Brak mocy do 5-6tys, szarpanie.
-
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
Re: Brak mocy do 5-6tys, szarpanie.
Czesc, mam podobny problem.. Brak mocy i duuze spalanie. Ale od początku.. Oddałem swoją vfr do mechanika który zrobił synchro gaznikow z czyszczeniem, oraz regulację zaworów. Vfr z 91r. Filtr powietrza Nowy, nasaczony płynem, filtr paliwa też nowy. Odebrałem motor, odpala ładnie, silnik pracuje równo. Miałem padniety regulator, i od naprawy można powiedzieć że nie jeździłem, teraz mam już nowy regler ducati energia i dopiero porządnie sprawdziłem Moto... Ogólnie to po prostu muli, do 5tys obr jeszcze w miarę jedzie, powyżej 5-6 już ledwo przyspiesza jakby miała jakąś blokadę, nawet na luzie jak odkręce manete do końca to wskazówka dojdzie do 10 tys i to pod koniec z trudem.. Teraz najlepsze, zatankowalem do pełna i przejechałem na zbiorniku 130 km... Wycieków nie ma, benzyna się po silniku nie leje, a spalanie to tragedia.. Odkąd kupiłem Moto nie wymieniłem tylko świec, no i wydech mam przelot... I tyle, mechanik mówił jeszcze ze kompresja jak na przebieg 60 tys jest naprawdę na bardzo dobrym poziomie... W czym może być problem?
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
jak chcesz najprostszym sposobem załóż normalny filtr powietrza ,z tego co piszesz masz jakiś tuningowy
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
Filtr chyba k&n, no sprawdzę przy najbliższej okazji..