... bo jak dbasz tak masz i tak jeździsz. Prawda oczywista dla wszystkich, którzy dbają i żałują grosza na serwis kiedy trzeba go wydawać.MarcinMMz pisze: ↑pn 25 sie 2025, 08:38Głównym powodem "problematycznego" CBS jest zapowietrzony układ tylnego koła. I tyle w temacie.
Po skutecznym odpowietrzeniu układu wszystko działa tak jak należy.
Osobiście nie narzekam na ten układ ale faktycznie są chwile, kiedy dobrze byłoby hamować wyłącznie tyłem np. przy nawracaniu. Ale to jest szczegół.
Generalnie jestem zadowolony z hamulców i nie usuwałem/modyfikowałem układu hamulcowego u mnie w moto. Zaznaczam, że podczas remontu sprzęta został on gruntowanie przeczyszczony, nasmarowany, etc. i działa bez zarzutu.
Demontaż CBS na klasyczny uklad
-
- zadomowiony
- Imię: decent
Re: Demontaż CBS na klasyczny uklad
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Też mnie czeka walka z hamulcami. Oplot, regeneracja pompy i zacisków. Ale to na zimę sobie zostawiamMarcinMMz pisze: ↑pn 25 sie 2025, 08:38Głównym powodem "problematycznego" CBS jest zapowietrzony układ tylnego koła. I tyle w temacie.
Po skutecznym odpowietrzeniu układu wszystko działa tak jak należy.
Osobiście nie narzekam na ten układ ale faktycznie są chwile, kiedy dobrze byłoby hamować wyłącznie tyłem np. przy nawracaniu. Ale to jest szczegół.
Generalnie jestem zadowolony z hamulców i nie usuwałem/modyfikowałem układu hamulcowego u mnie w moto. Zaznaczam, że podczas remontu sprzęta został on gruntowanie przeczyszczony, nasmarowany, etc. i działa bez zarzutu.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- MarcinMMz
- pisarz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Ogólnie jak chcesz cokolwiek poprawić w zakresie przewodów to wymień tylko przód... Tył tak czy owak nie rzuca nakolana więc nie zauważysz różnicy. Ja póki co mam zwykłe przewody i nie narzekam.
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Najważniejsze to pilnować wymian płynu i zajrzeć do zacisków, wyczyścić żeby wszystko lekko chodziło. Dual wcale nie taki straszny żeby bać się samodzielnych konserwacji