Dzień dziecka w poprawczaku. 2 czerwca, Warszawa Falenica

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Re: Dzień dziecka w poprawczaku. 2 czerwca, Warszawa Falenic

Post autor: śliniak290 » śr 20 lip 2011, 21:45

Ja również w domciu , ogólnie to suchy prócz obuwia , zaraz po zjechaniu z Siekierkowskiego korek , a potem jazda przez 150 m w wodzie do połowy motka . Ogólnie super było i się dobrze woziło. Dzięki za spotkanko.
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » śr 20 lip 2011, 21:53

Ja też w domku. Śliniak trzeba było ze mną Wałem i później wisłostradą, tam było bez jezior :)
Ja prawie suchy a więc wyjazd uznaje za udany :)

No a sama impreza bardzo fajna, dziewczyny fajne, chociaż troszkę przez życie przeszły :)
Mam nadzieję tylko, że większość z nich wyjdzie na prostą a takie spotkania dadzą im do zrozumienia że nie ma sensu tracić życia siedząc w ZK. No i niech wiedzą że nie są odtrącone przez społeczeństwo i niech próbują odnaleźć swoje w nim miejsce. Oj trochę mnie na refleksje wzięło :)

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał

Post autor: Max_lt » śr 20 lip 2011, 21:56

O deszczu i komarach łatwo zapomnieć, ale uśmiechy na twarzach dziewczyn z zakładu poprawczego w Mrozach zostaną w pamięci!
Wielkie dzięki! Bez Was w Mrozach nie byłoby taaak gorąco! Myślę, że było warto, bo zawsze warto sprawiać radość.
W imieniu fundacji "po drugie" i swoim własnym
max

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » śr 20 lip 2011, 22:05

dopiero wszedłem na forum trochę komarów, trochę wody jeszcze nikomu nie zaszkodziło a co dziewczyny przeżyły to nikt im nie odbierze a może nigdy nie miałyby okazji a uśmiechy dla nas bezcenne :biggrin :biggrin
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz

Post autor: Max_lt » śr 20 lip 2011, 22:30

kilka fot:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz

Post autor: Max_lt » śr 20 lip 2011, 22:58

O akcji na stronie fundacji: http://www.podrugie.pl/483/goraczka-w-mrozach-2/
Przy okazji, w zakładce podziękowania... znajome logo ;)

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » czw 21 lip 2011, 10:44

Może Offtop ale mam Max pytanie.
Robicie to w porozumieniu z psychologami?
Na bank dziewczynom się to podoba, w jakiś sposób zapewne im to imponuje.
Zastanawiam się tylko czy "wizerunek motocyklisty" nie wzmacnia w tych dziewczynach przekonania, które już pewnie niektóre mają zbudowane, że facet musi być twardy i czasem musi dać po mordzie.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » czw 21 lip 2011, 10:59

Hubu pisze:że facet musi być twardy i czasem musi dać po mordzie.
tego sformułowania nie rozumiem. Oczywiście cały wyjazd jest ściśle planowany i w porozumieniu z opiekunami i dyrekcją ośrodka.
Dla wyjaśnienia: to nie jest zakład karny a my jako faceci nikogo po mordzie nie okładaliśmy.
A w rozmowach z dziewczynami prezentujemy się jako normalni ludzie, żonaci, dzieciaci i mający własne uregulowane życie do czego warto dążyć.

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz

Post autor: Hubu » czw 21 lip 2011, 14:31

ppamula pisze:
Hubu pisze:że facet musi być twardy i czasem musi dać po mordzie.
tego sformułowania nie rozumiem. Oczywiście cały wyjazd jest ściśle planowany i w porozumieniu z opiekunami i dyrekcją ośrodka.
Dla wyjaśnienia: to nie jest zakład karny a my jako faceci nikogo po mordzie nie okładaliśmy.
A w rozmowach z dziewczynami prezentujemy się jako normalni ludzie, żonaci, dzieciaci i mający własne uregulowane życie do czego warto dążyć.
ależ spokojnie Ojcze Dyrektorze.
Po prostu zwykłe pytanie, w trosce o podopieczne ZP.
Sami wewnątrz grupy mówimy, że pismaki z reguły winą za wszelakie zdarzenia obarczają motocyklistów - co ma pejoratywne zabarwienie dla całej społeczności motocyklowej.
Wracając do tematu dziewczyn:
Ja nigdzie nie napisałem, że okładaliście kogoś po mordzie. Być może w zakładzie karnym to może przyniosłoby zamierzone rezultaty.
w filmach często pojawiają się motocykliści jako członkowie gangów, easy riderzy, żyjący niezgodnie z przyjętymi normami społecznymi, prawem.
Wiem, że prezentujecie się jako przykładni obywatele (ja również staram się tak prezentować), natomiast zastanawiałem się jak obraz motocyklisty i postrzeganie przez pryzmat stereotypów może wpłynąć na ich decyzje życiowe.

Nie jestem psychologiem dlatego pytałem czy jest to robione w porozumieniu z psychologami, bo Ci zapewne wiedzą, czy ma to jakieś znaczenie.

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz

Post autor: Max_lt » czw 21 lip 2011, 16:55

@Hubu by nie pisać, "wydaje mi się..." wysłałem treść Twojego posta do specjalisty od resocjalizacji, odpowiedzialnego za naszą akcję. Oto odpowiedź:

"Oczywiście, że z psychologicznego punktu widzenia takie działania są wskazane. Część dziewczyn/dzieci ma problemy z emocjami, są nadpobudliwe, nadaktywne. Odrobina pozytywnej adrenaliny jest jak najbardziej potrzebna.
Wychowawcy z placówek uważają, że takie akcje korzystnie wpływają na dzieciaki. Po pierwsze mają one kontakt z normalnym światem. W tym przypadku dla wielu dziewczyn mężczyzna, który nie pije, ma żonę, dzieci i pracę - poza wychowawcami z ośrodka, może okazać się jedynym "normalnym" typem jakiego zna. Co więcej ten mężczyzna ma jeszcze jakąś pasję! W ich środowiskach nie ma takich facetów.
A po drugie mają odskocznię od monotonii życia w placówce. To bardzo potrzebne! "

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz

Post autor: Hubu » czw 21 lip 2011, 17:22

Max_lt pisze:@Hubu by nie pisać, "wydaje mi się..." wysłałem treść Twojego posta do specjalisty od resocjalizacji, odpowiedzialnego za naszą akcję. Oto odpowiedź:

"Oczywiście, że z psychologicznego punktu widzenia takie działania są wskazane. Część dziewczyn/dzieci ma problemy z emocjami, są nadpobudliwe, nadaktywne. Odrobina pozytywnej adrenaliny jest jak najbardziej potrzebna.
Wychowawcy z placówek uważają, że takie akcje korzystnie wpływają na dzieciaki. Po pierwsze mają one kontakt z normalnym światem. W tym przypadku dla wielu dziewczyn mężczyzna, który nie pije, ma żonę, dzieci i pracę - poza wychowawcami z ośrodka, może okazać się jedynym "normalnym" typem jakiego zna. Co więcej ten mężczyzna ma jeszcze jakąś pasję! W ich środowiskach nie ma takich facetów.
A po drugie mają odskocznię od monotonii życia w placówce. To bardzo potrzebne! "
@Max. Konkretna odpowiedź. Dzięki, moje wątpliwości zostały rozwiane. :ok

ODPOWIEDZ