Witam
Jakie powinien miec silnik RC46 wolnych obrotów ?
posiadam wersje USA
Na ssaniu ( automat ) mam 1800 2000rpm
bez ssania (zagrzany) mam 1400 -1600 rpm
Czytalem gdzies ze wersja USA ma wieksze od EU czy to prawda ?
Pytanie jeszcze o regulacje wolnych w serwisówke widziałem ze jest w ramie otwór na srubokret ale wydaje mi sie ze ja tam nie mam zadnej regulacji zadnej srubki , niby krece ale nic sie nie zmienia , moze mam na linke regulacje obrotów ? hmm
Wolne Obroty RC46 2000R
-
- Imię: Kamil
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: Wolne Obroty RC46 2000R
Roczniki 98 i 99 - 1200 +- 100 obr/min
Roczniki 00 i 01 - 1300 +- 100 obr/min
Zrób synchro jeśli masz jakieś problemy. Poszukaj serwisówki na forum to będziesz wiedział co i jak. Przypominam że 3 i 4 cylinder ma mniejsze podciśnienie niż 1 i 2. VFRa ma charakterystyczną pracę silnika przy prawidłowo zrobionej synchronizacji. Nie pracuje super równo tylko kilka razy na sekundę jakby się silnik rozpędzał i zwalniał. W takim regularnym rezonansie pracuje.
Roczniki 00 i 01 - 1300 +- 100 obr/min
Zrób synchro jeśli masz jakieś problemy. Poszukaj serwisówki na forum to będziesz wiedział co i jak. Przypominam że 3 i 4 cylinder ma mniejsze podciśnienie niż 1 i 2. VFRa ma charakterystyczną pracę silnika przy prawidłowo zrobionej synchronizacji. Nie pracuje super równo tylko kilka razy na sekundę jakby się silnik rozpędzał i zwalniał. W takim regularnym rezonansie pracuje.