ale czy FAKYCZNIE pomogło........?Gacol pisze:Jeszcze żadnemu nic sie nie stało
SPALANIE OLEJU I KOPCENIE Z WYDECHU
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
tak jak pisali koledzy z moto doktorem uwazaj masz mokre sprzęgło i mogą być dziwne akcje po użyciu takiego środka , i według mnie dramatyzujesz moto jednak swoje pojeździło ,pod kim? i jak? tego nie wiesz a z takim braniem oleju to możesz jeszcze sporo km nawinąć pozostaje kwestia kasy więc lej tańszy olej ale dobry markowy castrol motul ok są takie oleje do starszych silników najczęściej mają specyfikacje 20 w 40 powodują lepsze uszczelnienie silnika sprawdź a moto nie najmłodsze więc syntetyk nie koniecznie 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Sebter
- pisarz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: SPALANIE OLEJU I KOPCENIE Z WYDECHU
Odgrzeje kotleta, a czy ktoś z was dolewa do 800Fi ? ;>
Jesli tak to po jakich przebiegach i czy ogólnie jest to normą w tych silnikach czy sie nie zdaża ?

- Czaro vfr RC36
- teksciarz
- Imię: Czarek
Dodam kolego,że ja też mam z 90r i też od wymiany do wymiany nic nie ubywa więc nie jesteś sam a morał tego taki że w naszych maszynkach piece są zdroweVermilion pisze:Zaczynam się baćGościa moto z 92r. i już silnik się sypie. Aż strach myśleć, bo ja mam 90. Mi coprawda oleju nic nie schodzi, przejechałem 500km i nic nie widać, żeby ubyło. Nie kopci ani nic... Aż się przestraszyłem jak temat czytam

Czarek
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
no tys chyba oszaalałSebter pisze:Odgrzeje kotleta, a czy ktoś z was dolewa do 800Fi ? ;>Jesli tak to po jakich przebiegach i czy ogólnie jest to normą w tych silnikach czy sie nie zdaża ?
- KidRackBrawura
- pisarz
- Imię: Tomasz
- województwo: wielkopolskie
tak, ale tylko do bakuSebter pisze:Odgrzeje kotleta, a czy ktoś z was dolewa do 800Fi ? ;>
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.
If in doubt, flat out.
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
- województwo: mazowieckie
ja podziele sie swoimi spostrzeżeniami. Jak kupilem ją to czasami musiałem troche dolać oliwy ale jak zmieniłem olej to nawet grama nie wzięła.
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
A na co i z czego zmieniałeś? Ja zalałem teraz pełnego syntetyka i nie widzę żeby coś się działo.armen1pl pisze:jak zmieniłem olej to nawet grama nie wzięła
- Sebter
- pisarz
No to troche mnie pocieszyliści
Ja osobiście jezdze na Motulu 10W40 5100 Ester i jest git, skrzynia pracuje elegancko, sprzęgło też nie ciągnie ;D A co własnie kolega zalał że przestało zchodzić oleju ;>

- armen1pl
- pisarz
Arnold pisze:A na co i z czego zmieniałeś? Ja zalałem teraz pełnego syntetyka i nie widzę żeby coś się działo.armen1pl pisze:jak zmieniłem olej to nawet grama nie wzięła
Sebter pisze:No to troche mnie pocieszyliściJa osobiście jezdze na Motulu 10W40 5100 Ester i jest git, skrzynia pracuje elegancko, sprzęgło też nie ciągnie ;D A co własnie kolega zalał że przestało zchodzić oleju ;>
poprzedni właściciel śmigał na 300v, rzekomo olej był zmieniany przed sezonem więc pociągnałem na tym oleju cały sezon no ale praktycznie reszta oleju która mi została po poprzednim właścicielu poszła na dolewki.
A w tym roku od momentu wymiany oleju (też zalałem 300v) do dzisiejszego dnia stan nie spadł nawet o milimetr.
- Sebter
- pisarz
Czyli wątpliwe że tamten był 300v, chyba ze ktoś kupił podrube co nie jest żadkością.
Ja u siebie też chciałem zalewać 300V ale cena mnie zabiła za bańkę ... 5100 też jest git
Ja u siebie też chciałem zalewać 300V ale cena mnie zabiła za bańkę ... 5100 też jest git

- armen1pl
- pisarz
nie no olej otrzymałem w bańce a nie w słoiku
Miał kolor jak trzeba i zapach.
I nie mam żadnej racjonalnej odpowiedzi na to czemu tak się działo.

I nie mam żadnej racjonalnej odpowiedzi na to czemu tak się działo.