Czołem panie i panowie!
Przeszukałem wiele wątków ale mam problem z moją maszynką.
Vfr 800 z vitkiem 2003 rok.
Przy ostatniej zmianie oleju, zauwazylem ze jest go ponad stan, dodatkowo wyczuwalne bylo paliwo.
Dodam tylko ze moto stalo wiekszosc czasu w garazu ze względu na czas wyrobienia uprawnień (pełne A już w kieszeni), no i co jakis czas albo odpalilem i chwile sobie pochodzilo, albo zrobilem rundke po osiedlu.
Czy jest czym sie obawiac? Dodam ze moto posiadam od Lipca, i od tamtej pory nie zrobilo zadnej trasy powyzej 10 km.
Ps. Jezeli posiada ktos aktualny link do serwisówki, bede bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam!
Cześć!
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Re: Cześć!
Vitaj na forum! Takie odpalanie i gaszenie jest najgorsze dla silnika. Nie zdąży złapać temperatury roboczej, cierpią świece. Póki co pojeździj dopiero wtedy będziemy myśleć 
https://www.scribd.com/document/4946322 ... -Vtec-2002
15 sekund szukania

https://www.scribd.com/document/4946322 ... -Vtec-2002
15 sekund szukania
-
- Imię: Kuba
- województwo: kujawsko-pomorskie
Dziekuje bardzo! W takim razie w przyszlym tygodniu o ile pogoda pozwoli, wsiadam i bede dawał znać!
-
- Imię: Kuba
- województwo: kujawsko-pomorskie
Cześć ponownie.
Wczoraj zrobiona dłuższa trasa, 70/80 km i po zgaszeniu moto sprawdzilem stan oleju, wziernik pełny.
Dodam że wymieniłem świece i filtr powietrza.
Coś gdzieś czytałem o regulatorze ciśnienia paliwa, lecz ja nie mam żadnych niepokojących objawów typu brak mocy czy przygasanie.
Od czego zacząć? Gdzie szukać przyczyny?
Wczoraj zrobiona dłuższa trasa, 70/80 km i po zgaszeniu moto sprawdzilem stan oleju, wziernik pełny.
Dodam że wymieniłem świece i filtr powietrza.
Coś gdzieś czytałem o regulatorze ciśnienia paliwa, lecz ja nie mam żadnych niepokojących objawów typu brak mocy czy przygasanie.
Od czego zacząć? Gdzie szukać przyczyny?
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Zrobić z 1000 km i dopiero oglądać świece. Pókico jeździć i już