Witajcie!
Przy wymianie oleju od razu wymienie podkładke miedzianą. Lecz jaki ona ma rozmiar? Śruba to 17stka jest, ale jaka podkładka? jaki tam jest gwint? Pozdrawiam.
Podkładka miedziana pod śrube spustową
Oczywiście, ze dobrze jest wymienić podkładkę. Podejrzewam, ze nie masz śruby 17 bo to jest domniemam rozmiar klucza jakim odkręcasz korek spustowy. Zmierz suwmiarką średnicę śruby na gwincie i podaj w sklepie rozmiar, Domniemam, że jest to M10,ale dobrze jest zmierzyć lub w sklepie mieć owy korek spustowy i dobrać wtedy podkładkę.
Życzę miłej zabawy
Życzę miłej zabawy

- Tobik
- zadomowiony
- Kontakt:
Zgadza się, 17 to rozmiar klucza jakim odkrecam śrube. Ale wziąłem potem ten klucz i otworzyłem skrzynke z kolekcją śrubek mojego dziadka
i probowałem zobaczyc jaka bedzie pasowac do klucza i wtedy zobacze jaki rozmiar jest. Ale śrub pasowało z 6 i każda miała inną srednice nizej.
Elco, w rc 36 tez bedzie M12? Chyba rozmiar tej sruby sie nie zmieniał na przestrzeni wieków:)

Elco, w rc 36 tez bedzie M12? Chyba rozmiar tej sruby sie nie zmieniał na przestrzeni wieków:)