Witam

Jesteś nowy? :) Przywitaj sie z nami.
bachu
pisarz
pisarz
Imię: Robert

Witam

Post autor: bachu » śr 25 cze 2014, 11:03

Sesja trwa, ale uznałem, że warto by się przywitać. Na imię mam Robert, studiuję w Gdańsku, ale kilka miesięcy ( głównie latem :mrgreen: ) spędzam w Sulejówku pod Warszawą, więc motocyklowo obecny będę w obu miejscach. Dla tych, co zastanawiali się gdzie podziała się VFR'ka, którą sprzedawał tomekv4 to już wiecie :wink: . Cóż mogę powiedzieć, miałem blisko, jedna spontaniczna decyzja później i jestem tutaj.

VFR 750 z lat 94-97 jest takim trochę motocyklem marzeń w moim przypadku. Druga maszyna, która zawsze mi się podobała to, momen omen, też Honda - CB750 Seven Fifty. Przyznam się od razu, że jest to pierwszy mój motocykl, także poprzeczkę ustawiłem sobie dość wysoko. Na razie nieumiejętna obsługa centralki skończyła się parkingówką ( a właściwie postojówką :lol: ) i mam nadzieję, że więcej gleb nie będzie. Na szczęście poleciał na już porysowaną lekko stronę, więc wiele się nie zmieniło.

Także, witam jeszcze raz, mam nadzieję, że zagoszczę na długo i nie zabiję się zanim nauczę się jeździć, hehe. Respekt do maszyny mam, zdrowie i prawko jazdy mi miłe, więc może nie będzie tak źle :) .

Na koniec mam małe pytanie, chociaż domyślam się odpowiedzi. Mianowicie, czy wskaźnik paliwa w RC36II pokazuje długo pełny bak i potem nagle zaczyna opadać? Na razie zdążyłem zrobić lekko ponad 100km zaraz po kupnie i wskazówka jest bodajże niecałą jedną kreskę poniżej maxa. Gdyby tendencja się zachowała byłbym bardzo szczęśliwym człowiekiem :mrgreen: .

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Re: Witam

Post autor: śliniak290 » śr 25 cze 2014, 12:24

Witaj :)
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
Żeton
klepacz
klepacz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Żeton » pn 30 cze 2014, 22:05

poVitać kolegę poVitać :bye :bye
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » pn 30 cze 2014, 22:14

Witaj Kolego 8)
bachu pisze:Na koniec mam małe pytanie, chociaż domyślam się odpowiedzi. Mianowicie, czy wskaźnik paliwa w RC36II pokazuje długo pełny bak i potem nagle zaczyna opadać? Na razie zdążyłem zrobić lekko ponad 100km zaraz po kupnie i wskazówka jest bodajże niecałą jedną kreskę poniżej maxa. Gdyby tendencja się zachowała byłbym bardzo szczęśliwym człowiekiem :mrgreen: .
Przy ok. 100 - 120 km wskazówka ledwo opadnie. 8)
Dopiero później leci na łeb, na szyję. :o
Przy ok. 160 - 180 km jest mniej więcej w połowie, żeby spaść do poziomu dolnej kreski w okolicy 270 - 300 km. :)

Tak jest przynajmniej u mnie :mrgreen:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

bachu
pisarz
pisarz
Imię: Robert

Post autor: bachu » wt 01 lip 2014, 13:24

Eh, to pozostaje sprzedać i kupić skuter 50 :lol: . Jak tylko uda mi się wrócić w rodzinne strony to nie omieszkam sprawdzić na ile bak starczy ;).

ODPOWIEDZ