Chorwacja Plany; może ktoś się pisze;) 30-04-2011
- ManticorePl
- zadomowiony
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Chorwacja Plany; może ktoś się pisze;) 30-04-2011
Wyjazd w okolicy 30 kwietnia (z Warszawy), wyprawa 3-4dni, prędkość przelotowa bez szaleństw średnio 120-160 km/h.
Trasa planowana ale w trakcie (podczas glosowania)może ulec zmianie.
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 506836&z=5
Pozdrawiam
Trasa planowana ale w trakcie (podczas glosowania)może ulec zmianie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn 28 lut 2011, 07:50 przez ManticorePl, łącznie zmieniany 3 razy.
- ManticorePl
- zadomowiony
- Kontakt:
- ManticorePl
- zadomowiony
- Kontakt:
- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
Z ta predkoscia przelotowa to chyba troche przesadziles. 30 kwietnia = weekend majowy + czescy i austriaccy policjanci... slowenie odpusc bo bardzo droga winieta a po drogch lokalnych trzeba miec dobra orientacje no i v spadnie. Wydaje mi sie, ze nie macie szans na zrobienie trasy na raz, a przelotowa wyniesie max 80km/h.
Wg mnie lepsza opcja jest jazda przez Slowacje i Wegry. W Wegrzech wbijasz sie na autostrade i tniesz 160... a nawet lokalnymi tak mozna bo tam milicjanty kredytowe wystawiaja i ni ch*** nie kumaja o co chodzi z naszym prawkiem - z drugiej strony Wegrzy to jelopy, jezdza bardzo wolno i niebezpiecznie (zakladaja ze tez jedziesz 50km/h i wyjezdzaja z bocznych drog). Pozniej Chorwacja to zajebista autostrada. W tej opcji masz szanse zrobic trase w ciagu doby... chociaz tez nie bedzie latwo
Moja skromna opinia - nie warto
Za malo czasu.
Wg mnie lepsza opcja jest jazda przez Slowacje i Wegry. W Wegrzech wbijasz sie na autostrade i tniesz 160... a nawet lokalnymi tak mozna bo tam milicjanty kredytowe wystawiaja i ni ch*** nie kumaja o co chodzi z naszym prawkiem - z drugiej strony Wegrzy to jelopy, jezdza bardzo wolno i niebezpiecznie (zakladaja ze tez jedziesz 50km/h i wyjezdzaja z bocznych drog). Pozniej Chorwacja to zajebista autostrada. W tej opcji masz szanse zrobic trase w ciagu doby... chociaz tez nie bedzie latwo

Moja skromna opinia - nie warto

VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
Na słowacji w miejscowościach 50 ! bo stoją a w weekendy szczególnie, poza wioską ogień, z resztą wszyscy słowacy kierowcy tak jeżdżą
odsuwają się genialnie, drogi rewelacja. Średnia prędkość mimo zwalniania w miejscowościach jest wysoka. Polatacie sobie przy okazji po winklach.
Węgry winietkę na 4 dni trzeba kupić - innej się nie opłaca kupować, jak się ma np 6 dni to i tal lepiej 2x4 dniową. Winietkę lepiej kupić za pomocą karty, wtedy wychodzi coś ok 10 zł, w euraskach jak się płaci to drożej bo 4E chcieli w zeszłym roku.
"Autostrada słońca" od granicy ze słowacją do budapesztu też genialna. Reszta to autostradowe nudy.
Myśmy zrobili następującą trasę w godz 8-23
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 93&t=h&z=7

Węgry winietkę na 4 dni trzeba kupić - innej się nie opłaca kupować, jak się ma np 6 dni to i tal lepiej 2x4 dniową. Winietkę lepiej kupić za pomocą karty, wtedy wychodzi coś ok 10 zł, w euraskach jak się płaci to drożej bo 4E chcieli w zeszłym roku.
"Autostrada słońca" od granicy ze słowacją do budapesztu też genialna. Reszta to autostradowe nudy.
Myśmy zrobili następującą trasę w godz 8-23
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 93&t=h&z=7
- ManticorePl
- zadomowiony
- Kontakt:
To jest wycieczka po to by sobie pojeździć a nie się opalać na plaży wiec niema znaczenia czy będziemy jeździć 3 dni czy 5:) a prędkość przelotową napisałem po to by ktoś nie myślał ze będziemy cały cza jechać 200 …binio pisze:Z ta predkoscia przelotowa to chyba troche przesadziles. 30 kwietnia = weekend majowy + czescy i austriaccy policjanci... slowenie odpusc bo bardzo droga winieta a po drogch lokalnych trzeba miec dobra orientacje no i v spadnie. Wydaje mi sie, ze nie macie szans na zrobienie trasy na raz, a przelotowa wyniesie max 80km/h.
Wg mnie lepsza opcja jest jazda przez Slowacje i Wegry. W Wegrzech wbijasz sie na autostrade i tniesz 160... a nawet lokalnymi tak mozna bo tam milicjanty kredytowe wystawiaja i ni ch*** nie kumaja o co chodzi z naszym prawkiem - z drugiej strony Wegrzy to jelopy, jezdza bardzo wolno i niebezpiecznie (zakladaja ze tez jedziesz 50km/h i wyjezdzaja z bocznych drog). Pozniej Chorwacja to zajebista autostrada. W tej opcji masz szanse zrobic trase w ciagu doby... chociaz tez nie bedzie latwo![]()
Moja skromna opinia - nie wartoZa malo czasu.

- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
SpokoManticorePl pisze:To jest wycieczka po to by sobie pojeździć

Mimo wszystko i tak zorientuj sie jak wyglada temat winiet w slowenii, ja rok temu lecialem przez wlochy bo czytalem czytalem i wyszlo, ze tam nie ma krotkoterminowych... Mimo wszystko i tak uwazam, ze ta traska jest za dluga nawet na 5 dni, ale to tylko moje zdanie

W kazdym razie powodzenia!
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
- ManticorePl
- zadomowiony
- Kontakt:
-
- Imię: Radek
No ja też się poważnie zastanawiam nad CHorwacją. Plan jest taki żeby dojechać do wyspy KRK i tam wynająć motorówkę na której będziemy spać ze dwie noce. Ja się tylko zastanawiam czy dojadę na moim sprzęcie
Tak czy inaczej może by połączyć siły, albo się spotkać gdzieś. Mój plan zakładał przejazd przez Węgry.

Jestem gruby jestem łysy i wpierd... wciąż irysy
- ManticorePl
- zadomowiony
- Kontakt:
jedziemy 26 IV 2011 rano i wracamy 5 dnia wieczorem
[ Dodano: |25 Kwi 2011|, o 17:59 ]
Jutro 5:30 AM Start!!
[ Dodano: |1 Maj 2011|, o 09:22 ]
no i juz w Polsce
a o to trasa ja zrobiliśmy w 5 dni