Dzień Dziecka w CZD - 2015- opinie,komentarze,relacje.

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Joaśka
pisarz
pisarz
Imię: Joanna
Kontakt:

Dzień Dziecka w CZD - 2015- opinie,komentarze,relacje.

Post autor: Joaśka » ndz 31 maja 2015, 14:04

Witajcie Szanowni Miłośnicy jednośladów! :D
Dziewiąta edycja Akcji pod nazwą "Wieziemy uśmiech na dwóch kołach" organizowanej przez motocyklistów ze Stowarzyszenia VFR i sympatyków oraz Forumowiczów VFR, a dedykowanej małym pacjentom CZD w Międzylesiu już za nami.
Ogrom przygotowań, pracy, poszukiwań sponsorów, a także wkład pracy rąk ludzkich już w dniu imprezy przeszedł najśmielsze oczekiwania.
Już od samego rana widać było uśmiechnięte twarze - na początku organizatorów,pomocników ,a potem tych,dla których wszystko było przygotowane czyli dzieci- pacjentów Centrum Zdrowia Dziecka. Również rodzice obdarowali nas uśmiechem i wieloma ciepłymi słowami, które usłyszałam rozmawiając z nimi w czasie festynu.
Chce Wam powiedzieć,że wczorajszy dzień był takim słoneczkiem w ich codziennej,szpitalnej szarości. Podobnie jak pogoda,która obdarowała wszystkich najlepiej jak mogła- słońcem i ciepełkiem.
To,co mnie osobiście motywuje do życia ,do uśmiechu, do walki z przeciwnościami i problemami jest " bohaterstwo" tych małych ludzi. Ich wiara,podejście do życia i mądrość.Mimo wszystkich złych doświadczeń.Na szacunek zasługują też rodzice.
Motocykliści i Plecaki!
Dla Was wszystkich słowa podziękowania za to,w czym mogłam brać udział wczoraj. Szacunek dla Organizatorów- Kierowniczki Edyty i męża kierowniczki - Benka
,osób ,które wszystkich karmiły pysznymi kiełbaskami pod dowództwem Siogu. Dla pań i Panów ogarniających scenę, wożenie dzieci,konkursy,bańki mydlane. I dla tych, którzy w świetny sposób prezentowali postacie Tygryska, Wielkiego Ptaka, Wojowników.
Dzięki za super fotki, strzelanie ,możliwość zabawy na symulatorach. I wata cukrowa! Pycha! :D
Usłyszałam od jednej z mam,że w społeczeństwie panuje opinia, iż w tych czasach pomaganie jest niemodne.Że nie warto tego robić.Była szczerze zaskoczona patrząc na to ,co zostało zorganizowane.Wielu osobom przywróciliście wiarę w normalność, w to,że można być dla innych. Wśród tych osób jestem również ja.
Daliście mi takie dopalacze,że mogę przenosić góry.
I za to przede wszystkim kłaniam Wam się nisko.
Do zobaczenia za rok w tym samym miejscu.
Pozdrawiam --- Joaśka ( Klaun)
Możesz kłamać i mówić nieprawdę lub połowę prawdy albo połowę kłamstwa. Możesz żartować, zmyślać, nabierać, przekręcać fakty lub wyssać je z palca. Możesz opowiadać bajki, mijać się z prawdą i łgać.
Siebie i tak nie oszukasz.

Awatar użytkownika
mbrawanski

Re: Dzień Dziecka w CZD - 2015- opinie,komentarze,relacje.

Post autor: mbrawanski » ndz 31 maja 2015, 17:29

Super organizacja.
Nasza relacja wideo:

[youtube]http://www.youtube.com/embed/onY-B-C-zQY[/youtube]

pozdrawiam wszystkich & do następnego roku!

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » ndz 31 maja 2015, 18:11

https://www.youtube.com/embed/onY-B-C-zQY
Tak powinno być moi parafianie :lol:
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

Awatar użytkownika
Zając
klepacz
klepacz
Imię: Dariusz
województwo: lubelskie

Post autor: Zając » ndz 31 maja 2015, 18:33

Byłem pierwszy raz emocje i wrażenia bezcenne, super. Do następnego razu. :bye

Widzę że mamy swojego duchownego może teraz będzie lepiej uzyskać rozgrzeszenie. :biggrin
LWL 74HN

Awatar użytkownika
kamil grudziadz
klepacz
klepacz
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: kamil grudziadz » ndz 31 maja 2015, 21:52

Joaśka kurczę że ja nie wiedziałem że to Ty przytulałaś moją Hanię na stanowisku cykania fotek na motkach :) gdybyś nie podpisała clown nie wiedział bym z kim mi się tak miło gaworzyło.Ja tez wiele razy spotkałem się z ciepłym słowem ze strony rodziców,o dzieciach nie wspomnę-były bardzo zadowolone,dwóch chłopców nawet chciało wykończyć policyjną hondę :) Joaśka bardzo serdecznie Cię pozdrawiam
Obrazek

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI

kuba2705
teksciarz
teksciarz
Imię: Jakub

Post autor: kuba2705 » ndz 31 maja 2015, 22:24

Byłem pierwszy raz, bardzo miło byłem zaskoczony.Czytałem, słyszałem, ale tam trzeba być. I poczuć ten klimat.Wielki szacun dla organizatorów.Radość dzieciaków bezcenna.

ODPOWIEDZ