Sprzęgło
-
- teksciarz
- Kontakt:
Sprzęgło
Witam, dzisiaj przy próbie palenia gumy pojawił się problem. Klamka sprzęgła działa prawidłowo, biegi wskakują bez żadnych dziwnych odgłosów, po puszczeniu klamki sprzęgła moto nie jedzie. Po postawieniu motocykla na centralnej, wbiciu biegu i puszczeniu klamki sprzęgła koło powoli się obraca, ale da się je zatrzymać ręką. Na każdym biegu to samo. Obstawiam tarcze, ale dopiero jutro będę rozkręcał. Teraz pytanie do was - czy macie jakieś inne pomysły niż rozwalone tarcze ? Kolejne pytanie to czy przy wymianie tarcz zmienić również sprężyny ? Dodam, że wcześniej nie było żadnych objawów ślizgającego się sprzęgła.
- juhass
- pisarz
- Imię: Tomasz
- województwo: śląskie
Niedawno przerabiałem temat u siebie, z tym że u mnie uślizgiwało sprzęgło coraz bardziej... U Ciebie wygląda to na doszczętnie spalone tarcze sprzęgłowe, choć ciężko mi sobie wyobrazić tak spalone, żeby koło dało się zatrzymać ręką. Rozbierz, pooglądaj i wymień co trzeba. Niema tam specjalnej filozofii- jeżeli okaże się że tak mocno spaliłeś tarcze- wymień koniecznie komplet z przekładkami i sprężynami. U mnie przy delikatnych, sporadycznych uślizgach skończyło się na wymianie tarcz i sprężyn, choć tarcze nie były jakoś specjalnie zużyte.
- wasyl
- stary wyjadacz
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Bor0, Spaliłęś tarcze sprzęgła po paleniu bo palić gumę trzeba umieć na dualu.
Ja na ślubie Arturo i Olki spaliłem gumę i sprzęgło--- Pozdrowienia dla Oczka ( z 4 pójdzie)
Ja na ślubie Arturo i Olki spaliłem gumę i sprzęgło--- Pozdrowienia dla Oczka ( z 4 pójdzie)
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
wymien tarcze i sprezyny. sprzeglo bedzie idealne. (chyba ze masz zjarana przekladki)
to tez wymien

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
A co jest złego w Castrolu? Motule odkąd firma zmieniła miejsce produkcji oleju na rynki wschodniej i centralnej europy zdecydowanie spadła w testach i przede wszystkim powodowała gorszą i głośniejszą pracę sprzęgła. Castrol to naprawdę dobra marka produkująca dobre oleje.
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila