Chorwacja 07-08. 2010r.

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
kwiacior
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Chorwacja 07-08. 2010r.

Post autor: kwiacior » pn 10 maja 2010, 21:45

krótko zwięźle i na temat :
Szukam konkretnych osób na wypadzik do Chorwacji na przełomie lipca i sierpnia - termin jeszcze do skorygowania.
Trasę z mapami i kosztami mam przygotowaną w ściągawce.
Czy ktoś ma zajawkę, żeby się wybrać w taką trasę, bo mi się ciągle śni po nocach, a sam nie będę jechać.
Zgłaszajcie się ludziki ;-)

Awatar użytkownika
darqvader
teksciarz
teksciarz
Imię: Darek
Kontakt:

Post autor: darqvader » pn 10 maja 2010, 21:51

witaj,
podaj proszę więcej szczegółów. chciałbym te wakacje jakoś zaplanować, a o chorwacji też myśle... :mrgreen:

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » pn 10 maja 2010, 21:55

napisz jak długa ta wycieczka 3-30 dni i jakie przewidujesz koszty w związku z twoją ściągawką
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
tayayay
teksciarz
teksciarz
Imię: panie daj
Kontakt:

Post autor: tayayay » pn 10 maja 2010, 21:56

mam zajebistą zajawkę i też się wybieram. Problem leży tylko w moim współtowarzyszu podróży, który może jechać tylko między 01.07 a 07.07 bo potem jest uwiązany na 3 miechy w pracy. A ja z kolei musiałbym się uporać z sesją do tego 1 lipca, co jest wysoce niemożliwe ;-) Także szanse na dołączenie do ekipy (o ile bedzie wam pasował taki gnojek jak ja ;) ) są naprawdę wysokie, a chęci jeszcze większe :-)
Mam taki atut który może was przekona, że studiuję filologię serbską, także na bałkanach mogę działać jako tłumacz ;-) Po paru głębszych - nawet symultaniczny ;-) :mrgreen:

zobaczmy jak się rozwinie akcja na forumku i na uczelni...

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » pn 10 maja 2010, 22:03

Ja takze snuje plany wyjazdu do chorwacji. Z poczatkiem wakacji wyjezdzam do pracy do Holandii i wyjazd planuje z koncem sierpnia, poczatkiem wrzesnia. Jezeli ktos bedzie wyjezdzal w tym samym terminie to jestem jak najbardziej chetny na wspolna wycieczke.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » pn 10 maja 2010, 22:20

Jak mówiłem, termin jest do ustalenia między chętnymi, bo zawsze można się przecież dopasować, bynajmniej ja potrafię.
Szukam jakiegoś dnia wolnego w środku tygodnia i pomyslalem o 15 sierpnia, jednak wypada w niedziele...
Mysle, ze wypadzik w sobote i powrot w nastepnym tygodniu w niedziele bedzie najstosowniejszy.
Sciagawka jest w postaci relacji z podrozy Polska-Chorwacja , nawet u naszego forumowego kolegi.
Zaraz znajde i wkleje.
Jak wy w ogole sie na to zapatrujecie ????

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » pn 10 maja 2010, 22:43

ja na 75% jade, te 25% to szansa, ze ogarne temat pracy dla mojej kobiety na florydzie i polecimy tam na miesieczne szlifowanie jezyka + wakacje

moge jechac miedzy 15.07 a 15.08, w planie mam chorwacje i czarnogore, czas ok 2 tygodnie, start jez plitvickie i pozniej na poludnie, meta w montenegro, spanie na kempingach nad morzem, filozofia jest prosta - maksymalny relax i luz, zadnego gonienia, zadnego spinania, zadnych wyimaginowanych problemow, tylko ogolny plan podrozy z zaznaczonymi co ciekawszymi miejscami,
chorwacja jest droga, wiec jesli ktos sie szczypie z kasa polecam krym, gwarantuje niegorsze widoki, niegorsze morze, duuuuzo piekniejsze kobiety i sporo taniej niz w PL :) Arci i Daniel potwierdza :mrgreen:
kwiacior - ja tez powoli przymierzam sie do zestawienia kosztow wiec porownamy co nam wyszlo ;)

aha, nawet jesli komus nie pasuje caly termin zawsze mozna przez kilka dni razem posmigac i sie rozdzielic 8)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

daro1980
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz
Kontakt:

