecam VESRAH do kupienia w larsonie.sebaadampol pisze:Jednak wolę wymienić cały komplet i mieć z głowy na dłużej:) a sprężyny jakiej firmy??
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Ja wsadziłem oryginalne w czarnej. Byłem zadowolony. 120zł w Hondzie. Do tego wymieniłem tarcze....Vesrah, ale chyba też niepotrzebnie...bo były ładne. Zamknąłem się w 300zł i całkiem inny sprzęt. Chyba gdzieś na forum mam zdjęcia starych i nowych sprężyn. Różnica po 50tyś km była znaczna w rozciągnięciu.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
Witajcie panowie, ja przy okazji tematu sprzęgła mam takowe pytanie, a mianowicie jakie objawy decydują aby stwierdzić że sprzęgło nie działa jak powinno?
tak się zastanawiam, bo w sumie nie zauważyłem żeby u mnie się ślizgało, ale wystarczy wcisnąć klamkę sprzęgła na ok. 0,5-1,0cm i już mam rozłączone,
samo sprzęgło ma jakby to nazwać "mały zakres dozowalności" czyli moment kiedy popuszczam klamkę i czuję że "zaczyna ciągnąć" oraz moment kiedy sprzęgło jest już "załączone są bardzo blisko siebie, to ok. 0,5-1,0cm skoku klamki - przy samym końcu.
czy wszystko mam dobrze? ;p
tak się zastanawiam, bo w sumie nie zauważyłem żeby u mnie się ślizgało, ale wystarczy wcisnąć klamkę sprzęgła na ok. 0,5-1,0cm i już mam rozłączone,
samo sprzęgło ma jakby to nazwać "mały zakres dozowalności" czyli moment kiedy popuszczam klamkę i czuję że "zaczyna ciągnąć" oraz moment kiedy sprzęgło jest już "załączone są bardzo blisko siebie, to ok. 0,5-1,0cm skoku klamki - przy samym końcu.
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
generalnie kiedy wskazówka obrotomierza za prędko leci do górnych wartości, niewspółmiernie z prędkością, to koniec sprzęgła, równie dobrze można spróbować osiągnać prędkość maksymalną, jeśli jej nie rozwiniesz a silnik będzie na maksa wysilony, też jest to objaw, którego nie wolno lekceważyć.
Jest to spowodowane wg mnie sprzęgłem hydraulicznym. tak ma być.
Jest to spowodowane wg mnie sprzęgłem hydraulicznym. tak ma być.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
-
- pisarz
- Imię: Jacek
- województwo: mazowieckie
U mnie sprzęgło brało przy samej końcówce, nie ślizgało się. Po rozebraniu, tarcze jak i sprężyny mieściły się w tolerancji zużycia. Wymieniłem tarcze na Lucas i sprężyny oryginał. Teraz bierze w połowie klamki, więc pomogło.Fakir pisze:Witajcie panowie, ja przy okazji tematu sprzęgła mam takowe pytanie, a mianowicie jakie objawy decydują aby stwierdzić że sprzęgło nie działa jak powinno?