krzywa kierownica
- sensi
- klepacz
- Imię: pawel
- województwo: poza granicą Polski
krzywa kierownica
witam, dzis rano ktos staranowal moje moto na parkingu. moto dostalo z prawej i polozylo sie na zablokowana kierownice. golenie wygladaja na nieuszkodzone ale w czasie jazdy kiera jest przekrzywiona jakies 15 stopni w prawo. czy to moga byc polki czy moze cos innego?
- edziq
- zadomowiony
- Kontakt:
no rozbierałem ja na części pierwsze bo mi coś stukało przy mocniejszym dohamowaniu, a zamiast naprawić to tylko jeszcze bardziej to spier... no cóż każdy sie uczy na własnych błędach. gdzie mogę znaleźć jaka jest prawidłowa długość lagi??
po wyjęciu lag okazuje sie ze prawa jest jakby nie skręcona w środku - tzn jakby tloczysko odkręciło sie od dolnej czesci lagi. To sie ma co dziwić ze mi kiera drgala .... Juro to obejze od środka.
Jednak to nie odkrecone tloczysko.
Prawa laga byla dluzsza od lewej bo tloczysko wyciaga sie do tego stopnia ze sprezyna wewnatrz lagi sie luzuje.
Teraz nie wiem czy ta laga sie wysówa za mocno czy ta druga wysówa sie za molo. Moze ktos pomierzy na centralu ile ma cm od spodu do korka górnego. Bylbym bardzo wdzieczny.
Rozkrecilem lage na czesci pierwsze, zlozylem wszystko jeszcze raz i jest juz dobrze - lagi sa rowne. Probowalem naprostowac troche kierownice na polkach ale nieduzo to dalo. Chyba pojade z tym do jakiegos mechaniora.
po wyjęciu lag okazuje sie ze prawa jest jakby nie skręcona w środku - tzn jakby tloczysko odkręciło sie od dolnej czesci lagi. To sie ma co dziwić ze mi kiera drgala .... Juro to obejze od środka.
Jednak to nie odkrecone tloczysko.
Prawa laga byla dluzsza od lewej bo tloczysko wyciaga sie do tego stopnia ze sprezyna wewnatrz lagi sie luzuje.
Teraz nie wiem czy ta laga sie wysówa za mocno czy ta druga wysówa sie za molo. Moze ktos pomierzy na centralu ile ma cm od spodu do korka górnego. Bylbym bardzo wdzieczny.
Rozkrecilem lage na czesci pierwsze, zlozylem wszystko jeszcze raz i jest juz dobrze - lagi sa rowne. Probowalem naprostowac troche kierownice na polkach ale nieduzo to dalo. Chyba pojade z tym do jakiegos mechaniora.