Tor Poznań- jazdy w lipcu 2009-07-08

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Tor Poznań- jazdy w lipcu 2009-07-08

Post autor: Art » sob 20 cze 2009, 07:50

Witajcie
Jako, że do Lublina jest sporo z Gdańska poszukałem cos bliżej do pośmigania
Dał mi cynk mój człowiek w Poznaniu, iż co środę od 15.00 można śmigac na torze.
Koszt wjazdu 100 zł
Jeden z lepszych torów w Posce- udostepniony dla nas? super sprawa :)
Tor Poznań ma obecnie ponoć nowa nawierzchnię - która az się prosi o przycieranie sliderów.
Chciałbym zatem wybrac się i podpytuje czy ktos jeszcze z Was jest zainteresowany?
Można by było pośmigac razem...
Pozdrówka
Ostatnio zmieniony pt 03 lip 2009, 10:08 przez Art, łącznie zmieniany 1 raz.
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
Skubi
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz

Post autor: Skubi » sob 20 cze 2009, 09:06

Musze Cię rozczarować.
Tor nie tylko dla nas i całe mnóstwo motocykli. Od znajomków wiem, że taka ilość motków i duże prędkości nie szły w parze. Poza tym sprawdzają głośność wydechów, chociaż w favierka nawet na akcesoryjnych nie jest głośna ;-)

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz

Post autor: Art » sob 20 cze 2009, 09:11

Skubi pisze:Musze Cię rozczarować.
Tor nie tylko dla nas i całe mnóstwo motocykli. Od znajomków wiem, że taka ilość motków i duże prędkości nie szły w parze
wiem wiem , że nie tylko dla nas..
Ale bikerzy podzieleni sa na grupy i wtedy daje jakoś się to połączyć..
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
Skubi
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Skubi » sob 20 cze 2009, 09:20

Ale grupa to 60 mot. (chyba) co daje na torze odstepy ok 50-60 metrów. Prędkości rzędu 2,0 zł i gość przedemną, który nie wiem co może odpalić :???: Chociaż nie pękamy, napewno kiedyś pojedziemy :twisted:

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Imię: Olek
Kontakt:

Post autor: olo » sob 20 cze 2009, 09:26

Art, JESTEM ZDECYDOWANY JECHAĆ !!! Rozmawiałem wcześniej w tej sprawie z Benitto, ciekawe czy coś działa w temacie - na pewno się odezwie w temacie 8)
Póki co - zajebiście że też o tym pomyślałeś - już w zeszłym sezonie chciałem jechać ale się nie udało, teraz nie odpuszczę ! Ciekawi mnie frekfencja na takich treningach - głupio by było przyjechać i się nie załapać :eek: trzeba by się dowiedzieć jak to wygląda...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section :-)

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » sob 20 cze 2009, 23:26

Dla zainteresowanych - wszystko jest na tym forum:

http://www.wyscigi.motogp.pl/showthread.php?t=2850

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz

Post autor: Art » ndz 21 cze 2009, 17:33

Skubi pisze:Ale grupa to 60 mot. (chyba)
Nie wiem skąd masz te dane..
Osoba która załatwia mi wjadz wspomina o znacznie mniejszej liczbie zainteresowanych....
Skubi pisze:Prędkości rzędu 2,0 zł i gość przedemną, który nie wiem co może odpalić Chociaż nie pękamy, napewno kiedyś pojedziemy
200? Nie , mnie to nie bawi..:) Na tor jadę by w końcu poskładać się w zakrętach, powycierać slidery , wejśc na kancik opon :)
260 to se moge zrobić na autostradzie :) a tu pocwiczyc technikę

Zresztą - do niczego nie zmuszam- po prostu daję znać gdyby ktokolwiek chciał na torze jeździć
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz

Post autor: rinas » ndz 21 cze 2009, 20:51

Art pisze:
Skubi pisze:Ale grupa to 60 mot. (chyba)
Nie wiem skąd masz te dane..
Osoba która załatwia mi wjadz wspomina o znacznie mniejszej liczbie zainteresowanych....
I tutaj się GRUBO mylisz. Proszę, wejdź w podany przeze mnie link i poczytaj trochę o treningach w Poznaniu.

Awatar użytkownika
benito
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jarek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: benito » ndz 21 cze 2009, 21:51

Powiem tak.

Rozmawielem kilkakrotnie z Automobilklubem Wielkopolskim o mozliwosci wynajecia toru dla nas. Nie mam jeszcze zadnej konkretnej odpowiedzi, ale zaden weekend w tym roku nie wchodzi w gre, gdyz brak terminow. Jezeli chcialibysmy nawet w tygodniu, to koszty sa gigantyczne, choc jeszcze czekam na konkretna odpowiedz.

Po rozmowie z Danielem954, wiem ze jazda jest 3 x po 20 minut
badaja wydechy, ale nie ma tragedii.

Informacje z Automobilklubu mowia, iz przy dobrej pogodzie jest nawet ponad 100 motocykli.

