Alpy 2009-06-14 do 20

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Yaro
zadomowiony
zadomowiony
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Yaro » wt 02 cze 2009, 13:53

no nieźle, ładne pagórki ! w takim razie jade do louisa sobie nowe wkładki hamulcowe kupić bo coś czuję , że te nie dadzą rady, zresztą i tak sie kończą powoli .......

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » wt 02 cze 2009, 13:53

Kurde... Ale wam zazdroszczę ... :cry

Ale myślę, że za rok-dwa jakoś się zorganizuję i też się wybierzemy w taką traskę, Europę straszyć :)

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » wt 02 cze 2009, 14:28

Yaro pisze:
Magda, będę jechał na munchen więc o jakieś koordynaty miejscowe i czasowe zapodać proszę
a tym samym morsie nie dane nam będzie czeskiego piwa wspólnie skosztować.

jeszcze pytanko ogólne, jak się pakujecie,boczne kufry czy torba( bagażowa) na siedzenie, korków dużych nie przewidujemy raczej to chyba kufry ?
aha po mapie widzę , ze będziemy blisko Grossglockner warto tam wpaść byłem z mundem , miodzio widoki a trasa :smile:
zresztą jest kilka rodzynków po trasie, coś poszukam, zawsze można będzie wybrać
Yaro my będziemy w Monachium wieczorem w sobotę.
Moim zdaniem dobrze by było się spotkać na jakiejs stacji za Monachium - kierunek Salzburg ( muszę dokladnie oblookac to na mapie ). Tomek alias Janek zapomniał na mapie zaznaczyc, ze jedziemy( w niedzielę ) z Monachium do miejscowosci Seewalchen nad jeziorem Attersee (Austria), gdzie ma czekać na nas mors, z którym mamy się spotkac tam wieczorem 14 czerwca/niedziela.. ( o kurcze ---> czyli jednak mamy jakis plan :P)
W sumie dobrze by było zarezerwowac wczesniej jakis nocleg pod Monachium w Formule czy innym takim miejscu i moze tam się spotkac ? Sprawdzę ten temat.

Jesli chodzi o bagaż, to my nie mamy w ogole bocznych kufrów, kazdy ma po topkejsie ( takze jedziemy z tyłu,żeby nikogo nie zabić kufrem ,bo czytałam,że monoracki odpadają ) i jakims tobołku na siedzeniu :)

Super by bylo pojechac w obaczjone juz miejscowki :) takze super porpozycja :)

Janek nie przesadziles z tą krętą trasa zdeko co ?? W pampersach latem jest za ciepło, więc chyba strzelę traskę 'równoległą' - po prostej i będę czekała na Was z zimnym piwkiem na kempingu :evil a co ja się będę męczyć -w koncu wakacje są,
:evil zresztą nie po to wstawiłam wlasnie nowe klocki,żeby je od razu zużyć :eek kryzys mamy w koncu.. :eek
Obrazek

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: mazowieckie

Post autor: Hubu » wt 02 cze 2009, 14:41

Siemka,

Ja co prawda się nie wybieram :sad: ale dzisiaj dość mocno informowali, że od któregoś czerwca wznowiona jest przy wjeździe do Włoch kontrola graniczna.
Całość związana jest z jakimś szczytem gospodarczym....

Tak więc żeby wyjazd był udany pamiętajcie o paszportach (dowód chyba też powinien wystarczyć).

Pozdrawiam,
Hubu

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » wt 02 cze 2009, 15:11

najtańszy pod Monachium: http://www.etaphotel.com/gb/hotel-2637- ... /map.shtml

cena za pokój 52 eurasy /dla 2 osób/
cena za pokój 42 eurasy /dla 1 osoby/

są wolne miejsca na 13/14 czerwca

tu jest taniej bo 33eurasy za pokój bez względu na ilość osób - do 2 ale dalej na północ:
http://www.hotelformule1.com/gb/hotel-3 ... ndex.shtml

Madziu - to ja się piszę na te równoległą traskę z zimnym browarkiem na kempingu :evil człowiek już sie w życiu tyle nakręcił, że czas odpocząć

