Na razie wyglądało by to tak:
Sobota, 30.04
10:00 Siewierz => 17:00 Bratysława : 450 km
przez: Bielsko - Ołomuniec - Brno :
LINK DOJAZD
Plany: dojazd, szybkie zwiedzanie, nocleg
Niedziela, 01.05
9:00 Bratysława => 12:00 Budapeszt : 200 km LINK 2
Plany: rozładunek, zwiedzanie popołudniowo-nocne, nocleg)
Poniedziałek, 02.05
10:00 Budapeszt => 12:00 Balaton : 150km LINK 3
Plany: kolejny rozładunek, krótkie zwiedzanie - zakupy, odpoczynek nad jeziorem, ognisko, nocleg
Wtorek, 03.05
10:00 Balaton => 18:00 Siewierz : 600km
Przez: omijamy Budapeszt, Bańska Bystrzyca, Żylina, Bielsko
LINK WYJAZD
To oczywiście plan poglądowy. Ilość km i godziny odjazdów/dojazdów mogą ulec zmianie
Stwierdziłem że lepiej po Bratysławie jechać zwiedzać Budapeszt bo będziemy mieli więcej sił a po tych kilku godzinach zwiedzania Budy, pojedziemy odpocząć nad Balaton nad jeziorem przy ognisku - regeneracja sił i powrót.
Podaje link (narazie obczaiłem do Balatonu noclegi):
Camping Balaton
Myśle że od strony południowej będzie ciekawiej bo może uda Nam się zobaczyć zachód słońca. Oczywiście nie jest to jedyny powód
Rozważam nad tymi noclegami:
Balatontourist Camping & Bungalows Aranypart, - Siófok-Szabadifürdõ
Balatontourist Camping Autós, - Zamárdi
Camping & Bungalows Vadvirág, - Balatonszemes
Ceny i atrakcje podane na stronce. Bliżej terminu zadecydujemy jak śpimy - namiot, domek czy jakieś pokoje.
Na chwilę obecną to tyle. Na dniach planuje Budapeszt. Poszukam może jakiegoś małego przewodnika do kieszeni który Nam ułatwi zwiedzanie. Z tego co czytałem 2 dni to mało na cały Budapeszt więc mniej więcej trzeba zaplanować te kilkagodzin na najwięcej miejsc
JEDZENIE: przed granicą zrobimy małe zakupy w Stonce. Potem będziemy kupować w jakiś marketach lokalnych co nieco ale i wciągniemy jakieś miejscowe potrawy, żeby "poczuć klimat"
Jeżeli macie sugestie, propozycje to czekam. Sam tej kuwety nie ogarnę