zmień mechanikaDaXmAn pisze:Odświeżę troszkę temat.
Dzisiaj byłem u "swojego" mechanika, przy ul. Syreny jeśli się nie mylę ma przezwisko "Kudłaty"? Sprawdziliśmy klocki, okazało się, że są jeszcze oryginalne, i to 3/4 klocka!
Stwierdził że zjadają mi tarcze i lepiej je wymienić na inne miękkie, co o tym myślicie?
Motór ma przejechane 19 tys na ten czas...
Jeśli są oryginalne to nie powinny "zjadać" tarczy.Zmierz grubość i wtedy będzie wiadomo.( na tarczy jest podana min gr) Jeśli tak to kup nowe klocki oryginały Nissiny ale złote lub np SBS i po kłopocie.(130-150pln na tarczę )DaXmAn pisze:Stwierdził że zjadają mi tarcze i lepiej je wymienić na inne miękkie, co o tym myślicie?
a co myslicie o serii "ST" 0 to wlasnie sintermetalowe.Gregory pisze:Fakir, Nissin z oznaczeniem 2p202NS - nie złote!!!
Mam chyba na stanie - koszt to ok 100-110zł - nie pamiętam dokładnie.
Są dużo lepsze, ale niestety moim zdaniem nie nadają się do motocykli w których producent nie przewidział klocków ze spieku. Po prostu szybciej zniszczą tarczeFakir pisze:a co myslicie o serii "ST" 0 to wlasnie sintermetalowe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości