Wyprawa w Tatry :)

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
zoomer
pisarz
pisarz
Imię: Damian
województwo: małopolskie

Wyprawa w Tatry :)

Post autor: zoomer » pt 01 maja 2015, 21:45

Witam wszystkich, a głównie aktywnych forumowiczów bo do Was kieruję ten post.

Tak ostatnio siedzę i siedzę, myślę i myślę i... wpadłem na pomysł spotkania z Wami. Jako, że jestem nowy to tym bardziej chciałbym się spotkać i poznać Was bo tak przypadkowo na drodze to raczej ciężko będzie i wydaje mi się, że te słowa wypowiadam w imieniu również innych forumowiczów i posiadaczy najlepszego na świecie motocykla :)
Do rzeczy. Jako że jesteście rozsiani po całej Polandii to chciałbym zaproponować wyjazd w Tatry, tutaj nocleg, który pozwoli nam się "bliżej" :P poznać czyli alkohol, ognisko, striptizerki... Chyba się zapędziłem troszeczkę, na to ostatnie to mi żona chyba nie pozwoli :( Nie bez powodu wspominam tu o żonie. Chodzi o to, że wcześniej wspomniany nocleg można zorganizować u nas w pensjonacie w Poroninie (www.hamry.pl) no i tutaj oko żony będzie szeroko otwarte :) i striptizerki nie przejdą :P. Jeśli by się udało zgrać nam wszystkim w jakiś konkretny termin to jeszcze w maju lub czerwcu mogli byśmy przeznaczyć kilka lub kilkanaście łóżek na takie nasze spotkanie w super, extra promocyjnej cenie. Tak jak pisałem, w jeden dzień przyjazd, wieczorem "odpoczynek", na następny dzień po śniadaniu wyjazd na słowacką stronę Tatr np do Szczyrbskiego Plesa. Na Słowacji jakiś miły postój z obiadkiem, a następnie jeszcze gdzieś można się przejechać. Oczywiście trasa Słowacji do obgadania. Na wieczór powrót i znowu "odpoczynek" :) lub jeśli ktoś musi to będzie wracał do domu - kwestia również do dogadania.
Kwestia finansowa to jeszcze do ustalenia, organizację wezmę na siebie bo podejrzewam, że nikt przez Polskę z kiełbachą i browarami na plecach nie pojedzie. Najtrudniejsze będzie dogranie terminu czyli noclegów bo będziemy musieli się wstrzelić w jakąś lukę w rezerwacjach i tutaj czekam na Wasze propozycję jeśli w ogóle mój pomysł Wam się podoba. Tak jak wspominałem w grę wchodzi maj i czerwiec, a potem dopiero wrzesień i październik. W lipcu i sierpniu głównie mamy tygodniowe turnusy wakacyjne i odpada :(

Przeanalizujcie wszystkie za i przeciw i czekam na Wasze odpowiedzi :)

P.S. Osoby towarzyszące "plecaczki" również mile widziane ponieważ pokoje są wieloosobowe również z podwójnymi łóżkami więc się pomieścicie :) będziemy upychać ile wlezie, piętrowo czy jak tam wolicie byle było przytulnie i miło ;)

Awatar użytkownika
antek
pisarz
pisarz
Imię: Andrzej
województwo: śląskie

Re: Wyprawa w Tatry :)

Post autor: antek » pt 01 maja 2015, 22:41

Jak dla mnie pomysł całkiem do rzeczy :D W Poroninie spędzam z rodzinką prawie każde ferie i w wakacje też na parę dni zaglądamy to teraz chyba zmienię pensjonat :wink:
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu…

Awatar użytkownika
gapa44
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Sławek

Post autor: gapa44 » pt 01 maja 2015, 23:28

Jak dla mnie jazda po górach z 'przewodnikiem' to super sprawa ;) Sugerujesz że dla forumowiczów rabat na nocleg? A bardziej szczegółowo to rzucisz cenę na forum czy na PW?

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » sob 02 maja 2015, 00:05

Dobra inicjatywa i super sprawa :!:
Początek sezonu to raczej większość z nas ma zaplanowane jazdy i wyjazdy więc może być ciężko.
Ale zawsze w październiku jest spotkanie ownersów gdzieś w górach więc prawdopodobieństwo wysokie :wink:
Gratki za pomysł :!:

