od teraz do piątku wieczór nie piję i nie biorę żeby jakoś ogarnąć tą imprezę.... No to lecimy...
WAŻNE
1. Termin
Nic nie uległo zmianie, spotykamy się w najbliższy weekend, (impreza 1, 2, 3 lipca, przy czym trzeciego trzeźwiejemy) tj. kto może wpada już w piątek popołudniu/wieczór, kto tego dnia ma urodziny dzieciaka, wizytę z psem u weterynarza, albo badanie u gastrologa ten wpada w sobotę.
2. Miejsce/dojazd
wieś Biała, numer domu 34, mała wioska położona nad Pilicą, ta sama, w której odbywają się jesienne zloty, przy czym zloty odbywają się na ośrodku wczasowym, a ten grill u mnie na podwórku, mniej więcej w połowie wioski.. (dla ścisłości, okolice Sulejowa lub jak kto woli Piotrkowa Trybunalskiego). Okolice trochę rozkopane w ostatnim czasie, sporo remontują.. dzwońcie do mnie ze wszelkimi pytaniami dot. dojazdu
608522361 - wytłumaczę, lub w miarę możliwości (czyt. trzeźwości) wyjadę.. Wioskę znajdziecie przy użyciu map, kompasów, nawigacji, zumi, google maps i innych. Z kolei sam mój dom poznacie po wystawionym dla ułatwienia przed bramę Intruderze

Jeśli nie spłucze deszcz to pojawią się też poziome oznaczenia

ale za to uczyniłem odpowiedzialnym mojego brata, więc nie gwarantuję
3. Uczestnicy
Z kilku powodów starałem się uniknąć tworzenia list. Dzięki temu będą pewnie miłe niespodzianki
Mile widziane są wasze drugie połówki, czy wszelkiego rodzaju członkowie rodziny (myślę, że szczególnie córki

)
Chłopaku- za przywiezienie na imprezę koleżanki koledzy postawią Ci piwo! (za dziewicę pół litra)
Ile będzie osób? Tego nie wie sam organizator
4. Nocleg
Dochodzimy do sedna

Trochę się boję żeby dać radę zapewnić wszystkim niezbędne minimum komfortu.. Zrobię wszystko co w mojej mocy, ale w związku z problemem przy określaniu liczby osób (patrz punkt 3) nie chcę się przeliczyć.. Dlatego tak jak pisał Piotr, proszę każdego kto może o zabranie karimaty, czy śpiworka.. Namiot to już pełen wypas, choć mam nadzieję, że będzie ostatecznością.. Namiotów na swoim polu zmieściłbym pewnie tyle, że mogłaby u mnie spać cała armia Wojska Polskiego, a starczyłoby jeszcze przestrzeni na kilka Rosomaków

Postaram się jednak zapewnić każdemu dach nad głową. Dysponuję łóżkami w ilości około 5, więc miejscami dla około 10 osób. Do tego jeszcze materace na kolejne 5-6 osób.. Dla reszty kawałek ciepłej, czystej podłogi

Niestety przyczepa kempingowa którą komuś obiecywałem wyjechała z podwórka przez zmianę planów wakacyjnych jej właściciela

Jak już pisałem- stodoła niestety została unicestwiona... Próby wynajęcia stodoły od sąsiadów skończyły się fiaskiem, gdy tylko usłyszeli, że przyjeżdża Kornik
Damy radę jakoś
5. Zaopatrzenie, czyli jedzenie/alko
Nie znając liczby osób postaram się z zapasem zorganizować kiełbasę na grilla, dzban ogórków małosolnych i trochę smalcu.. Na poranek może uproszę dobre kobiety w moim domu (mama, babcia..) o jakiś barszcz, czy żurek... Obiadem nie śmiem już ich obciążać, więc pewnie przejedziemy się do jakiejś knajpy.. Damy radę
Jeżeli chodzi o alko to nie jestem w stanie zagwarantować taakich ilości
W razie czego w Białej znajdują się dwa sklepy- jeden w odległości 300 m, drugi w odległości kilometra.
6. Zalecenia
Uprasza się:
a) nie drażnić psa (tego większego) mimo, że znajduje się w klatce (jak się wkurzy, znajdzie sposób żeby wyjść

)
b) nie ryć trawnika (tata znajdzie sposób, żeby się zemścić)
c) nie wchodzić do mamy basenu (nie będzie rano barszczu)
d) nie podrywać babci (...)
e) mocz oddawać tylko w wyznaczonych miejscach
f) pić bez umiaru (umiar jest dla ciot)
g) zabrać ze sobą dres - to najpoważniejsze i najbardziej serio ze wszystkich zaleceń....
7. Gdy będzie padać...
Luz. Mam na podwórku dużą altanę zintegrowaną z grillem. Zmieścimy się pod nią wszyscy, będziemy balangować i kropla nam na głowę nie spadnie.
8. Co będziemy robić?
Głupie pytanie
No dobra, ale nie samym alkoholem żyje człowiek. Tak poważnie to ja wcale nie lubię pić, próbuję tylko nie odstawać od towarzystwa i zgrywam takiego chlora pod publikę... Więc...
Jeśli pogoda pozwoli trochę polatamy. Jeśli Wam kobiety pozwolą to wyskoczymy na dyskotekę- w Białej w piątki są prawdziwe, wiejskie dyskoteki

Jeśli wątroby pozwolą to będziemy ciągle pić.... Jeśli gardła pozwolą będziemy śpiewać do rana... wyjdzie w praniu co wybierzemy
9. Nocleg dla motocykli...
Sporą część maszyn na pewno uda się ustawić w garażach... Jeśli braknie miejsca, po zakończeniu biesiadowania można ustawić resztę maszyn pod altaną
Jeśli dotrwałeś do końca to podziwiam
Sory za brak znaków życia, byłem "odcięty od świata"
CZEKAM NA WAS

wszelkie pytania proszę kierować telefonicznie, na forum mogę już nie zajrzeć