Bardzo słabe hamulce tył VFR 800 Fi
- Fankas
- pisarz
- Imię: Fankas
- województwo: śląskie
Re: Bardzo słabe hamulce tył VFR 800 Fi
osobiscie raz mi sie zdarzylo, ze mialem wjechac na rolki- nieswiadomy, malo w zbroje nie narobilem i powiedzialem ze te byl pierwszy i ostani raz- nie ma takiej opcji. To , ze wyrzuca przod/tyl- male piwo, przy przednim kole zaczelo mnie rzucac na boki. jakis czas pozniej rozmawialem z jakims innym diagnosta i powiedzial mi, ze do motocykla jest jakis uchwyt/ mocowanie pozwalajacy wjechac na rolki i diagnosta ma OBOWIAZEK z tego korzystac. ile w tym prawdy-nie wiem
Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
- MarcinD
- pisarz
- Imię: Marcin
- województwo: wielkopolskie
Raz mi też kazał wjechać na rolki, powiedziem ok ale niech diagnosta wsiada na moto i sprawdza, odpuścił
W ostatnim czasie otworzyli w mojej okolicy stacje z dedykowaną ścieżką dla moto, w czerwcu wsprawdze
hornet 600 PC36 > vfr800 vtec > vfr1200f 

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
Diagnosta ma obowiązek przejechać linię, choćby tirem, jeśli jego stacja robi takie przeglądy. On bierze na siebie odpowiedzialność, mam kuzyna w tym zawodzie.
Co do moto, są takie prowadnice na rolki, żeby koło na bok nie poszło. Kumpel kiedyś przejeżdżał swoją super tenerą chyba przez to
A najlepsze jest to, że w fujarze z abs jak jedno koło stoi, a drugie się kręci, to kontrolka ABS miga - znaczy, że układ nie działa. Chop kozak widać

http://www.przepisy.gofin.pl/przepisyno ... 1,3,0.html
Na dole najbardziej aktualny przepis, skoro diagnosta wykonuje badanie, to ja sobie stoję i czekam.
Co do moto, są takie prowadnice na rolki, żeby koło na bok nie poszło. Kumpel kiedyś przejeżdżał swoją super tenerą chyba przez to

A najlepsze jest to, że w fujarze z abs jak jedno koło stoi, a drugie się kręci, to kontrolka ABS miga - znaczy, że układ nie działa. Chop kozak widać

http://www.przepisy.gofin.pl/przepisyno ... 1,3,0.html
Na dole najbardziej aktualny przepis, skoro diagnosta wykonuje badanie, to ja sobie stoję i czekam.
- Mbwene
- pisarz
- Imię: Przemek
Części ogarniał mi Adam ze Speed Up Piła - znajdziesz go na FB
MZ ETZ 250 -> Yamaha XJ 600 Diversion -> Buell XB9r Firebolt -> VFR 800FI...
Mam w dupie czy ktoś mnie lubi czy nie lubi... swoje myślę, swoje mówię...
- Mbwene
- pisarz
Diagnosta, do którego jeżdżę jest dokłada jeszcze dostawki stabilizujące. Od zawsze jezdze do tego samej stacji przy salonie Hondy. Tamtejsi diagności są motocyklistami, więc jakoś mniej się boję o moto.zip_77 pisze: ↑czw 17 gru 2020, 14:34Sprawdzają Ci moto na stacji na rolkach![]()
![]()
i to się nie kończy wyjebką?
![]()
Daj znać jak to wygląda, bo przecież na moje jakbyś sprawdzał moto na rolkach to przy dociśnieciu oporu do zblokowania to wyrzuci Cię w kosmos i nie wierzę że da się moto utrzymać bez wlotu do kanału np.Przecież passata kombi z rolek wyrzuca w mig a co dopiero taki 200kg motorek
![]()
PS. Może się mylę, ale jak mam motocykle od 26 lat, w życiu nie brał mnie żaden diagnosta na rolki
EDIT:
zaintrygowałeś mnie ... sprawdziłem i sam sobie odpowiedziałem![]()
filmik jak gość fachowo sprawdza "Emilowe moto" na rolkach
https://www.youtube.com/watch?v=Zvsdwb900bU
Także zwracam honor ale naprawdę jeszcze mi się nie zdarzyło przez tyle lat -jednak ten Poznań to jest wieś![]()
także sorry za off-top
-
- Imię: Marek
- województwo: mazowieckie
Cześć; No właśnie przymierzam się do przeczyszczenia hebli- prawy zacisk przód chyba nie odbija do końca klocków i koło swobodnie kręci się max 1/2 -3/4 obrotu. Pytanie ile zapłaciłeś za komplet naprawczy do wszystkiego. Wiadomka że dopiero jak się rozbierze to może się okazać ze trzeba będzie powymieniać. A i sam robiłeś czy mechanior?
- Mbwene
- pisarz
nie pamiętam dokładnie ceny ale za zestawy naprawcze:MarekJ pisze: ↑pn 28 gru 2020, 15:16Cześć; No właśnie przymierzam się do przeczyszczenia hebli- prawy zacisk przód chyba nie odbija do końca klocków i koło swobodnie kręci się max 1/2 -3/4 obrotu. Pytanie ile zapłaciłeś za komplet naprawczy do wszystkiego. Wiadomka że dopiero jak się rozbierze to może się okazać ze trzeba będzie powymieniać. A i sam robiłeś czy mechanior?
- przednie zaciski
- tylni zacisk
- pompka ham przedniego
- pompka ham tylnego
- pompka dual
- płyn hamulcowy
- i chyba jeszcze wziąłem do pompki sprzęgła ale jeszcze leży nieruszony

płaciłem coś około 500-600 zł; wszystko tourmax. Znajdź na fejsie Speed Up Piła - od nich zamawiałem części
robiłem sam