Vitam wszystkich :)

Jesteś nowy? :) Przywitaj sie z nami.
xree
Imię: Tomasz
województwo: dolnośląskie

Vitam wszystkich :)

Post autor: xree » ndz 23 wrz 2012, 22:08

Ot wszyscy piszą siema i starczy :) A jak nie ...ot tak sobie myśle że napisze więcej:) No więc od początku.Moja zabawa z 2 kółkami zaczeła się w latach 90 a dokładnie w podstawówce :) już w 7 kalsie miałem JAWE 350TS och... co to był za motor :) Następnie w szkole średniej dorobiłem się na tyle żeby zakupić pierwszego japońca :) myśle że było to koło 97roku :) a była to...... ha Honda VF750 :) oczywiście zakupiłem sprzęt z podstawową usterką tego moto czyli korba wyzioneła ducha :) po 1 roku ciułania w końcu ruszyłem na szosę pierwszym japońcem:) czyli koło 98:) czujecie polot ? co to był za sprzęt w tamtych czasach?(u mnie w mieście było raptem 4 szt moto pochodzenia japońskiego a po ulicach zasówały w większości fiaty i kadety - wiem wiem nie jedna osoba kupował może i nówki ale proszę wziąść pod uwagę że to co miałem sam na to zarobiłem ! nie dostałem wsparcia od rodziców w tej materi wcale !) No ale chcąc nie chcąc myśl o wychodzących korbach nie dawała mi spokoju i spieniężyłem pierwszego japońca w zasadzie kupując na następny dzień następnego :) ot to była HONDA CBX750 :P zacny sprzęcik i troche ze mną przeżył czyli tak do mniej więcej do 03 roku i coś tkneło żeby zmienić sprzęta więc honda poszła pod nóż a ja rozglądałem się co by tu nabyć i nabyłem...... do tej pory nie mogę sobie tego wybaczyć :) A że czasy już były dosyć więc sprzętów już trochu było i nabyłem GPZ900R ahh te 900cm3 i mega moc opisywana w katalogach nop i pojechałem kupować ze znajomym młody najarałem się a czułem że coś nie trybi w tym silniku bo ledwo jechał ale sprzedający twierdził że trza mu regulacji no dobra niech będzie w racając do domu pod samym garażem tak się biedna rozlegulowała że aż ciśnienie oleju się zaświeciło ......mina ! K....wa jaki ja byłem zły adwokat itd.... g..wno nic nie dało i zostałem z trupem taki byłem zły że palłem to w kąt na 2 lata i potem już byłem na tyle głodny 2 kółek że kupiłem zgniota w holandi i wsadziłem silnik i tak se kawa pykała praktycznie cały(jest na sprzedaż jak ktoś chce oddam za 2 tysiaki bo teraz mi już wadzi w garażu - sprawny sprzęt) i nastał momen że trza by coś nowszego i tak ubzdurałem sobie VFR :) jako że bardziej turystyczny a mi już głupoty z głowy raczej wyszły 2 dzieci itd.. Ale tak się zraziłem zakupem tej kawy że postanowiłem że po sprzęta pojade do niemcowni i tak się stało zanlazłem ogłoszenie zu verkaufen :) privat verkaufer itd... rok 96 nalatane 70tysi - ale myśle chociaż prawdziwe :) dzwonie do wujków niech ktoś dzwoni do gebelsa i się z nim umówi (sobota) na niedziele nie darady w poniedziałem pasuje OK - jade dojeżdzam na miejsce :) wychodzi typek który był starszy od mojego ojca:) heh ładujemy się do garazu pod plandeką stoi oto i ona VFR-a w niebieskim lakierowaniu :) Pierwszy rzut oka wsio OK lakier orginał gdzie niegdzie pici kłak ryski praktycznie nie widoczne z drugiej mańki nom widać że kiedyś komuś upadła ale wszystko w orginale nie lakierowane tylko jak to niemiec gdzie były ryski delikutaśnie pędzelkiem przymalowane ale ogulnie ok jak najbardziej 3 ryskiw końcu sprzęta nie zdyskwalifikują :) No to mój interpreter od niemieckiego prosi pana o kluczydła i palimy gada :) A tu zonk nawet kontrolka nie błyśnie no to gebels nawija że moto stoi od 3 lat bo już za stary na jazdy itd.. i nie ma problemu za 2 godziny moto będzie śmigać no myśle niech będzie jechałem pół dnia 2 godziny mnie nie zbawią :) No to siedzimy sobie na taraskie gebelsa popijam cole zaciągając w między czasie e-szluga:) patrze podjeżdza laweta z napisami honda ładują sprzęta i odjeżdzają troche zgłupiłem pan powiedział ze za 2 godz będzie z powrotem :) No i czekamy 2godziny 2,5 godziny już coraz bardziej jestem zdegutowany ale jest przyjeżdza moto na lawecie Pan zapłacił a my dalej ogładamy ... pstryk moto pali :) hodzi całkiem dobrze słychać że należało by zrobić synchronizacje gżników i zawory uregulować żeby było TIP TOP. ale dobra biore :) tak że w sumie moto mnie wyszło jakieś 8tysi z rejestracją ale chociaż pewne a od niemca dostałem gratis pełny zbiornik świerzego paliwa, filtry + olej nowy i do tego aku nowy i świece :) Tak że pare $ do przodu:) Jak ktoś to doczyta do końca to znaczy chyba że mu się nudzi jak mi :) Ale cóż witam wszystkich !

Awatar użytkownika
Marsel
pisarz
pisarz
Imię: Marceli
województwo: łódzkie

Re: Vitam wszystkich :)

Post autor: Marsel » pn 24 wrz 2012, 09:20

Witam zakręconego pozytywnie kolege, jak to przeczytałem to tak jakbym widział siebie pare łądnych lat w stecz. Ciesz się nowym nabytkiem, dbaj, pieść a ona Ci się odwdzięczy, LwG
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Post autor: śliniak290 » pn 24 wrz 2012, 12:08

no siema :D , teraz to mamy cały życioryc :mrgreen:
do zobaczyska na trasie lub zlotach :D
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » pn 24 wrz 2012, 18:59

Vitka :bye :bye

Tak powinna wyglądać Powitania :!:
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

jm31
pisarz
pisarz
Imię: Jacek

Post autor: jm31 » pn 24 wrz 2012, 22:52

Siemka kolego.

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » pn 24 wrz 2012, 23:09

Nudziło mi się, hehe . Witaj :!:

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » pn 24 wrz 2012, 23:11

Damo 88 pisze:Tak powinna wyglądać Powitania
O tak,Vitam serdecznie kolegę w naszych skromnych progach.Proszę się rozgościć,czytać i pisać.....
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu

Awatar użytkownika
Żeton
klepacz
klepacz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Żeton » pt 28 wrz 2012, 23:58

poVitac poVitac :bye :bye
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE

ODPOWIEDZ