Alpy - 2007 / Alpy 07-2008
-
- zadomowiony
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Alpy - 2007 / Alpy 07-2008
Witam ,
z okazji wyjazdu na koncert RHCP w Monachium miałem możliwość pośmigania 3 dni (niestety puszką) po alpach, w życiu tyle motorów na drodze nie widziałem (no może jedynie na zlotach w trakcie parady) W sumie nie ma w tym nic dziwnego, drogi idealne dla moto, od winkli to sie w głowie może zakręcić, masa parkingów i udogodnień dla motocyklistów. o widokach nie wspomnę,
Mam plana by na 3-4-5 dni (z weekendem) wybrać sie tam. termin: lipiec pomiędzy 7 a 28 , interesują mnie okolice Monachium i Garnisch, (nawet jest możliwy nocleg) a tam aby tylko siana na wachę i smar do łańcucha starczyło.
Ceny normalne, paliwo w Austrii nawet tańsze widziałem, jedzonko też, wiec nie jest to koszmar cenowy jak wcześniej sądziłem.
Propozycja jest luźna może ulec modyfikacji.
Szukam kogoś na podobnym sprzęcie by w miarę sobie pośmigać, raz już jechałem z pierdzipędami w dłuższą trasę to po drodze grzyby mogłem zbierać (nigdy więcej) a z przecinakami to szkoda mi sprzętu.
Jeżeli ktoś ma na zbyciu troszkę wolnego czasu ....
z okazji wyjazdu na koncert RHCP w Monachium miałem możliwość pośmigania 3 dni (niestety puszką) po alpach, w życiu tyle motorów na drodze nie widziałem (no może jedynie na zlotach w trakcie parady) W sumie nie ma w tym nic dziwnego, drogi idealne dla moto, od winkli to sie w głowie może zakręcić, masa parkingów i udogodnień dla motocyklistów. o widokach nie wspomnę,
Mam plana by na 3-4-5 dni (z weekendem) wybrać sie tam. termin: lipiec pomiędzy 7 a 28 , interesują mnie okolice Monachium i Garnisch, (nawet jest możliwy nocleg) a tam aby tylko siana na wachę i smar do łańcucha starczyło.
Ceny normalne, paliwo w Austrii nawet tańsze widziałem, jedzonko też, wiec nie jest to koszmar cenowy jak wcześniej sądziłem.
Propozycja jest luźna może ulec modyfikacji.
Szukam kogoś na podobnym sprzęcie by w miarę sobie pośmigać, raz już jechałem z pierdzipędami w dłuższą trasę to po drodze grzyby mogłem zbierać (nigdy więcej) a z przecinakami to szkoda mi sprzętu.
Jeżeli ktoś ma na zbyciu troszkę wolnego czasu ....
Ostatnio zmieniony czw 19 cze 2008, 17:31 przez Yaro, łącznie zmieniany 4 razy.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
może jakaś relacja panowie ? wiadomo, że doszła do skutku podróż, chętnie pooglądamy zdjęcia jak i przeczytamy krótką chociażby relację. pozdrawiam 

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Piotras
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Mile widziane wszelkie uwagi i zdjęcia z Waszego wypadu.
Ja osobiście myślałem żeby taką trasę zrobić w długi wykend majowy, czyli Alpy, ewentualnie Włochy.
Niedługo będę konkretniej planował, więc jakby ktoś z ołnerów byłby chętny to walić drzwiami i oknami.
PS. Krajano kiedy Twa czarna strzała ujrzy światło dzienne? Trza by się spotkać na trasie
Ja osobiście myślałem żeby taką trasę zrobić w długi wykend majowy, czyli Alpy, ewentualnie Włochy.
Niedługo będę konkretniej planował, więc jakby ktoś z ołnerów byłby chętny to walić drzwiami i oknami.

