chyba za głośny gwizd rozrządu w rc46
-
- Imię: darek
chyba za głośny gwizd rozrządu w rc46
Witam,
w mojej vfrce zaobserwowalem glosniejszy niz w innych mi znanych rc46 charakterystyczny dla tego modelu gwizd, ktory jest dosc denerwujacy i najbardziej odczuwalny przy 4500obr.
Bylem u dwoch mechanikow, ktorzy stwierdzili, ze jest glosniej niz w innych, natomiast sama praca silnika nie budzi zastrzezen. Dzis pojechalem z tym problemem do Auto Witolina i powiedziano mi, ze moze to byc kwestia wytarcia jakichs elementow w zestawie kol rozrzadu, a ze w sumie kosztuja one uwaga 8000 tys zl to poradzili mi zeby sie przyzwyczaic, bo silnik jest ok.
Sam nie wiem co o tym myslec i zastanawiam sie nad zakupem jakichs uzywek, ale oczywiscie nie wiadomo co sie przytrafi.....
Jestem ciekaw Waszych sugestii, poniewaz pan z ww. serwisu nie jest dla mnie autorytetem. Jak podszedl do motocykla to mi wmawial, ze moja vfra jest juz na lancuchu. Dopiero po sporze ze mna i wpisaniu nr ramy do komputera przyznal mi racje.
ponizej schemat rozrzadu, a wspomniane kola zebate to nr 7 i 8
w mojej vfrce zaobserwowalem glosniejszy niz w innych mi znanych rc46 charakterystyczny dla tego modelu gwizd, ktory jest dosc denerwujacy i najbardziej odczuwalny przy 4500obr.
Bylem u dwoch mechanikow, ktorzy stwierdzili, ze jest glosniej niz w innych, natomiast sama praca silnika nie budzi zastrzezen. Dzis pojechalem z tym problemem do Auto Witolina i powiedziano mi, ze moze to byc kwestia wytarcia jakichs elementow w zestawie kol rozrzadu, a ze w sumie kosztuja one uwaga 8000 tys zl to poradzili mi zeby sie przyzwyczaic, bo silnik jest ok.
Sam nie wiem co o tym myslec i zastanawiam sie nad zakupem jakichs uzywek, ale oczywiscie nie wiadomo co sie przytrafi.....
Jestem ciekaw Waszych sugestii, poniewaz pan z ww. serwisu nie jest dla mnie autorytetem. Jak podszedl do motocykla to mi wmawial, ze moja vfra jest juz na lancuchu. Dopiero po sporze ze mna i wpisaniu nr ramy do komputera przyznal mi racje.
ponizej schemat rozrzadu, a wspomniane kola zebate to nr 7 i 8
- Damo 88
- klepacz
Nie rozbierałem nigdy tego silnika więc głębsze wypowiedzi zostawiam dla posiadaczy , ..
Nie są to koła zębate a tym bardziej wspomniane 7,8 . są zbyt duże aby mogły się szybciej zużyć w porównaniu choćby do wałków rozrządu . A może zatarcie się pokrywy wałków , w niektórych modelach podobno był problem ze smarowaniem viewtopic.php?t=10112
Nie są to koła zębate a tym bardziej wspomniane 7,8 . są zbyt duże aby mogły się szybciej zużyć w porównaniu choćby do wałków rozrządu . A może zatarcie się pokrywy wałków , w niektórych modelach podobno był problem ze smarowaniem viewtopic.php?t=10112
- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
- województwo: mazowieckie
Gdybyś się nie wstydził i wpisał miasto z którego pochodzisz to może znalazłby się ktoś ,kto podjechałby do Ciebie i obzerał sprzęta.Ciężko jest przez neta określić czy zęby miałczą ,czy już wyją.Jaki przebieg ma VFRa?? To że głośniej "chodzą" nie oznacza ,że coś z nimi jest nie tak.Na jakim oleju śmigasz i kiedy był wymieniany??
- eater
- pisarz
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Jeśli mechanicy stwierdzili, że silnik jest w dobrej kondycji to moze sprobuj sie przyzwyczaic... bo jak sam stwierdziles, nowe kola kosztuja majatek. Jak silnik zdechnie to wymienisz na inny. Niedawno z kolega Wasylem zorganizowalismy silnik kompletny w bardzo dobrym stanie za kwote okolo tysiaka, wiec nie wiem czy warto koncentrowac sie na tym problemie.
Tak czy owak, bezawaryjnej jazdy zycze.
Tak czy owak, bezawaryjnej jazdy zycze.
Terror Mechanicznej Pomarańczy!
Potrzebujesz części do moto w dobrej cenie? Pytaj!
Potrzebujesz części do moto w dobrej cenie? Pytaj!