ale jak calość jest już odłączona, płyn się wylał to co je jeszcze trzyma ?sory za głupie może pytania,ale mam z tym do czynienia po raz pierwszy..Ketchup pisze:jeżeli tłoczki zacisneły klocki po ściągnieciu zacisku z tarczy to po prostu w układzie jest powietrze, albo wybitnie stary płyn
hamulce - opory toczenia na przednim kole
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
No jeśli tłoki ani drgną to nie będziesz miała wyjścia i nie obejdzie się bez "kapitalki" czyli: wypchnąć je zupełnie, stare gumy do kosza (komplet!) zacisk dokładniuśko wyczyścić, tłoczki na wysoki połysk (ale delikatnie, jak pisał Ketchup jakąś pastą do polerowania), poskładać, zamontować, zalać, odpowietrzyć i....wio !
P.S. Przypadkiem mam komplet gumek na przednie zaciski (oryginał HONDA), jesteś zainteresowana ?
P.S. Przypadkiem mam komplet gumek na przednie zaciski (oryginał HONDA), jesteś zainteresowana ?
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

- MadziX
- stary wyjadacz
- Imię: Magdalena
- Kontakt:
uu dopeiro dzis odczytałam posta..ostatnio mam problemy z netem, dlatego rzadko zaglądam na forum..ale dzięki za propozycję..olo pisze: P.S. Przypadkiem mam komplet gumek na przednie zaciski (oryginał HONDA), jesteś zainteresowana ?
zaciski (obydwa)już złożone..wszystko jest git..tylko cały czas układ jest chyba jeszcza zapowietrzony -moto hamuje co prawda, ale klamka hamulca strasznie wpada, jest miękka...spróbuję patentu ze strzykawką i wtedy zobaczymy jak to będzie działac..
pozdr..

- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Ketchup, spokojnie - najpierw trza dobrze odpowietrzyć...Ketchup pisze:jeżeli klama jest miękka i nie puchnie, to obstawiał bym za tym , ze pompa przepuszcza - czytaj zestaw naprawczy
Niekiedy powietrze zalega w pompce - trzeba nią troszke poruszać we wszystkich kierunkach pompując jednocześnie i banieczki pokazują się w zbiorniku...
Zatem - nie tylko pompować ale też kombinować !
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

- MadziX
- stary wyjadacz
- Kontakt:
Ketchup nie strasz mnie ,ze znowu sie cos zepsułoolo pisze:Ketchup, spokojnie - najpierw trza dobrze odpowietrzyć...Ketchup pisze:jeżeli klama jest miękka i nie puchnie, to obstawiał bym za tym , ze pompa przepuszcza - czytaj zestaw naprawczy
Niekiedy powietrze zalega w pompce - trzeba nią troszke poruszać we wszystkich kierunkach pompując jednocześnie i banieczki pokazują się w zbiorniku...
Zatem - nie tylko pompować ale też kombinować !

zemsta zemstą, ale Vfra nie ma w koncu tu tak źle bo chociażby ma tu mnie,a to już coś

co do sposobu transportu to był jak najbardziej w normie..

zresztą odpala na dotyk cały czas co tylko potwierdza jej skrywaną radośc ze zmiany bazy..
pozdrawiam i zapraszam do uk jakby kogoś tu przywiało na wakacje

- MadziX
- stary wyjadacz
- Kontakt:
do siebie zapraszam oczywiście ! eh no tak najwyraźniej moje sreberko czuje się opuszczone trochę..wszystko przez tą deszczową pogodę...ostatnio ze względu na deszcze jeździłam na rowerze a nie na vfrze...Daniel VTS pisze:do Uk czy do Siebie???MadziX pisze:i zapraszam do uk jakby kogoś tu przywiało na wakacjeDziwne, mała ma okazje polatać i grymasi jeszcze, słabo ją Madzia ćwiczysz
Do moto trzeba z sercem