Jestem tutaj nowy więc przywitam się od tego zacznę :
Witam wszystkich,
i teraz przejdę do problemu, pacjent VFR 800 z 98 roku , przeszukałem różne fora i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi ( chyba że źle szukam)
problem polega na tym że wskaźnik paliwa nie pokazuje rezerwy zatrzymuje się na dwóch kreskach i nic stoi mimo że paliwa w zbiorniku nie ma pływak leży dalej są dwie kreski, dodam że wyjmowałem pływak i mimo trzymania go na zero dalej pokazuje dwie kreski, kolejny raz dodam że pływak podmieniłem na inny i dalej to samo! czy ktoś ma jakiś pomysł z czym może być problem? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz.
VFR 800 98 rok wskaźnik paliwa nie pokazuje rezerwy..
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: VFR 800 98 rok wskaźnik paliwa nie pokazuje rezerwy..
Obwód elektryczny pływaka idzie bezpośrednio do zegarów. Być może ścieżki na taśmie zegarów masz uszkodzone. Ale powiem Ci że dziwnie to wygląda jakby coś z elektroniką w wyświetlaczu.
-
- zadomowiony
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
Re: VFR 800 98 rok wskaźnik paliwa nie pokazuje rezerwy..
pływak działa na zasadzie potencjometru i wraz ze zmianą pozycji zmienia się rezystancja , jak by pływak był uszkodzony to by nie pokazał żadnej kreski, obstawiam tak jak Arnold uszkodzenie taśmy a prędzej zaśniedziałe styki we wtyczce lub zaśniedziałe śrubki które się przykręca moduł wyświetlacza na których pojawiła się pasożytnicza rezystancja