regulacja napiecia wstepnego sprezyny
- arkadius9
- teksciarz
- województwo: poza granicą Polski
regulacja napiecia wstepnego sprezyny
Witam..jak w temacie..niestety nie widze na swoim amorku zadnych znacznikow i zastanawiam sie w ktora strone krecic kluczem hakowym aby zwiekszyc sag??czy ktos moze mi np.wytlumaczyc patrzac od gory amorka to zgodnie z ruchami wskazowek czy odwrotnie? Dzieki za podpowiedz
- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
Re: regulacja napiecia wstepnego sprezyny
witam,
Pewnie nie widzisz zapadek, schodów jak zwał tak zwał... bo masz cały usyfiony amortyzator, ale widać to tylko patrząc od lewej strony motocykla.
Co do regulacji punkt widzenia od lewej strony moto bo tylko tam jest dostęp do regulacji:
- kręcąc "koronką" w lewo zmniejszasz napięcie wstępne sprężyny
- analogicznie kręcąc "koronką" w prawo zwiększasz napięcie wstępne
Na dole amora dodatkowo masz malutką śrubkę do regulacji siły tłumienia odbicia
Dasz radę, jak coś to pytaj
Pewnie nie widzisz zapadek, schodów jak zwał tak zwał... bo masz cały usyfiony amortyzator, ale widać to tylko patrząc od lewej strony motocykla.
Co do regulacji punkt widzenia od lewej strony moto bo tylko tam jest dostęp do regulacji:
- kręcąc "koronką" w lewo zmniejszasz napięcie wstępne sprężyny
- analogicznie kręcąc "koronką" w prawo zwiększasz napięcie wstępne
Na dole amora dodatkowo masz malutką śrubkę do regulacji siły tłumienia odbicia
Dasz radę, jak coś to pytaj

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
- brakus
- bywalec
- Imię: Marcin
- województwo: łódzkie
Re: regulacja napiecia wstepnego sprezyny
Tutaj masz instrukcję regulacji zawieszenia.