U mnie sprzęgła/kosza nie słychać; naprawdę. Jednak po rozgrzaniu silnika i zdjęciu korka wlewu oleju słychać było delikatny "szum" który po wciśnięciu klamki sprzęgła przybierał zdecydowanie na intensywności; oprócz szumu pojawiały się dodatkowe "efekty" z łożyska. Gdybym korka nie zdjął pewnie bym tego nie słyszał ale usłyszałem więc przy okazji regeneracji pokrywy/dekla sprzęgła postanowiłem że wymienię łożysko oporowe. Koszt znikomy, roboty tyle co nic bo i tak część roboty była już zrobiona... Sam kosz i tym samym drugie łożysko wewnętrzne są sztywne i wydaje się, że nie ma się do czegokolwiek przyczepiać. Odgłosy moim zdaniem ewidentnie pochodziły od strony zewnętrznej sprzęgła czy z łożyska oporowego; nie był to taki typowy odgłos jak to mają Hondy w zwyczaju mieć.
Póki co łożysko zamówiłem takie jakie było oryginalnie ale z montażem pokrywy się chwilę zejdzie bo będzie spawana i malowana dlatego od razu nie powiem Wam czy to było to czy coś innego.
łożysko oporowe sprzęgła Fi
-
- bywalec
- Imię: Dawid
- województwo: łódzkie
Re: łożysko oporowe sprzęgła Fi
Oki daj znać jak będziesz wymieniał, nie powiem fotki też mile widziane jak by co 
- MarcinMMz
- pisarz
- Imię: MARCIN
- województwo: mazowieckie
Tak naprawdę to nic ciekawego nie widać; sprzęgło jak sprzęgło
Łożysko też w sumie na oko wygląda OK. Jednak po umyciu zmywaczem do hamulców czyli odtłuszczeniu zaczęło ewidentnie szumieć i czuć po nim początki przycinania się kulek na bieżni. Jak dojedzie nowe łożysko to porównam ale słychać już teraz że wymagało tak czy owak wymiany na nowe.

-
- bywalec
- Imię: Dawid
- województwo: łódzkie
Czyli standard koyo będzie oki, nie trzeba wysokotemperaturowego C3