No i mnie czeka wymiana uszelniaczy.
W Krakowie za samą robociznę biorą 130-200 PLN za wymiane, więc chyba zabiore sie za to sam.
Jakiej firmy uszelnienia polecacie?
- w Larssonie mają Athena oraz Tourmax
- MOTO POWER na allegro ma NAK
a może jakaś inna firma?
Jaki olej (10 czy 15)? Jakie macie doświadczenia?
Uszczelniacze przedniego zawieszenia
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
JA zapłaciłem 200 za całość. wymiana uszczelniaczy z olejem 10, generalnie mi wystarcza, jest komfortowo i dość twardo *po wymianie oleju diametralna różnica, a sprężyn nei napinałem
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
taaaaaaaa ja sobie wymienilem i nie jestem zadowolony bo moto teraz idzie jakbym mial zawiechy na tor nastawione, wogole nie moge tego gowna rozgryzc, mam na dole jedna srubke do regulacji, mam na gorze jedna do regulacji i napiecie sprezyn i ni diabla nie wiem ktore za co odpowiada
mam instrukcje ale jak na zlosc po wlosku bo moto z wloch a tego jezyka to ja za uja nie kumam, moge sobie conajwyzej obrazki poogladac
mam instrukcje ale jak na zlosc po wlosku bo moto z wloch a tego jezyka to ja za uja nie kumam, moge sobie conajwyzej obrazki poogladac
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- tomaszek
- bywalec
Dobre uszczelniacze robi All Balls - dostępne sa u Olekmotocykle.
po prostu obserwujesz zachowanie zawieszenia - szybko reaguje na nacisk/wolno odbija - regulujesz dobicie lub odbicie (jeśli jest taka regulacja oczywiście). Najlepiej zacząć od ustawień fabrycznych i drążyć temat
Cały myk polega na umiejętności odczytania zachowania/reakcji zawieszenia na korekty.
Wbrew pozorom ustawienie zawiasu nie jest takie trudneFabiq pisze:taaaaaaaa ja sobie wymienilem i nie jestem zadowolony bo moto teraz idzie jakbym mial zawiechy na tor nastawione, wogole nie moge tego gowna rozgryzc, mam na dole jedna srubke do regulacji, mam na gorze jedna do regulacji i napiecie sprezyn i ni diabla nie wiem ktore za co odpowiada

- edziq
- zadomowiony
- Kontakt:
Wymiana uczelniaczy nie jest taka trudna - da sie spokojnie samemu zrobic. Tylko za pierwszym razem bylo jak zwykle troche komplikacji - przy nastepnym bylo juz OK. Gdzies na forum bylo o ustawianiu zawieszenia. Podobno optymalnie jest wykrecic regulacje napiecia sprezyn do trzeciego znaku - daje najlepszy kompromis miedzy sportem a turystyka.