Chorwacja weekend majowy 27.04 - 5.05

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Taki Tam Gar
województwo: śląskie

Chorwacja weekend majowy 27.04 - 5.05

Post autor: Taki Tam Gar » wt 02 kwie 2013, 23:10

Witajcie!

Otóż jadę w tym roku na długi weekend majowy do chorwacji z plecaczkiem. Szukam współtowarzyszy. Najlepiej 2-3 motory. Trasa wygląda dokładnie tak:

https://maps.google.com/maps?saddr=Biel ... mra=pr&z=8

Datowo (codziennie wyjazd raczej we wczesnych godzinach):
27.04 Bielsko (Kraków) - Budapeszt
28.04 Budapeszt - Sarajewo
29.04 Sarejewo - Podgorica
30.04 Podgorica - Hvar na wyspie Hvar (promem Drvenik - Sucuraj)
tutaj noclegi 30/1, 1/2, 2/3 podczas których planuję zwiedzić split, wybrać się na imprezę do dubrovnika i dojechać do jajec w bośni
3.05 Hvar - Zagrzeb
4.05 Zagrzeb - Siofok
5.05 Siofok - Polska

Plan nie jest jakoś bardzo napięty, ok. 400 km dziennie za wyjątkiem trasy budapeszt - sarajewo. Ja już noclegi w każdym z miast mam, więc trzeba by zadbać o siebie. Trasa ok. 3000 km + krążenie w chorwacji więc jakieś 1200 zł na paliwo + zielona karta, promy, noclegi.

Całość pewnie ok. 2000 zł (to powinno być z lekkim zapasem, zakładając że jedzie 1 os/motor). Mogę pomóc w organizowaniu tanich noclegów.

Jak coś, jadę w 2 osoby z plecaczkiem na razie. Wiek: 22/20 studenci. Nie planuję wyścigów, po tych trasach zakładam średnią prędkość ok. 80 km/h. Jedziemy tylko po drogach bezpłatnych. Moto: VFR 800

Kontakt przez priv. Tylko chętni proszę, ludziom którzy poinformują mnie na 3 dni przed wyjazdem że jednak nie mogą serdecznie dziękuję :).

ODPOWIEDZ