PS. Krajano kiedy Twa czarna strzała ujrzy światło dzienne? Trza by się spotkać na trasie

- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
czekamy na informację, relacje z wyjazdu Yaro i Mundka - w takich tematach prosimy nie spamować Piotras, bo znowu 2 stronicowy dialog się zrobi i po co ? po to mamy offtoples....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
- MadziX
- stary wyjadacz
- Imię: Magdalena
- Kontakt:
My się piszemy z Tomkiem na trasę w sierpniu.
Macie jakis plan ? W jakie Alpy chcecie jechać ? na ile czasu itd itp ?
poniżej przedstawiam możliwe propozycje tras, które mogą być jakąś wyjściową
( dotyczą już samych alp, bez dojazdu )

baaardzo interesujące przeloty :
Stelvio Pass - Alpy włoskie - trasa na 2757 m npm
podobne mozna znaleźć w alpach austriackich i szwajcarskich
co Wy na to dzieciaczki ???
Macie jakis plan ? W jakie Alpy chcecie jechać ? na ile czasu itd itp ?
poniżej przedstawiam możliwe propozycje tras, które mogą być jakąś wyjściową

Stelvio Pass - Alpy włoskie - trasa na 2757 m npm

podobne mozna znaleźć w alpach austriackich i szwajcarskich

Ostatnio zmieniony sob 22 mar 2008, 22:44 przez MadziX, łącznie zmieniany 2 razy.

- Piotras
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
MadziX, jeśli to mnie pytałaś to nie mam jeszcze sprecyzowanego planu, orientuję się wśród znajomych kto byłby chętny się przejechać i raczej nie na długo, raptem pare dni, a gdzie to nie istotne bo i tak byłaby to moja pierwsza wyprawa w Alpy.
Tak jak Smoku też czekam na jakieś plany z Waszej strony to może udałoby mi się podpiąć
Tak jak Smoku też czekam na jakieś plany z Waszej strony to może udałoby mi się podpiąć

- MadziX
- stary wyjadacz
- Kontakt:
Smoku, Piotras - My tez myslimy o paru dniach, nie jakims długim wypadzie.
Termin do zgrania i cała reszta. W takim razie będę zabierać sie za jakis bardziej sprecyzowany projekcik traski , punkt,w którym sie spotkamy i co dalej
Hohenalpenstrasse - Alpy aurstiackie ( miałam przyjemność w 2002 r jako plecak
)
piękna trasa ,ale 30 km jedzie się baardzo długo po tych 'agrafkach '

znalazłam ciekawą galerię ( co prawda z okresu zimowego ) z Alp austriackich.
http://www.panoramio.com/photo/438726
Termin do zgrania i cała reszta. W takim razie będę zabierać sie za jakis bardziej sprecyzowany projekcik traski , punkt,w którym sie spotkamy i co dalej

Hohenalpenstrasse - Alpy aurstiackie ( miałam przyjemność w 2002 r jako plecak

piękna trasa ,ale 30 km jedzie się baardzo długo po tych 'agrafkach '

znalazłam ciekawą galerię ( co prawda z okresu zimowego ) z Alp austriackich.

http://www.panoramio.com/photo/438726

- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
- MadziX
- stary wyjadacz
- Kontakt:
w chorwacji byłam 3 razy
kraj marzenie na moto..\ piszę się zawsze..ale tam tak jak Smoku pisze to trzeba jechać we wrześniu, bo w lipcu, sierpniu potrafią być niewyobrażalne upłay, a i ceny są wyższe.
Kasia Alpy latem są ciepłe - akurat w sam raz na moto...a campingi w gorach z basenami
Piotras w przyszłym tygodniu ma sie wyjaśnic pewna kwestia i dam znac...planowalismy norwegię na maj ,ale jeszcze nic nie postanowione..
a jak u Ciebie z późniejszym terminem ?

Kasia Alpy latem są ciepłe - akurat w sam raz na moto...a campingi w gorach z basenami

Piotras w przyszłym tygodniu ma sie wyjaśnic pewna kwestia i dam znac...planowalismy norwegię na maj ,ale jeszcze nic nie postanowione..
a jak u Ciebie z późniejszym terminem ?
Ostatnio zmieniony ndz 23 mar 2008, 14:20 przez MadziX, łącznie zmieniany 1 raz.