Co to może być?
- Zordoon
- bywalec
- Imię: Go$ka
- Kontakt:
Co to może być?
Witam.
MAm problem- napaliłam się na jazde na moim franku, bo ostatno pogoda dopisuje a tu dupa... Rozrusznik kreci, niestety nie chce zapalic. Myslalam, że słaby akumulator, ale naładowałam i ta sama historia. Przy okazji powiem, ze co jakas minute zaczelo mi rąbać z tłumika. Dodam, ze nie palilam moto kolo miesiaca, bo bylam w szpitalu i nie bylo jak.
Teraz moje pytanie-co mu dolega?
Wydaje mi sie, ze moga to byc zalane swiecie, ale ekspertem nie jestem-co wy o tym myslicie?
MAm problem- napaliłam się na jazde na moim franku, bo ostatno pogoda dopisuje a tu dupa... Rozrusznik kreci, niestety nie chce zapalic. Myslalam, że słaby akumulator, ale naładowałam i ta sama historia. Przy okazji powiem, ze co jakas minute zaczelo mi rąbać z tłumika. Dodam, ze nie palilam moto kolo miesiaca, bo bylam w szpitalu i nie bylo jak.
Teraz moje pytanie-co mu dolega?
Wydaje mi sie, ze moga to byc zalane swiecie, ale ekspertem nie jestem-co wy o tym myslicie?
God rides Honda! So there are reasons to feel like God:P
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
a długo tak kręciłaś? jak już wali z tlumika to pal bez ssania, minimalnie możesz dodać gazu, ale minimalnie. Choć raczej nie obejdzie sie bez wykręcenia i wysuszenia świec. Aku musialo być padniete skoro sie zalała, więc dobrze je naładuj przed całą zabawą, bo inaczej szkoda roboty - znowu sie pozalewa 
pozdro

pozdro
- emil
- stary wyjadacz
no siemasz 
to naładuj dobrze aku, powinno wystarczyć jak wysuszysz tylko tylnie świece (bo łatwo sie je wykręca
), zadupek poodsuwasz na boki i pod bak sie ręka z kluczem mieści, możesz świece opalić zapalniczką, wyczyścić papierem z nagaru i już ze ssaniem nie odpalaj
jak zagada na dwóch, to i reszta pójdzie, tylko sie musi zagrzać dobrze.
chyba tyle

to naładuj dobrze aku, powinno wystarczyć jak wysuszysz tylko tylnie świece (bo łatwo sie je wykręca

chyba tyle

- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Kręciłaś 15 min. Aż dziwne, że rozrusznika nie spaliłaś ;] Po miesiącu stania najprawdopodobniej benzyna w aluminiowych gaźnikach wytworzyła osad, który pozatykał malutkie igliczki i gardziele. Innej opcji jak odpalenie na pych nie widzę, bo tylko tak będzie w stanie przedmuchać gaźniki, pod obciążeniem!
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- emil
- stary wyjadacz
po miesiącu stania nic sie nie powinno dziać
po zimie też odpalasz na pych? ja nie
Zordoon, tak jak pisałem, naładuj aku, wysusz dwie świece i musi zagadać
chyba ze chcesz sie bawić w ściąganie plastików i chłodnicy, to możesz wszystkie świece wyczyścić, mozesz wtedy też pokręcić rozrusznikiem, to wychlapie conieco z cylindrów.
pozdro

Zordoon, tak jak pisałem, naładuj aku, wysusz dwie świece i musi zagadać

pozdro
- Zordoon
- bywalec
- Imię: Go$ka
- Kontakt:
no kurde, przeciez nie jestem na tyle glupia zeby 15min bez przerwy krecic 
ogolnie trwalo to 15min, ale odpalalam 5razy co 3min i wymiekałam
no i własnie nieraz moto stało miesiąc i nic sie nie działo.
nic no, najpierw posłucham Emila, a jak nie podziała to zwołam grono znajomych do pchania

ogolnie trwalo to 15min, ale odpalalam 5razy co 3min i wymiekałam

no i własnie nieraz moto stało miesiąc i nic sie nie działo.
nic no, najpierw posłucham Emila, a jak nie podziała to zwołam grono znajomych do pchania

God rides Honda! So there are reasons to feel like God:P
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
świece wykrec i dobrze wypal na gazie aż nie będą dawać płomienia, potem je wkręc - standardowo daj ssanie i bez gazu odpalaj. Możliwe, że Twoje swiece juz mają dosyc tego sezonu i dlatego zalałaś szpeja:). Chłopaki dobrze gadają - możesz próbować palić z pychu- jeśli nie odpali to wykrecaj świece i wypalaj nad gazem. Jeśli masz świece NGK to duże prawdopodobieństwo że pójdą do kosza (nawet kuchenka gazowa im nie pomoże) ale jeżeli masz DENSO to możesz je "ratować" wypaleniem kilka razy
.
BTW moje zwyczajne DENSO (nie ir»ydowe) wytrzymują już drugi sezon bez wymiany (prawie 20kkm)-ale ja nie odpalam motka jesli nie robie conajmniej 50-80 km

BTW moje zwyczajne DENSO (nie ir»ydowe) wytrzymują już drugi sezon bez wymiany (prawie 20kkm)-ale ja nie odpalam motka jesli nie robie conajmniej 50-80 km

- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Emil ja też nie odpalam na pych, ale zasada jest taka, że po zimowym staniu moto bez odpalania powinno się gaźniki przeczyścić, bo osad się wytwarza w reakcji starego aluminium i benzyny 
Moto powinno odpalić nawet na 2 cylindrach, wiem bo sprawdzałem
Tylko 1 gara nie przerabiałem 

Moto powinno odpalić nawet na 2 cylindrach, wiem bo sprawdzałem

Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
ogólnie to chyba nie ma żadnych przeciwskazań mechanicznych poza tym że to totalne buractwo palić japońca z pychusensi pisze:maly ot- dlaczego nie wolno odpalac na pych?

- kruhy
- klepacz
- Kontakt:
z tego co wiem to na "pych" nie odpala się silników, gdzie rozrząd napędzany jest na pasek, który przy takim odpalaniu i nagłym mocnym szarpnięciu może przeskoczyć, więc w VFR to nie stanowi problemu
Czy takie odpalanie japonii to buractwo? Nie wydaje mi się. Lepsze to niż strata czasu na kombinowanie jak koń pod górkę. Wg mnie dopiero jeśli popych nie pomaga trzeba się pochylić głębiej nad tematem.
Czy takie odpalanie japonii to buractwo? Nie wydaje mi się. Lepsze to niż strata czasu na kombinowanie jak koń pod górkę. Wg mnie dopiero jeśli popych nie pomaga trzeba się pochylić głębiej nad tematem.
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]