przewody hamulcowe w stalowym oplocie do VFR
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Mysle ze przewod sam w sobie duzo sie nie rozni, lub wcale. A wyskoczyl bo bylo pewnie zle zakuty. Nie wiem jak zakuwaja gdy kupujesz na miare na MOTO-BAZARZE ale jakbym juz kupowal to wolalbym miec firmowy. Tak jak Mund napisal
Moze mam zle przekonania ale jestem z tych co woleli by gumowy firmowy niz w oplocie "made in stodola w Garwolinie"Mund pisze:ten sprzet to nie rower...
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
no ja sie pytałem w sklepie patronackim Larsona to gosciu powiedział ze sa zakuwane własnie na miare,a jaka jest roznica miedzy takim zakuwanym na miare a markowym,np.HEL.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
- musieli
- pisarz
- Imię: Dariusz
To jest tak (np HEL) że człowiek ma wytyczne dla każdego modelu - tj jakiego kształtu końcówki użyć, jakie długości itp itd. Do tego dochodzą preferencje zamawiającego (kolorystyka i rozwiązanie przodu) i taki zestaw jest przygotowywany na zamówienie u nas w Polsce.Buła pisze:no ja sie pytałem w sklepie patronackim Larsona to gosciu powiedział ze sa zakuwane własnie na miare,a jaka jest roznica miedzy takim zakuwanym na miare a markowym,np.HEL.
[ Dodano: 2007-10-29, 22:13 ]
Larsson ma przewody przygotowane dla danych modeli ale nie masz możliwości np. co do koloru itd.
Ekskluzywne akcesoria motocyklowe marki RIZOMA
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
acha,co do koloru to osobiscie mi to rybka,taki orginalny stalowy tez moze byc,najwrzniejsze zeby był dobry jakosciowo.z tego co wiem w Larsonie maj Goodrige i cos tam jeszcze,koles na alegro za Hel powiedział mi chyba 399 ztea,o ile dobrze pamietam bo skasowałem mejla.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Czy to oznacza, ze koles, ktory wystawia aukcje na Allegro pod szyldem Hel'a, sam robi te przewody w Polsce, czy tez posredniczy w ich zakupie i przewody przyjezdzaja z UK?? Innymi slowy, czy jest roznica, jesli chodzi o jakosc wykonania (bo cena pewnie jest tasama), pomiedzy przewodami zamowinymi bezposrednio u producenta w UK, a przewodami de facto Hel, ale zamowionymi na Allegro??? Bo osobiscie jesli mam placic taka kase, to wolalbym je otrzymac bezposrednio z UK, niz od pana Henia dorabiajacego po godzinach, czy cus w tym stylumusieli pisze:To jest tak (np HEL) że człowiek ma wytyczne dla każdego modelu - tj jakiego kształtu końcówki użyć, jakie długości itp itd. Do tego dochodzą preferencje zamawiającego (kolorystyka i rozwiązanie przodu) i taki zestaw jest przygotowywany na zamówienie u nas w Polsce.

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
- musieli
- pisarz
Jeśli chcecie rozwiać wszelkie swoje wątpliwości polecam stronę przedstawiciela:Mund pisze:Czy to oznacza, ze koles, ktory wystawia aukcje na Allegro pod szyldem Hel'a, sam robi te przewody w Polsce, czy tez posredniczy w ich zakupie i przewody przyjezdzaja z UK?? Innymi slowy, czy jest roznica, jesli chodzi o jakosc wykonania (bo cena pewnie jest tasama), pomiedzy przewodami zamowinymi bezposrednio u producenta w UK, a przewodami de facto Hel, ale zamowionymi na Allegro???
http://www.przewodywoplocie.pl/oferta/
Hmm... czasami jest tak, że Pan Henio z Polski, nawet dorabiający po godzinach, jest w stanie zaoferować lepsze usługi niż koledzy z UK.Mund pisze: Bo osobiscie jesli mam placic taka kase, to wolalbym je otrzymac bezposrednio z UK, niz od pana Henia dorabiajacego po godzinach, czy cus w tym stylu

- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Tak dla info: Ci panowie proponuja komplet do Duala za 1500zl.musieli pisze:http://www.przewodywoplocie.pl/oferta/
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
- musieli
- pisarz
Tak dla info - jest jedna rzecz, która przekonuje mnie do stosowania produktów właśnie HELa (w stosunku do Goodridge-a): HEL stosuje końcówki przewodów ze stali nierdzewnej (ewentualnie powlekane na kolor) bądź - dla bardziej wymagających - tytanowe. Goodridge natomiast stosuje końcówki ze zwykłej stali powlekane galwanicznie... więc jeśli coś się odłuszczy (np przy dokręcaniu końcówki do pompy) to za chwilę zardzewieje.
- Lucek
- stary wyjadacz
- Imię: LUCYna/fer
- województwo: łódzkie
ebayAchmed pisze:Szukam opini o Hel lub podpowiedzi gdzie kupić tanio i dobrze
Ostatnio zmieniony śr 11 mar 2009, 08:47 przez Lucek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma boga, jest Mmmmotór!
- Vlaad
- klepacz
- Kontakt:
Re: Przewody w stalowym oplocie
Ej, Achmed, jak tanio to raczej "dobrze" odpada. Zresztą masz motocykl bez duala, to po co się szczypać? Chyba hamulce to ostatnia rzecz na jakiej warto oszczędzać...Achmed pisze:Szukam opini o Hel lub podpowiedzi gdzie kupić tanio i dobrze
O przewodach Hel nie słyszałem.
- Achmed
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: mazowieckie
Vladziu dla mnie tanio znaczy w cenie, nie lubię przepłacać 50% za fantazje sprzedawcy a jak sam wiesz u nas to standard
normalne że nie kupię byle chłamu, szukam dobrej jakości za dobrą cenę TAK LEPIEJ? 

VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
- V-four
- zadomowiony
- Kontakt:
Co do Hela to moge sie wypowiedziec poniewaz jestem SZCZESLIWYM posiadaczem takowych przewodów
. Przewody super jakości, zagniatane maszynowo ! O ich jakości świadczy DOZYWOTNIA gwarancja, oraz własna karta i numer uzytkownika. Przewody prócz jakości mają też rózne kolory końcówek i samego przewodu (ja mam złote końcówki i carbonowe przewody) Przewody HELa w połączeniu z klockami EBC double H (ze spieków) i dobrym płynem dają nieporównywalny efekt
Ja kupiłem swoje na allegro (przód i tył, bo robilem hamulce od podstaw) u tego allegrowicza
http://moto.allegro.pl/item296401749_pr ... r_750.html
koleś naprawde rzeczowy, UCZCIWY, no i szybka przesyłka
Sprzedający daje mozliwość zamówienia przewodów bezpośrednio ZACISK-POMPKA co polepsza działanie hebli, bo pozbywamy się trójnika który jest tylko dodatkowym zbiornikiem powietrza. Sprzedający dodaje do tego DŁUGĄ srubę do pompy na 2 przewody.
Naprawde polecam stalowy oplot a szczególnie firmę HEL, wiem pewno, ze w kazdym motocyklu pierwsze co zmienie to przewody i klocki.
PZDR

http://moto.allegro.pl/item296401749_pr ... r_750.html
koleś naprawde rzeczowy, UCZCIWY, no i szybka przesyłka

Sprzedający daje mozliwość zamówienia przewodów bezpośrednio ZACISK-POMPKA co polepsza działanie hebli, bo pozbywamy się trójnika który jest tylko dodatkowym zbiornikiem powietrza. Sprzedający dodaje do tego DŁUGĄ srubę do pompy na 2 przewody.
Naprawde polecam stalowy oplot a szczególnie firmę HEL, wiem pewno, ze w kazdym motocyklu pierwsze co zmienie to przewody i klocki.
PZDR
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Marek, zerknij tutaj:
http://www.przewodywoplocie.pl/
Ja tez zamierzam kupic Hela, z tego co wiem to wyzsza polka jesli chodzi o przewody...
http://www.przewodywoplocie.pl/
Ja tez zamierzam kupic Hela, z tego co wiem to wyzsza polka jesli chodzi o przewody...
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
VTEC 2009
GSX-R 750 K8