Regulacja zaworów w RC36
- umberto
- teksciarz
Regulacja zaworów w RC36
Witam , powoli zaczynam s?ysze? delikatne cykanie przy redukcjach bieg?w, ju? dowiedzia?em si? ?e w VFRkach nie ma hydraulicznej regulacji luz?w zaworowych a by?em przekonany ?e jest hydraulika
, i mam pytanie czy my?licie ?e moge jeszcze troche po?miga? na moto zanim oddam go na du?y serwis , cykanie jest naprawde delikatne , ale zastanawia mnie czy nie odbije si? to na zaworach , cho? z drugiej strony cykania zawor?w chyba nigdy nie da si? w 100% wyeliminowa?, szczeg?lnie jak silnik ma ju? swoje przejechane. Wiecie jak jest , brak kasy boli a to zawsze pare st?wek,chocia? z drugiej strony to w sumie tylko regulacja tych luz?w , synchronizacja i czyszczenie ga?nik?w bo klocki i olej ,nawet uk?ad nap?dowy sam wymieniam na bie??co acha no i jeszcze ?wiece , wi?c tak jak piusze , serwis pewnie skasuje mnie z 400z?

Ostatnio zmieniony śr 26 lip 2006, 23:45 przez umberto, łącznie zmieniany 1 raz.
nie kradnij!!! rząd nie lubi konkurencji;) ekipa MTZ
- zbyl
- pisarz
- Imię: Zbyszek
- województwo: świętokrzyskie
Spokojnie smigaj. U mnie tez graly cykady .. a okazalo sie ze po prostu
jeden gaznik byl zle wyregulowany a wszystkie zawory trzymaja sie w normie.
Cykanie moze byc spowodowane nie tylko zaworami ale np. jakoscia oleju cisnienie
w ukladzie olejowym itd.
Jesli nie planujesz latac jeszcze przed regulacja tysiecy km. to spokojnie dasz rade.
Regulacja o ile poprzednio byly dobrze wyregulowane to raz na 24tys.
Pozdrowka
zbyl
jeden gaznik byl zle wyregulowany a wszystkie zawory trzymaja sie w normie.
Cykanie moze byc spowodowane nie tylko zaworami ale np. jakoscia oleju cisnienie
w ukladzie olejowym itd.
Jesli nie planujesz latac jeszcze przed regulacja tysiecy km. to spokojnie dasz rade.
Regulacja o ile poprzednio byly dobrze wyregulowane to raz na 24tys.
Pozdrowka
zbyl
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Jaki przebieg ma motocykl ? Od tego trzeba zacz??. Zawory robi si? co 24 tys. km i powiem z praktyki, ?e zazwyczaj organicza si? to do kosmetycznych zmian, lub nawet samego pomiaru (tak jak w mojej, jak sprawdzie?m ostatnio - wszystkie w normie). To nie Kawasaki, gdzie trzeba skrupulatnie pilnowa? zawor?w, nie raz trafi?em na Hond? nieruszan? przez ponad 30 tys km, bo w?a?ciciel "zapomnia?" i ko?czy?o si? np. na poprawce jednego luzu. A co do cykania - nie jest to skuteczna metoda, wiele motocykli cyka nawet przy dobrych luza?, a inne b?d? cicho nawet jak jest wszystko popieprzone.
Pawel
Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- umberto
- teksciarz
No w?a?nie, dlatego specjalnie si? tym nie przejmuje , ale zawsze warto zapyta? na forum co jedna g?owa to nie Nasze wszystkie
a co do przebiegu to ma nastukane 46ty? mil , wi?c nie ma?o ale z tego co widze jak motorek chodzi to my?le ?e spokojnie dobije do 100ty? albo lepiej bez wi?kszych problem?w , w ko?cu nie nadarmo VFRki maj? opinie nie do zajechania

nie kradnij!!! rząd nie lubi konkurencji;) ekipa MTZ
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Przebieg wskazuje na to ?e powinno si? to zrobi? w?a?nie teraz (72 tys, Ty masz troch? wi?cej po przeliczeniu na km). Nie ?piesz si?, zam?w wolny termin w sprawdzonym warsztacie i sprawd? zawory. Potem masz znowu d?ug? przerw? i ?wi?ty spok?j.
VFR-ki nie maj? opinii nie do zajechania - one takie s?
Pawel
VFR-ki nie maj? opinii nie do zajechania - one takie s?

Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
A prosz? Cie bardzoUxY pisze:Chyba ten tekst zarzuce na pierwsza strone na wwwPawel pisze: VFR-ki nie maj? opinii nie do zajechania - one takie s?

Pawel
- zachtomasso
- teksciarz
-
- Kontakt:
Kapkę starszy kotlet... posiadam z tego co wywnioskowałem rc36 z przebiegiem niestety 140tyś ale naczytawszy się o niezawodności hond ta suma mnie nie przeraziła i od jakiegoś czasu garażuję sobie taką bestię
ostatnim czasem nawet udało mi się ją uruchomić
ale odnotowałem na jednym garku delikatne klepanie, jak poprzedni właściciel mówił do regulacji zawór. Ale kapkę durne pytanie, tak się jeden obraził i rozregulował ?? i aż dziw że lekutko klepie po rozgrzaniu się a nie na zimnym...
ewentualny koszt naprawy ??

ewentualny koszt naprawy ??
śmiertelna choroba przenoszona przewodami paliwowymi...