Zamykam temat koledzy.
Nowa oś juz zamontowana, podejrzewam ze skrzywienie starej powstało podczas gdy walnela mi skrzynia w starym silniku, szarpniecie wyciagnelo lancuch i skrzywilo os nie mowiac juz o skrzyni....
Ciekawostka, oś założyłem wcale nie od VFR, również od Hondy ale z 2011 roku od Hondy CB 1000 R, oś nówka sztuka, zapłaciłem 200zl z przesyłką, polecam sklep Kujawa moto, profesjonalnie podszedl gosc do tematu, wczoraj jeszcze bylem u tokarza sprawdzalem czy jest idealnie prosta,
Gdyby ktos kiedyś potrzebowal osi nie sluchajcie sie numeru kodowania osi w serwisówce bo rozni sie od VFR, ani gadki ludzi w serwisie ktorzy mowia ze os nie pasuje.
Sa tylko dwie male róznice nie wplywajace na nic, jedna to o 2mm niższy wieloklin a druga to wiecej gwintu i solidniejsza nakretka, reszta to ident patent to samo...
NIe polecam sklepu MOTO SZKLARNIA gosc od vfr fi wysylal mi os przez 2 tygodnie i caly czas twierdzil ze os do mnie jedzie, 3 razy ja wysylal, calkowicie nie kompetentni nie dbajacy o klienta ludzie masakra.
Gdyby ktoś sie kusił na oś w serwisie cena osi 1130 zl he
komplet nowych łozysk piasty ok 670zl jak dobrze pamietam
pozdr