Problem ze skrzynia
-
- zadomowiony
Problem ze skrzynia
Witam , mam prolbem ze skrzynia jakies 300km wymieniłem olej od tego czasu zdarza mi sie ze jade powiedzmy na 3 4 biegu chce zredukowac i nie moge zmienic biegu.
Dopiero jak popuszcze troche na sprzegle i kawałek rusze to potem jest ok.
Czy ktoś miał cos podobnego ?? albo ma pomysł co to moze być ??
Mam vfr rc36 z 97 roku z przebiegiem 76000km
Dopiero jak popuszcze troche na sprzegle i kawałek rusze to potem jest ok.
Czy ktoś miał cos podobnego ?? albo ma pomysł co to moze być ??
Mam vfr rc36 z 97 roku z przebiegiem 76000km
- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
U mnie jest to samo.
Nie wiem czy zawsze bo rzadko mi sie zdarza zatrzymac na innym biegu niz 1 (staram sie redukowac). Ale jak dajmy na to zatrzymam sie na 4 to nie da rady na jednym wcisnieciu sprzegla zredukowac wiecej niz jeden bieg.I musze robic tak: sprzeglo -> redukcja -> delikatnie puszczam sprzeglo do momentu az uslysze klik w skrzyni biegow (moto nie rusza sie z miejsca) -> wtedy znowu sprzeglo i redukcja i tak do jedynki. Nie wiem co jest grane. Moze tak powinno byc?
Nie wiem czy zawsze bo rzadko mi sie zdarza zatrzymac na innym biegu niz 1 (staram sie redukowac). Ale jak dajmy na to zatrzymam sie na 4 to nie da rady na jednym wcisnieciu sprzegla zredukowac wiecej niz jeden bieg.I musze robic tak: sprzeglo -> redukcja -> delikatnie puszczam sprzeglo do momentu az uslysze klik w skrzyni biegow (moto nie rusza sie z miejsca) -> wtedy znowu sprzeglo i redukcja i tak do jedynki. Nie wiem co jest grane. Moze tak powinno byc?
- bialy-murzyn
- klepacz
-
- zadomowiony
żle sie wyraziłem "kawałek rusze" znaczy ze lekko popuszczę sprzęgło żeby sprzęt pociagnol do przodu ( na tym biegu to grozi zaduszeniem)
Oczywiście ze jadę, jak by to bylo na postoju to bym sie nie martwil ( nie zdarza mi sie zatrzymywac na wiekszym biegu niz 1 )
i nie chodzi o to ze mogę zbić tylko jeden bieg, nie mogę w ogóle zmienić biegu.
Oczywiście ze jadę, jak by to bylo na postoju to bym sie nie martwil ( nie zdarza mi sie zatrzymywac na wiekszym biegu niz 1 )
i nie chodzi o to ze mogę zbić tylko jeden bieg, nie mogę w ogóle zmienić biegu.