Boże Ciało na Litwie 2009-06-10 do 14

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
niedzwiedz_waw
teksciarz
teksciarz
Imię: Jarek
Kontakt:

Boże Ciało na Litwie 2009-06-10 do 14

Post autor: niedzwiedz_waw » pt 15 maja 2009, 09:40

Witam
Wybieramy się na Litwę w dniach 10 - 14 czerwca (święta Bożego Ciała)
Przewidywana trasa to ok 1800 km a po drodze delfinarium w Kłajpedzie, góra krzyży, Wilno, zamek w Trokach, i po stronie polskiej Stańczyki oraz piramida w Rapie. Prawdopodobnie będzie nam towarzyszył jeden samochód (jedzie 2 dzieci).

W załączniku mapa i przewidywane odległości

Jeżeli ktoś ma ochotę to zapraszamy, wyjazd turystyczny a nie "pałowanie" do kolejnych miejsc.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob 06 cze 2009, 20:38 przez niedzwiedz_waw, łącznie zmieniany 1 raz.
Może dotąd zaniedbywałem modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie Supermanie.

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz

Post autor: dragoo » pt 15 maja 2009, 11:35

niedzwiedz_waw pisze:wyjazd turystyczny a nie "pałowanie" do kolejnych miejsc.
Złote słowa :) Chetnie bym się podłączył ale musiałbym to z moją Monią obgadać, bo termin wciąz odległy...

Awatar użytkownika
Mr.Exclusive
pisarz
pisarz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Mr.Exclusive » pt 15 maja 2009, 11:50

Świetna propozycja :)
Mam pytanie, czy mógłbyś podać jakieś przybliżone koszty takiej wyprawy w przeliczeniu na 1 osobę.
pozdrawiam
ReSpEcT iS eVeRyThInG !!
The most important thing is to be loyal~~

Awatar użytkownika
niedzwiedz_waw
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: niedzwiedz_waw » pt 15 maja 2009, 12:39

Sporo zależy od kursu Lita Litewskiego. W zeszłym roku byłem tam dwa razy i przy przeliczniku w stosunku 1pln = 1 lit wacha była o jakieś 30 groszy tańsza niż w Polsce.
Dobra micha obiadowa wychodzi koło 25-30 zł. W zeszłym roku również jak wjeżdżałem do Połągi to stało mnóstwo osób z tabliczkami "kwatera do wynajęcia" my za 2 pokojowe mieszkanie z kuchnią i z łazienką na 4 osoby płaciliśmy 160 zł. obok mył market typu nasza biedronka bądź tesco express więc śniadania jedliśmy w domu a kolacje to różnie. Samo żarcie zajebiste tylko wątroba trochę siada:) koszt noclegu w Wilnie to od 35 zł w hotelu robotniczym, ale dobry hotel ze śniadaniem można znaleźć za 120 zł za 2 osoby ze śniadaniem. 1 nocleg można by również zrobić w drodze powrotnej na mazurach więc tam koszty też powinny oscylować w granicach 30 - 80 zł od osoby w zależności od standartu.
Wyliczając nie będę liczył śniadań i kolacji bo jeżeli są one we własnym zakresie to koszt jest ten sam co w kraju zakupy + praca własna(zostając w domu też trzeba robić zakupy i jeść)

Paliwo (liczę 2 000 km chociaż nie powinno tyle wyjść)
20 x 6,5l(średnie spalanie bez pałowania dla v-tec przy 2 osobach i bagażu)

130 x 4,4 = 572 zł paliwo
delfinarium + prom ok 40 zł od osoby
noclegi licząc 4 po 60 zł od osoby 240
dziennie ok 70 zł na obiad + zakupy (na osobę)( nie liczę alkoholu i zabawy)
zamek w trokach 25 zł od osoby zwiedzanie

Łączna kwota to 560 zł za koszty związane z pobytem(przypominam że bez alkoholu i zabawy)
łączny koszt paliwa to 580 zł na osobę bądź dwie w zależności ile i jak spokrewnionych jedzie na jednym moto
Ostatnio zmieniony pt 15 maja 2009, 12:50 przez niedzwiedz_waw, łącznie zmieniany 1 raz.
Może dotąd zaniedbywałem modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie Supermanie.

Awatar użytkownika
niedzwiedz_waw
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: niedzwiedz_waw » pt 15 maja 2009, 12:48

Jeżeli określi się jakaś grupa powiedzmy do 25 maja to mogę się zająć organizacją noclegów w Wilnie i w Polsce ( noclegi na wybrzeżu Litwy do znalezienia na miejscu)

Ostrzegam że mandaty za prędkość są dosyć wysokie ( w zeszłym roku za przekroczenie o 30km na ograniczeniu do 70 panowie zaproponowali 600 litów (ok 800 zł na dzisiaj)
a namierzyli mnie jadąc z naprzeciwka nieoznaczonym samochodem(wyższa technologia)

Skończyło się na 180 w łapę i dali spokój

ODPOWIEDZ