Pompa paliwa i sterownik
-
- zadomowiony
Pompa paliwa i sterownik
Siemka do vfr 750 potrzebny jest sterownik do pompy paliwowej czy tylko przekaźnik jak to jest?
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Re: Pompa paliwa i sterownik
a dla czego ? nie dochodzi prąd
?

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- zadomowiony
Peter nie rozumiem twojej wypowiedzi:D Tylko się pytam co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania moje czterokołowca.Do pompki jest jakis sterownik czy tylko przekaźnik paliwa?
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
w RC46 jest tylko przekaźnik, to chyba w Twojej też powinien być przekażnik
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
36 a 46 to dwa różne motocykle i różne pompy paliwa,jeden ma układ zasilania gaźnikowy drugi układ wtryskowy . Mateusz rozumiem ze chcesz zamontować pompę do swojego wynalazku a nie jak do tej pory system opadowy .
Jeżeli masz pompę działającą na zasadzie elektromagnesu to mażesz ja wpiąć= włącznik zapłonu bezpiecznik pompa =nie pobiera podczas pracy aż tak dużego prądu żeby był konieczny przekaźnik i pracuje na zasadzie pracy przerywanej więc nie obciąża cały czas instalacji elektrycznej{dotyczy to co napisałem pomp stosowanych przy układach gaźnikowych możesz zastosować pompę z innego moto np ze starszej wersji yamahy r 6 gdzieś nawet pisałem i wstawiałem linki do aukcji z takimi pompami}
Jeżeli masz pompę działającą na zasadzie elektromagnesu to mażesz ja wpiąć= włącznik zapłonu bezpiecznik pompa =nie pobiera podczas pracy aż tak dużego prądu żeby był konieczny przekaźnik i pracuje na zasadzie pracy przerywanej więc nie obciąża cały czas instalacji elektrycznej{dotyczy to co napisałem pomp stosowanych przy układach gaźnikowych możesz zastosować pompę z innego moto np ze starszej wersji yamahy r 6 gdzieś nawet pisałem i wstawiałem linki do aukcji z takimi pompami}

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- zadomowiony
Mam zamiar kupic pompe od kolegi z tego forum od takiego samego motoru jaki ja mam ale czytałem cos o sterowniku do pompy a jak mi wiadomo ja mam tylko przekaźnik pompy paliwowej i pytam sie o co chodzi z tym sterownikiem chyba ze sterownik a przekaznik to to samo.
-
- zadomowiony
I jeszcze potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy muszę przedłużyć kable do licznika ale nigdzie nie mogłem znaleźć takiej średnicy więc kupiłem większe nie będzie z tym problemów?