Świeć przykładem nocą - Warszawa 9 maja

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
tango
bywalec
bywalec
Imię: Michal
województwo: mazowieckie

Świeć przykładem nocą - Warszawa 9 maja

Post autor: tango » pt 02 maja 2014, 23:15

Fundacja Jednym Śladem organizuje drugi raz akcję propagującą używanie odblasków i kamizelek odblaskowych przez kierujących jednośladami. Zapewne nie wszyscy w nich jeżdżą, jednak jest to decyzja indywidualna. Jeśli natomiast ktos chciałby zobaczyc jak to wygląda, kiedy tłum motocyklistów jedzie po zaciemnionym moście - będzie okazja :)
Świeć Przykładem Nocą, czyli II odblaskowa parada motocyklowa
Start 9 maja o 21:30, ulica Ryszarda Siwca 3 przy stacji PKP Stadion
Nie jestem organizatorem, to tak informacyjnie - ja się wybieram :)

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Re: Świeć przykładem nocą - Warszawa 9 maja

Post autor: adam.ada » sob 03 maja 2014, 17:44

Może tak przy okazji jazdy w nocy ktoś zwróci uwagę na głośność motocykli, które jeżdżą nocami po Warszawie. Bo sam mam czasem chęć rzucić kartoflem w tych baranów bez tłumików(albo chamsko rozwierconych) , którym się wydaje, że im głośniej tym bogaciej wyglądają.
Adam

tango
bywalec
bywalec

Post autor: tango » ndz 04 maja 2014, 22:07

Adam, masz rację - będzie na pewno możliwość kontaktu z organizatorami, podrzuce im temat. To jedno - drugie - sami w naszych srodowiskach takze musimy dzialac, podobnie jak z innymi niebezpiecznymi zjawiskami (np. jazda po alkoholu czy na prochach).

Awatar użytkownika
Grzesiek_VFR800
bywalec
bywalec
Imię: Grzegorz

Post autor: Grzesiek_VFR800 » ndz 11 maja 2014, 20:34

Było bardzo fajnie, ponad 700 motocykli :) Poniżej mój 2,5 minutowy filmik :D
https://www.youtube.com/watch?v=pYLeAsa ... e=youtu.be
Pozdrowienia dla ORGANIZATORÓW oraz dla Mrówy czerwony VFR800, Przemka żółty VFR800 i Pawła srebrny VFR800 !

Awatar użytkownika
Jerry
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Jurek

Post autor: Jerry » wt 13 maja 2014, 13:46

My też byliśmy. Ogólnie fajnie, ja rozumiem, że to parada, ale jednak tempo zbyt spacerowe. Moja Viki zdecydowanie nie była zadowolona tempem i co jakiś czas wpadaliśmy na lewy pas się przewietrzyć w towarzystwie organizatorów i łyknąć trochę wiatru. Znajomi też na spacerowe tempo narzekali - nie wiem czy organizatorzy tak wymyślili, czy Policja przyzwyczajona do tempa rolkarzy tak prowadziła. Swoją drogą to wg. dziwne że co jak co ale parade motocyklistów prowadzili puszką...

Awatar użytkownika
Grzesiek_VFR800
bywalec
bywalec
Imię: Grzegorz

Post autor: Grzesiek_VFR800 » śr 14 maja 2014, 13:16

Dokładnie tempo za wolne, VFR-y grzała się cały czas, dwa wentylatory praktycznie ciągle załączone. Chyba taka parada nie jest wskazana dla VFR-ek. Ale co zrobic jak policyjny wóz prowadził :(

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias
województwo: śląskie

Post autor: magik » śr 14 maja 2014, 14:45

tango pisze:Fundacja Jednym Śladem organizuje drugi raz akcję propagującą używanie odblasków i kamizelek odblaskowych
jak dla mnie po tej wypowiedzi 0:40s http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60 ... 22339.html mogą dla mnie nie organizować niczego i w ogóle z niknąć z powierzchni ziemi

już nie mówię o tym dziadku co to motocyklem jeździ się inaczej.... jeszcze brakowało żeby powiedział, że motocyklistów dotyczą inne przepisy. Banda snobów broniąca swojej elitarności :P

Awatar użytkownika
FernandoT
pisarz
pisarz
województwo: lubuskie

Post autor: FernandoT » pn 19 maja 2014, 15:50

sam sobie zakupiłem całkiem niedawno taką kamizelkę i nie dość że lepiej mnie widać to dzięki napisowi POLSKA na plecach paradoksalnie sporo aut na mój widok hamuje:)))
WSK M21W2 1972, KTM LC 4

tango
bywalec
bywalec

Post autor: tango » wt 27 maja 2014, 17:16

Magik - wiesz, kazdy ma swoja wersje - niestety dzis material nie jest dostepny na stronie tvn, ale widzialem uczestnikow, ktorych przepisy zdawalyby sie nie dotyczyc. Widac to tez w komentarzach po akcji na fb - i jest tam sporo racji, jednak biorac pod uwage ilosc motocykli - zwieksza sie tez proporcjonalnie ilosc takich oto osobnikow...

FernandoT - na razie raz w takiej jechalem (mam inna), akurat dopiero wszedlem w posiadanie ale od kiedy jezdze w kamizelce ilosc sytuacji niebezpiecznych sie zmniejszyla...

ODPOWIEDZ