Troche konkretow juz znamy wiec zmieniam ten wpis na wlasciwy. Ten post znajdzie sie tez na 3 stronie i wszystkie uwagi dopisujcie na koncu

Lecimy.
Wyjazd z Polski - 22 lipiec. Spotykamy sie:
a) w Lublinie?
b) w Dorohusku na granicy?
do dogadania.
Droge rozkladamy na dwa dni. Pierwszy nocleg nad Dnieprem w okolicach Kijowa. Spimy w namiotach (chyba ze ktos chce szukac noclegu ale wydaje mi sie to bez sensu - vova mowil ze na plaze mozna na moto wjechac i sie rozbic gdziekolwiek).
Drugiego dnia uderzamy:
a) do Odessy?
b) od razu na Krym?
do dogadania.
Jesli do Odessy poswiecamy dzien na jej zwiedzanie/plazowanie/ewentualny balet i nastepnego dnia ruszamy na Krym.
Na Krymie objezdzamy cale wybrzeze zatrzymujac sie w co ciekawszych miejscach na ziwedzanie i nocleg. Jestem w trakcie przygotowywania listy atrakcji, ktore warto zobaczyc. Zaczynamy od zachodniego wybrzeza, poruszamy sie caly czas wzdluz morza. Konczymy na mierzei Arabackiej (ech jakbym mial Viadro to i na przejechanie mierzei bym sie skusil - polecam ja obczaic bo wyglada baardzo ciekawie!).
Noclegi: namioty lub kwatery do wyboru. Ja preferuje namiot, chyba ze bede chcial sie w cywilizowanych warunkach przekimac - wtedy szukanie kwatery. Jesli kwatery to szukamy na mniejszych wioskach zeby taniej wyszlo. Srednie temperatury w Simferopolu (stolica Krymu) http://www.weatheronline.pl/weather/map ... &LEVEL=161
Na opady nie patrzcie, z rozmow z mieszkancami wynika ze jak w ciagu trzech meisiecy wakacyjnych popada 3 dni to jest swieto. Susza niesamowita.
Namiot kupilem w Decathlonie za 130zl. Spiwor biore jeden zeby bylo na czym spac (dziewczyna mnie meczy) albo nie biore wogole. Oprocz tego materac dmuchany z pompka samochodowa - ma ktos moze taka i bierze to bym juz nie kupowal?).
Jedzenie - pewnie zabiore troche na 1 dzien. Tam jest tansze wiec chyba nie ma sensu kupowac. Mam bardzo duzo konserw turystycznych i pasztetow drobiowych firmy PROFI (wojskowe wyprowiantowanie) wiec jakby ktos w takich gustowal to moge mu zabrac!!!
Na Krymie co chwile przy drodze stoja stragany z owocami i kwasem chlebowym.
Zabieram ze soba kuchenke turystyczna gazowa. Jakies garnki harcerskie, sztucce, kubki...
Mape Ukrainy i przewodnik po Krymie mam. Wiec mozecie nie kupowac. GPS w komorce tez (tylko narazie nie mam mapy Ukrainy wgranej - moze ktos taka dysponuje na Symbiana 3?).
W weekend wrzuce mapke Krymu z trasa i byc moze zaznaczonymi juz ciekawszymi miejscami.
Na koniec czy ktos ma na zbyciu i moglby na czas wypadu pozyczyc lub udosteopnic:
- ladowarke samochodowa do Nokii (mam gniazdo zapalniczki w moto)
- mape samochodowa Ukrainy pod Symbiana 3.
- pompke samochodowa lub zwykla do metaracy?
Piszcie wszelkie propozycje coby jak najwiecej ustalic zeby pozniej nie tracic czasu