Dzwony, jezeli juz sie przytrafia, to raczej konkretne, wiec jezeli tam jechac, to tylko z moto na przyczepie. Uszkodzenia przy tych predkoscia i na wcale nie banalnych zakretach sa dosc powazne. Sam widzialem motocykle ladujace na siatce, a nawet poza nia. Sprzety do kasacji...czego nikomu oczywiscie nie zycze.

Jak bede mial jakies swieze informacje, bankowo dam znac, gdyz sam chetnie polatam..
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: olo » pn 22 cze 2009, 06:34

Na forum które cytował rinas piszą że mimo iż jest ponad setka maszyn to na torze się tego nie odczuwa - jestem dobrej myśli (szkoda tylko że to TYLKO 3X20 min. ale z tego co wiem to i tak na początek w zupełności wystarczy).
Zgrajmy się na jakiś termin żeby było nas paru do polatania.....

Awatar użytkownika
brutoos
pisarz
pisarz
Imię: Jacek
województwo: mazowieckie

Post autor: brutoos » pn 22 cze 2009, 07:25

20 minut zapier* spokojnie wystarczy, zwłaszcza że to szybki tor a nie jakiś lublin/radom.

Art, w winklach też się 50 nie jedzie ;)

Awatar użytkownika
Skubi
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Skubi » pn 22 cze 2009, 07:56

Art pisze:200? Nie , mnie to nie bawi..:) Na tor jadę by w końcu poskładać się w zakrętach, powycierać slidery , wejśc na kancik opon
260 to se moge zrobić na autostradzie a tu pocwiczyc technikę
Przecież technikę ćwiczysz właśnie w Lublinie. W Poznaniu jężdząc w zakrętach np. 100 kmh przy gościach lecących w tych samych miejscach 150 można poćwiczyć conajwyżej technikę lotu ;-)

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: olo » pn 22 cze 2009, 12:20

Skubi, MOTOCYLKIŚCI SĄ PODZIELENI NA GRUPY W ZALEŻNOŚCI OD STOPNIA ZAAWANSOWANIA W JEŹDZIE więc sytuacja o której piszesz jest dość mało prawdopodobna, mam zresztą wrażenie że dziwnie się czepiasz mimo że temat niespecjalnie Cię interesuje. Jedno słowo przychodzi mi na myśl - NEGATYW...... Nic fajnego, wiesz........ Może lepiej się nie wypowiadaj, śledź sobie temat a jak wrócimy i będziemy sie żalić na warunki i liczyć straty po glebach - będziesz mógł powiedzieć : "a nie mówiłem?!?!?!"

pozdrawiam :wink

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz

Post autor: rinas » pn 22 cze 2009, 12:42

olo, może trochę źle zrozumiałeś Skubiego. Chyba raczej się nie czepiał, przynajmniej ja tak tego nie odebrałem :)

Ale fakt jest taki, że technikę można ćwiczyć zdecydowanie mocniej w Lublinie, gdzie ciągle leci się na kolanie i w dość dużym złożeniu, przy relatywnie niskich prędkościach. Mówię to po jednej wizycie na tym torze.

Po Poznaniu nie jeździłem nigdy, ale jestem raczej w temacie i na bierząco ze wszystkim, i odnośnie treningów - chłopaki z http://www.wyscigi.motogp.pl śmigają regularnie, niektórzy narzekają na tłok, innym to akurat nie przeszkadza. Napewno 3x20 minut to mało... Jak by były sesje 3x60 to by też pewnie jednak wszystkim nie dogodził, bo by było za długo. Także szkoda głównie tego, że jest zdecydowanie zbyt mała dostępność do toru, i tak jak napisał Benitto, ceny są astronomiczne za wynajęcie toru na wyłączność :shock:

Awatar użytkownika
Skubi
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Skubi » pn 22 cze 2009, 13:08

Nie czepiam się, tylko chodzi o to, że podział na grupy nie wychodzi idealnie i słyszałem już opowieści,że nagle w szczycie zakrętu wyrastają motocykle. Nie chce aby ktoś się napalał i ćwiczył technikę nie tam gdzie trzeba. W Poznaniu trzeba zapier..... :mrgreen: Na tor napewno pojadę w tym roku, nie martw się, może razem pośmigamy :smile:

peace :smile:

W sumie to nie mi wyjeżdzali więc możemy uznać, że nie było takich sytuacji. Olo, niektórzy nie wiedzą po co są takie tory ten w Poznaniu, zakładam, że nie wśród nich Ownersów. Wydaje mi się, żeby jechać na Poznań trzeba juz mniej więcej wiedzeć o co chodzi w jeździe na torze. Z tego co mi mówili znajomi nie wszcy wiedzą. Nie lepiej najpierw poćwiczyć w Radomiu, Lublinie itd.

Tak jak wcześniej już pisałem, ja też jestem chętny żeby pośmigać. Może nie lipiec, bo szykują się Alpy, ale sierpień/wrzesień bardzo chętnie.

ODPOWIEDZ