Awatar użytkownika
zoomer
pisarz
pisarz

Post autor: zoomer » sob 02 maja 2015, 00:26

Oczywiście cena nie będzie tajemnicą tylko chciałbym wiedzieć czego oczekujecie tzn. czy chcecie nocleg ze śniadaniem czy może sam nocleg a na śniadanie każdy sobie coś tam zrobi. Szczerze mówiąc to nie wiem co zaproponować żeby nie wyszło coś głupio. Teraz oficjalnie mamy cenę 40zł poza sezonem. Jeśli nasze spotkanie nie będzie w terminach Bożego Ciała itp to ja proponuję rabat 50%. Śniadanie dodatkowo 15zł jeśli też miało by być. Zaopatrzenie na wieczór czyli ognisko przy piwku czy czymś tam jeszcze to już będzie średnia pomysłów jaką zaproponujecie. Ja tak jak już pisałem biorę organizację na siebie czyli wsiadam w auto jadę na zakupy a potem się podzielimy rachunkiem co by uczciwie było :) Jeśli chodzi o tego przewodnika o którym wspomnieliście to bez przesady :) Po górach na na naszych ślicznotkach nie pojeździmy :) a dróg fajnych to tu jakoś szalenie nie ma :( Dlatego zaproponowałem Słowację ponieważ tam są fajne drogi i krajobrazy przy trasie też fajne :) Szczyrbskie jezioro znam więc polecam, a potem to można wrócić jakoś na około, albo jeszcze wybrać się do Czorsztyna. Oczywiście w kwestii noclegów liczę na wyrozumiałość i moja oferta jest na zajęcie pokoi w kilka osób ponieważ jesteśmy małym pensjonatem i mamy aż 8 pokoi :)

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias

Post autor: magik » sob 02 maja 2015, 00:58

Pomysł zacny tylko okraszony strasznie dużą ilością słów Jak dla mnie termin czerwcowy byłby super bo październik to już pogoda bardziej kapryśna :-P Chyba że puzon weźmie mnie na plecaka to będę miał się za kim chować tylko czy VFR-ka wytrzyma takie obciążenie :-P

Awatar użytkownika
harmonista
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Rafał

Post autor: harmonista » sob 02 maja 2015, 01:09

Maj jak dla mnie OK, czerwiec mam urlop ale do dogadania. Później to już bez znaczenia. Może zaproponuj sam jakiś termin i wtedy będzie wiadomo co i jak :)

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » sob 02 maja 2015, 01:29

zoomer pisze:czekam na Wasze odpowiedzi
Na moje oko kolega nie jest motocyklistą, a zarejestrował się na forum i pisząc posty stworzył sobie historię, żeby zdobyć wiarygodność i zareklamować pensjonat. Kawał dobrej roboty :mrgreen:
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
gapa44
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Sławek

Post autor: gapa44 » sob 02 maja 2015, 07:19

Ma motor i go dosiada to jest motocyklistą (dodatkowo najlepszy-Vfr). A że pisze dużo postów to chyba nie ma się co czepiać. Ja tam z chęcią skorzystam z dachu nad głową u ownersa.

Zaper
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: Zaper » sob 02 maja 2015, 08:12

Też się chętnie dołączę, jeśli chodzi o trasy w tych rejonach to po stronie polskiej też jest gdzie jeździć - wiem bo tu jeżdżę, pomysł z połączeniem trasy polska-słowacja koło tatr ekstra! Jak reklamuje swój pensjonat to dobrze - raz że będziemy mieli tani nocleg, dwa gość jest przedsiębiorczy a to się chwali. Zoomer mam propozycję obniżę Ci koszty energii w budynku, a część z oszczędności przeznaczysz na spotkanie, co sądzisz ?

Awatar użytkownika
zoomer
pisarz
pisarz

Post autor: zoomer » sob 02 maja 2015, 08:57

VFRKrzysztof pisze:Na moje oko kolega nie jest motocyklistą, a zarejestrował się na forum i pisząc posty stworzył sobie historię, żeby zdobyć wiarygodność i zareklamować pensjonat. Kawał dobrej roboty
Kolega kwalifikuje się do wizyty u okulisty z tym okiem. Co do noclegu możesz oczywiście skorzystać z innej oferty, a na grilla i tak zapraszam. Poznasz moją Czarnulkę i będziesz mógł powiedzieć "Przepraszam źle Cię oceniłem".

Zaper pisze:mam propozycję obniżę Ci koszty energii w budynku
Ciebie kolego zapraszam na PW ;)

Awatar użytkownika
zoomer
pisarz
pisarz

Post autor: zoomer » sob 02 maja 2015, 09:19

Wracając do tematu, termin jest zależny od ilości chętnych. Teraz poza sezonem rezerwacje są robione raczej na krótko przed przyjazdem więc mamy jeszcze weekendy w miarę wolne. Jeśli ja mam zaproponować jakąś datę to np 22-24 maj. Chyba że w tygodniu Wam bardziej pasuje.

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
województwo: lubelskie

Post autor: Niron » sob 02 maja 2015, 11:06

chętnie bym się spotkał i po tatrach pojeździł, bo fajnie się tam jeździ, ale w spotkanie majowe już trwa, więc nie wiem czy jest sens go powielać, no chyba że się chętni znajdą to tak, mi osobiście początek sezonu mam zarezerwowany na wyjazdy i kolejnego nie podołam finansowo po prostu, ja bym stawiał bardziej na termin wrześniowy, ale to od większości chętnych zależy taka inicjatywa :P
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech

Post autor: śliniak290 » sob 02 maja 2015, 12:09

Bardzo fajna inicjatywa , najlepiej musisz sam zadecydować i podać
termin spotkania , bo będzie tyle terminów ile osób. Moim zdaniem najlepiej jesienią jak prawi Pan Puzon :mrgreen:
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Cimaj
pisarz
pisarz
Imię: Kamil

Post autor: Cimaj » sob 02 maja 2015, 12:28

Może jakiś początek września? Świetny pomysł!

ODPOWIEDZ