Nie wiem czy wiesz ale producenci klocków i opon z uwaga obserwują ten temat - mają nadzieję wyjść z kryzysu dzieki naszemu wypadowi :biggrin to właśnie dlatego, ze jest kryzys trzeba palić duzo opon, wachy, klocków i tarcz... inaczej z niego nie wyjdziemy aaaaa i browarnicy też się niezdrowo podniecają gdzie będziemy nocować.
Ja tam mam zamiar wywrzeć nieuzasadniony nacisk na rynek produkcji browarniczej w tamtym regionie :evil
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » wt 02 cze 2009, 16:28

taka moja mała propozycja na rozgrzewkę - celowo nie dochodzę do punktu G, żeby troszkę podgrzać atmosferę :evil

http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=e ... 12&t=p&z=9

i następnie:

http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... 82&t=p&z=9

i jesteśmy na trasie :biggrin fajnie? podoba Wam się?

hardcore :evil
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: adi610 » wt 02 cze 2009, 17:34

Ile miejsc potrzeba w Monachium ? Może będę w stanie jakoś pomóc

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » wt 02 cze 2009, 18:42

odpowiem za zainteresowanych - wygląda na to że 3 :biggrin

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » wt 02 cze 2009, 18:54

upss. dopiero teraz zobaczyłam Twoje wykresy Jacku... :mrgreen: masakra....
Yaro ma jednak najlepszy pomysł
Yaro pisze:z punktu A do punktu L jest prostsza droga ha i nawet tycio krótsza .....
:evil :evil :evil
bardzo dobry pomysł i ja chyba się będę trzymać tej trasy, :)
zresztą widzę,że nie tylko ja ;) baaardzo się cieszę :)
mors pisze: Madziu - to ja się piszę na te równoległą traskę z zimnym browarkiem na kempingu :evil człowiek już sie w życiu tyle nakręcił, że czas odpocząć

:evil
Hubu dzięki za info ..paszporcik zawsze wożę ze sobą..
adi610 pisze:Ile miejsc potrzeba w Monachium ? Może będę w stanie jakoś pomóc
adi - nie jedziesz z nami ??? :(
Obrazek

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adi610 » wt 02 cze 2009, 21:03

niestety nie dam rady, bardzo chciałem jechać ale złożyło się zbyt dużo przeciw i na 99% nie dojadę. Aczkolwiek w Monachium jestem teraz puszką i w razie problemów dzwońcie. Numer jest na VFR ASSISTANCE.

mors podaj jeszcze proszę datę. Popytam może coś uda się załatwić

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » wt 02 cze 2009, 21:12

hej Adi !
szkoda.. moze następnym razem..
na wszelki wypadek zapiszę nr z Assistance ..
będziemy w Monachium wieczorem 13 czerwca , sobota, ale spoko - myslę,że nocleg w Etapie załatwi sprawę...
Obrazek

Yaro
zadomowiony
zadomowiony
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Yaro » wt 02 cze 2009, 21:17

adi będziemy nocować z 13/14 a z chęcią bym odwiedził Irish Pub na starówce w munchen.

magda, jak będziecie rezerwować nocleg weźcie moją skromną osobę pod uwagę , planuję wyjechać ze słubic około godziny 9 rano w sobotę wiec w monachium bedę kolo 15-16 (650 km.) na lajtowo, wam z amsterdamu też powinno zająć tyle czasu, ze będziecie gdzieś koło tej godziny. kto pierwszy na miejscu ten wita chlebem i solą tudzież innym płynem, chyba dobrze to wyliczyłem

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adi610 » wt 02 cze 2009, 21:28

z Monachium jadę do Polski 12 czerwca i 15 czerwca rano jestem już z powrotem. W poniedziałek mógłbym pokazać Monachium ale weekend nie wchodzi w grę.

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » wt 02 cze 2009, 22:04

Yaro pisze:. kto pierwszy na miejscu ten wita chlebem i solą tudzież innym płynem, chyba dobrze to wyliczyłem
:) ok..podoba mi się ten plan :grin:
Yaro pisze: magda, jak będziecie rezerwować nocleg weźcie moją skromną osobę pod uwagę ,
spoko damy znać
adi610 pisze:z Monachium jadę do Polski 12 czerwca i 15 czerwca rano jestem już z powrotem. W poniedziałek mógłbym pokazać Monachium ale weekend nie wchodzi w grę.
super, tylko w niedzielę pojedziemy po morsa nad Attersee i wracamy :P
Obrazek

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adi610 » śr 03 cze 2009, 18:00

popytem i taniej niż w hotelu można przekimać w pension munchen, coś w rodzaju hotelu pracowniczego. Co Wy na to ?

ODPOWIEDZ