VFR 800 Fi `99 Dziura w gazie , dusi się
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Re: VFR 800 Fi `99 Dziura w gazie , dusi się
Panie manual pokazuje wszystko - do pobrania bez problemów. Obrazkowo, a jeszcze prościej jak ori Hondy pokazuje serwisówka Haynesa. Jakiś tam etap w pracach można omawiać, zdjęcia wstawiać i do przodu
-
- Imię: Marcin
Stan na dzisiaj:
Objawy:
- silnik pomimo ssania trudno startuje, ale gdy już wystartuje chodzi normalnie na ssaniu, jednak po dodaniu gazu objaw jest taki, że ma się wrażenie że motor zalewa.. dzieje się to w zakresie 2-3 tys obrotów.. Po osiągnięciu 50 stopni nadal takie same objawy.
- błędy zczytane, wywaliło błąd mapsensora, oraz błąd TP sensora - błędy zostały skasowane. Następnie włączyłem silnik i nadal te same objawy.. wykonałem kolejne zczytanie błędów i tym razem kontrolka FI świeci się w sposób ciągły (silnik pracuje).
Wg manuala tym razem winne jest zwarcie w obwodzie serwisowym...
Na moje oko muszę zdiagnozować ww. czujniki, stan połączeń ww. czujników względem ECM, posprawdzać wszystkie masy.
Panowie wszystkie sugestie mile widziane.
Objawy:
- silnik pomimo ssania trudno startuje, ale gdy już wystartuje chodzi normalnie na ssaniu, jednak po dodaniu gazu objaw jest taki, że ma się wrażenie że motor zalewa.. dzieje się to w zakresie 2-3 tys obrotów.. Po osiągnięciu 50 stopni nadal takie same objawy.
- błędy zczytane, wywaliło błąd mapsensora, oraz błąd TP sensora - błędy zostały skasowane. Następnie włączyłem silnik i nadal te same objawy.. wykonałem kolejne zczytanie błędów i tym razem kontrolka FI świeci się w sposób ciągły (silnik pracuje).
Wg manuala tym razem winne jest zwarcie w obwodzie serwisowym...
Na moje oko muszę zdiagnozować ww. czujniki, stan połączeń ww. czujników względem ECM, posprawdzać wszystkie masy.
Panowie wszystkie sugestie mile widziane.
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Ile dokładnie i jakich mrugnięć się pojawia?