Reakcja na gaz zniknela,stuki w silniku

piwek
bywalec
bywalec
Imię: michal

Reakcja na gaz zniknela,stuki w silniku

Post autor: piwek » wt 21 wrz 2010, 19:59

Dzis po odpaleniu moto dziw mnie wielki zaskoczyl, bo badz co badz moto na wtrysku i reakcja na ruch manetka jest natychmiastowy,a tu DUPA.Nawet po rozgrzaniuszybki ruch manetka,a tu nic.Dopiero po chwiliwkreca sie rowno.Czyzby swiece,tak nagle?Bo niby co jeszcze mogloby sie stac???????Do tego jeszcze jakies stuki sie ujawnily,takie cykanie dokladnie...................

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » wt 21 wrz 2010, 20:13

piwek pisze:Czyzby swiece,tak nagle?
a jak inaczej ma padać świeca po troszku czy najpierw poinformować właściciela za 100km padam bo mam dość ,sorry za ot ale zawsze bawi :lol: mnie stwierdzenie że coś się popsuło TAK NAGLE :twisted: , z tego co piszesz to mogła paść świeczka i to jedna ,a jeżeli słyszysz jakieś cykanie to może być jakaś nieszczelność np spadła rurka podciśnienia ,możesz to sprawdzić podnosząc bak ,a przy okazji zdejmując i zakładając te wężyki {są po bokach założone na takie występy przy filtrze powietrza }sprawdzisz na którym cylindrze nie pali,brak reakcji silnika na odetkanie i zatkanie takiego wężyka :lol:
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Peter6969
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr

Post autor: Peter6969 » wt 21 wrz 2010, 20:52

Lepszą metadą na który cylinder nie pali jest zaraz po odpaleniu delikatnie dotknąć kolektorów wydechowych który jest zimny ten nie pali oczywiscie po odpaleniu zimnego silnika

ODPOWIEDZ