JAK PODNIEŚĆ VFR
- AGENTII
- pisarz
- Kontakt:
JAK PODNIEŚĆ VFR
Witam mam do was pytanko... Jestem troche du?y i chcia?em podnie?? moj? vfr-ke i nie wiem jak sie do tego zabra?? Wiem gdzie sie usztywnia ty? ale jak go podnie??. A jeszcze czy przednie amorki usztywnia sie wkr?caj?c ?r?by od g?ry? pozdrawiam Tomek.
Ostatnio zmieniony czw 27 lip 2006, 00:38 przez AGENTII, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Administrator
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Jak podnie???..ja jak mia?em jeszcze Honde CB400n to podnosi?em j?/usztywnia?em wk?adaj?c nad spr??yny podk?adki, je?li chodzi o podniesienie ty?u to nie mam poj?cia, ale dowiem si? i dam zna?, czym pr?dzej tak samo jak z tymi ?rubami
Ja usztywni?em zawieszenie pompuj?c je
bo mi troch? za bardzo dobija? prz?d.

- maciek
- klepacz
- Imię: Maciej
- Kontakt:
AGENTII, wkr?caj?c ?ruby w przednim zawieszeniu zwi?kszasz napi?cie wst?pne spr??yn. Tak? sam? regulacj? masz z ty?u (?ruba po lewej stronie amortyzatora).
Nie wiem jak wygl?da g?rne mocowanie tylnego amortyzatora w RC36. Wiem, ?e w RC46 niekt?rzy stosuj? podk?adk? o grubo?ci ok 5mm, co daje podniesienie ty?u motocykla o 2-3cm. Innym rozwi?zaniem jest zakup innych element?w do uk?adu d?wigni tylnego zawieszenia (chyba tzw dogbones).
Ju? znalaz?em - w RC36 amortyzator tylny jest inaczej montowany, wi?c pozostaj? d?wignie.
UxY, w RC36 nie ma mo?liwo?ci pompowania przedniego zawieszenia.
Pozdrawiam
Nie wiem jak wygl?da g?rne mocowanie tylnego amortyzatora w RC36. Wiem, ?e w RC46 niekt?rzy stosuj? podk?adk? o grubo?ci ok 5mm, co daje podniesienie ty?u motocykla o 2-3cm. Innym rozwi?zaniem jest zakup innych element?w do uk?adu d?wigni tylnego zawieszenia (chyba tzw dogbones).
Ju? znalaz?em - w RC36 amortyzator tylny jest inaczej montowany, wi?c pozostaj? d?wignie.
UxY, w RC36 nie ma mo?liwo?ci pompowania przedniego zawieszenia.
Pozdrawiam
- maciek
- klepacz
- Kontakt:
Amortyzator jest montowany do uk?adu d?wigni. Aby zmienic jego geometri? (uk?adu) trzba zmieni? pewne elementy na d?u?sze/kr?tsze. Dogbones to ustawione tu http://tinyurl.com/9359b poziomo "blaszki"
Mam nadziej?, ?e wszystko jasne.

Mam nadziej?, ?e wszystko jasne.
- sebavfr
- teksciarz
Poczytaj sobie to :
http://www.forum.motocyklistow.pl/viewt ... c&start=50
Lepsza od rowera jest tylko VFRra.
VFR 800. 2001.
VFR 800. 2001.
- maciek
- klepacz
- Kontakt:
ooo o tak? podk?adk? mi chodzi?o w?a?nie.sebavfr pisze:Poczytaj sobie to :

- AGENTII
- pisarz
- Kontakt:
Wielkie dzi?ki za pomoc, kole? z tej stronki ma troche wida? wiedzy... chyba sobie zamontuje tak? podk?adke pod amorek i troche j? usztywnie bo z ?onka b?de ?miga? 

MANIEK OLSZTYN
www.extreme.olsztyn.pl
www.extreme.olsztyn.pl
- AGENTII
- pisarz
- Kontakt:
maciejdubis, a co jescze moge zrobi?? Je?li mo?esz co? doradzi? to prosze cie bardzo...
MANIEK OLSZTYN
www.extreme.olsztyn.pl
www.extreme.olsztyn.pl
- sebavfr
- teksciarz
Witam, ale nie wiem, po co chcesz co? zmienia? w tylnym zawieszeniu ja cz?sto je?d?? z ?on? i z pe?nym obci??eniem i nie narzekam, jeszcze nigdy mi nie dobi?o wystarczy ?e napi?cie wst?pne spr??yny ustawisz na maksa i to powinno wystarczy?.
Dodanie tej podk?adki spowoduje, ?e podniesie si? ty? i poprawi si? jazda w zakr?tach, ale kosztem stabilno?ci przy du?ych pr?dko?ciach je?dzie na wprost.
Co? za co? w przyrodzie nie ma nic za darmo.
Seba.

Dodanie tej podk?adki spowoduje, ?e podniesie si? ty? i poprawi si? jazda w zakr?tach, ale kosztem stabilno?ci przy du?ych pr?dko?ciach je?dzie na wprost.
Co? za co? w przyrodzie nie ma nic za darmo.
Seba.

Lepsza od rowera jest tylko VFRra.
VFR 800. 2001.
VFR 800. 2001.
- AGENTII
- pisarz
- Kontakt:
maciejdubis, je?eli chodzi o zmiane motocykla to tw?j pomys? ca?kowicie odpada... Jeszcze nie je?dzi?em z ?ona ( ?onka by?a przeciw kupieniu maszynki
o motorku dowiedzia?a sie dopiero miesi?c po zakupie
) pytam tak na wszelki wypadek na przysz?y sezon. dzi?ki za odpowiedzi.

MANIEK OLSZTYN
www.extreme.olsztyn.pl
www.extreme.olsztyn.pl
- Młody
- zadomowiony
- Kontakt:
moja vfr po "tjuninku" na ten sezon ma:
- obnizony przod o 25mm
- podniesiony tyl o ~70mm
a jak?
przod - wiadomo - wysunac lagi
tyl - nie walilem sie - zanioslem amor od magika Henryka - odciecie gornego ucha, wspawanie dystansu, dospawanie ucha. dystans dlugosci 18mm spowodowal podniesienie tylu o 70m. jak beda foty - wrzuce
- obnizony przod o 25mm
- podniesiony tyl o ~70mm
a jak?

przod - wiadomo - wysunac lagi
tyl - nie walilem sie - zanioslem amor od magika Henryka - odciecie gornego ucha, wspawanie dystansu, dospawanie ucha. dystans dlugosci 18mm spowodowal podniesienie tylu o 70m. jak beda foty - wrzuce