odpowietrzanie sprzęgła

Awatar użytkownika
jordan23
pisarz
pisarz
Imię: Krzysztof
Kontakt:

odpowietrzanie sprzęgła

Post autor: jordan23 » wt 18 sie 2009, 21:50

Witam wszystkich :cool !! mam małego problema, wymieniałem płyn w sprzęgiełku i coś chyba źle odpowietrzam bo klamka nie daje mi większego oporu. jeszcze jedna sprawa czy muszę mieć zamknięty ten zbiorniczek na górze i czy guma od tego tłoczka przy dźwigni , która widziałem że jest u mnie naderwana, ma większy wpływ na tą sprawę??? będę wdzięczny za każde info !! Pozdraviać!!! :bye
V-Rulezzzz!!! motoride:
Vfr Rulezz!!
..DUM SPIRO SPERO !!

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » wt 18 sie 2009, 22:07

Przeczytaj ten temat:
viewtopic.php?t=3032&highlight=odpowiet ... rz%EAg%B3a
Jak nic nie da się zrobić, to dzwoń. Podjedziemy, zobaczymy, poradzimy. :mrgreen:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Ketchup
klepacz
klepacz
województwo: lubuskie

Post autor: Ketchup » wt 18 sie 2009, 22:55

zbiorniczka nie zakręca się przy odpowietrzaniu - bo min będziesz musiał dolewać płynu, ta gumka dobrze jak jest cała - ale to nie rzutuje akurat na odpowietrzenie

najpierw musisz odpowietrzyć samą pompę - najłatwiejszy sposób to tzw strzał z klamki, obserwuj przy tym czy pompa odpowietrza się - w miejscu gdzie pompa zasysa płyn pojawiają się bąbelki - parę strzałów i parę razy tradycyjne odpowietrzanie - i tak do skutku

a tak na przyszłość to nie zlewa się wszystkiego płynu ;-) - najlepiej jest usunąć strzykawką stary płyn ze zbiorniczka, zalać świeży i na zasadzie odpowietrzania nowy płyn wyprze stary - wystarczy obserwować

pozdro
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » śr 19 sie 2009, 00:34

jordan, zadzwoń to się podjedzie i zrobi :roll:
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
jordan23
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: jordan23 » śr 19 sie 2009, 01:16

spróbuję jeszcze dziś po przebudzeniu :mrgreen: pokombinować , w sumie to tak robiłem<oprócz strzelania :killer > ale spróbuję "od tyłu" jak nie uda się po raz kolejny to ..zadzwonię na pewno Kolego Coolczyku :grin: pozdro i dzięki za informułki motoride:
V-Rulezzzz!!!
Vfr Rulezz!!
..DUM SPIRO SPERO !!

Awatar użytkownika
jordan23
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: jordan23 » śr 19 sie 2009, 23:13

i się udało :mrgreen: musiałem tylko troszkę tłoczkowi pomóc się rozprężyć i wszystko automatycznie było gotowe , klameczka ma opór jest gites :mrgreen: Szacun !!
\V-Rulezzzz!!! :bye
Vfr Rulezz!!
..DUM SPIRO SPERO !!

ODPOWIEDZ