Post autor: daro1980 » pn 10 maja 2010, 22:57

temat rozwojowy ...będę śledził wątek i wypowiem się jak zobaczę plany .... chętny jestem bardzo z tym ze jeżeli polecę to z plecakiem wiec na pewno nie na wariata .... tak ze czekam na konkrety ....
DragStar 650-> CBR600RR-> VFR800FI->XL1000V-> TE 510 SM -> WR250F ->R1150R

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » pn 10 maja 2010, 23:04

Mysle panocki, ze powinnismy gdzies sie zebrac, usiasc i porozmawiac juz o konkretach.
Nie sadzilem, ze temat obije sie tak glosnym echem :grin:

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » pn 10 maja 2010, 23:05

daro - co rozumiesz przez "na wariata"? ja tez polece z kobieta, ale to nie znaczy ze musze miec zaplanowany kazdy dzien godzina po godzinie i spac po hotelach. duzo bardziej cenie sobie spontanicznosc i licze na swoja i towarzyszy zaradnosc i poki co wszystkie wyjazdy wypadaly zajebiscie :)
a szukajac noclegu itp mozna poznac duzo ciekawych ludzi, odsylam do mojej relacji z wypadu na krym 8)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » pn 10 maja 2010, 23:38

Ja też opcjonuję za spontanem ;-)
W hotelach nawysypiałem się już za wiele razy.
Ustalamy jakiś wspólny plan działania??

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 11 maja 2010, 06:31

My tez chcemy jechać do Chorwacji. Jak to wygląda z noclegiem? Trzeba coś dużo wczesniej rezerwować? Czy opcja na namiota?

Poczatek sierpnia to tez dobry termin, albo przełom lipca i sierpnia

daro1980
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz
Kontakt:

Post autor: daro1980 » wt 11 maja 2010, 07:19

binio pisze:daro - co rozumiesz przez "na wariata"? ja tez polece z kobieta, ale to nie znaczy ze musze miec zaplanowany kazdy dzien godzina po godzinie i spac po hotelach. duzo bardziej cenie sobie spontanicznosc i licze na swoja i towarzyszy zaradnosc i poki co wszystkie wyjazdy wypadaly zajebiscie :)
a szukajac noclegu itp mozna poznac duzo ciekawych ludzi, odsylam do mojej relacji z wypadu na krym 8)
... na wariata to znaczy zapier**lac na maxa .... czysta turystyka ma byc ... spontan jak najbardzije tak ... ale predkosci rozsadne ...tak ze sledze temat jak beda konkrety to bedziemy decydowac ....
DragStar 650-> CBR600RR-> VFR800FI->XL1000V-> TE 510 SM -> WR250F ->R1150R

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 11 maja 2010, 08:59

kwiacior, jeżeli piszesz o 15 sierpnia to proponuję juz napisać oficjalnie datę. Nie wiem jak inni ale my musimy zaklepać sobie urlop wcześniej i dobrze by było znać datę.

Ja jestem za datą: 14.08 - 21.08 - jeżeli wyjazd tygodniowy

Awatar użytkownika
Klarkson
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Klarkson » wt 11 maja 2010, 12:37

Jak moge wrzucić tylko swoje 3 grosze. Omijajcie głowną jazde w sobote-niedziele. Wtedy sa zmiany turnusow i za przyjemnie na chorwackich drogach nie bedzie.
Lepiej sobote przelezec na plazy, a wracac w poniedzialek.
Zwłaszcza jak ktoś chce strzelić magistrale adriatycką to może się w sobotę zdziwić.
Klarkson

ODPOWIEDZ