Krzywa laga 800fi zamiennik
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Krzywa laga 800fi zamiennik
Siema
Mam jedną krzywą lagę. Po oględzinach stwierdziłem że trzeba dwie wymienić. Teraz mam dylemat czy szukać ori zawiasu w dobrym stanie, czy jednak kupić zamienniki nowe rur na allegro.
https://allegro.pl/oferta/laga-rura-zaw ... 1bd1d899d5
Mam jedną krzywą lagę. Po oględzinach stwierdziłem że trzeba dwie wymienić. Teraz mam dylemat czy szukać ori zawiasu w dobrym stanie, czy jednak kupić zamienniki nowe rur na allegro.
https://allegro.pl/oferta/laga-rura-zaw ... 1bd1d899d5
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Re: Krzywa laga 800fi zamiennik
Arnold może ma coś sensownego w garażach
Co do tego ogłoszenia ja bym zamówił, obejrzał i jak coś na oko jest nie teges to odeślij. Co więcej napisać, ogólnie w komentarzach jakieś tam rury sprzedali, ale głównie badziew w stylu chromowane kierunkowskazy...

- robsonic
- klepacz
- Kontakt:
Myślałem o tych z allegro. Raczej chodzi mi o to czy ktoś tu montował takie lagi i czy są warte zakupu. Zawias będę robił na zimę więc jak je kupię to położę na półkę.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- diimon
- klepacz
Wiem o co biega, ale tu już mało kto zagląda, towar nie ma ocen na alle... Co do zakupu i kładzeniu na półkę, tego nie rób, porównaj z ori po rozebraniu żeby mieć możliwość zwrotu.
- robsonic
- klepacz
- Kontakt:
Widzę że te forum to widmo. 17 lat temu to tu wszystko hulało. Faktycznie poczekam do momentu rozbierania i wtedy porównam. Albo kupię całe lagi w dobrym stanie i zregeneruje na spokojnie w nich wszystko. Jeżdżę czymś innym a vfr-ka raczej do grzebania i z sentymentu ją mam.

- diimon
- klepacz
Mówie Ci zadzwoń do Arnolda może coś ma dobrego na handel.
- MarcinMMz
- pisarz
- Imię: MARCIN
- województwo: mazowieckie
Kup nowe i po temacie... bardzo dobre rury produkcji polskiej robią w Tecrol TLT Motor.
- robsonic
- klepacz
- Kontakt:
No i właśnie o taką odpowiedz mi chodziło. Dzięki

- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Kupuj nowe. Nie ma się czego bać. A co do moich kolekcji to nie mam nic na sell na razie. 

-
- zadomowiony
- Imię: decent
Forum hula co widać po liczbie wyświetleń niektórych tematów czy wątków świeżo założonych tylko forumowicze nie hulająrobsonic pisze: ↑ndz 03 sie 2025, 20:38Widzę że te forum to widmo. 17 lat temu to tu wszystko hulało. Faktycznie poczekam do momentu rozbierania i wtedy porównam. Albo kupię całe lagi w dobrym stanie i zregeneruje na spokojnie w nich wszystko. Jeżdżę czymś innym a vfr-ka raczej do grzebania i z sentymentu ją mam.

Co do lag to jakby nie patrzeć elementy odpowiadające za Twoje bezpieczeństwo w pierwszej kolejności, więc ja nie zaryzykowałbym zakupu zamiennika wątpliwej jakości bądź nieznanego pochodzenia. Tym bardziej, że jak piszesz vfr masz w garażu z sentymentu, więc zapewne masz też czas na poszukiwania. Ja bym szukał oryginalnych albo kupił te co Marcin poleca jeśli faktycznie są dobrej jakości.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy.
- robsonic
- klepacz
- Kontakt:
Zapytałem na tej aukcji z allegro co to za producent. Piszą że polski i made in eu w ogłoszeniu ale nazwy brak. Czekam na konkretną odpowiedz już drugi dzień.decent pisze: ↑śr 06 sie 2025, 07:05Forum hula co widać po liczbie wyświetleń niektórych tematów czy wątków świeżo założonych tylko forumowicze nie hulająrobsonic pisze: ↑ndz 03 sie 2025, 20:38Widzę że te forum to widmo. 17 lat temu to tu wszystko hulało. Faktycznie poczekam do momentu rozbierania i wtedy porównam. Albo kupię całe lagi w dobrym stanie i zregeneruje na spokojnie w nich wszystko. Jeżdżę czymś innym a vfr-ka raczej do grzebania i z sentymentu ją mam...., na szajsbuka się ponoć przenieśli
z tego co słyszę wszem i wobec
Co do lag to jakby nie patrzeć elementy odpowiadające za Twoje bezpieczeństwo w pierwszej kolejności, więc ja nie zaryzykowałbym zakupu zamiennika wątpliwej jakości bądź nieznanego pochodzenia. Tym bardziej, że jak piszesz vfr masz w garażu z sentymentu, więc zapewne masz też czas na poszukiwania. Ja bym szukał oryginalnych albo kupił te co Marcin poleca jeśli faktycznie są dobrej jakości.

- robsonic
- klepacz
- Kontakt:
Właśnie miałem z tym problem. Dzięki za info i pewnie tak zrobię. Nawet jak kupię ładne używki to będę musiał zrobić serwis tego zawiasu przed założeniem.