Powitanie
-
- Imię: Mariusz
Powitanie
cześć witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy vfr-y , ja 4 lata temu kupiłem swoja całkiem przypadkowo po dość długim czasie nie dosiadania dwóch kółek , najpierw musiałem zrobic duży przegląd wymiane części eksploatacyjnych , i jak na razie jestem bardzo zadowolony ze swojej vfr-y , choć to stary model RC-24 ale daje radę .Latałem kiedyś z kolegą on miał bandita 1,2 z 2003 r , na autostradzie zegar pokazywał w porywach ponad 200 km/h i muszę przyznać ,że bandzior trochę wysiadał .Ale dość chwalenia na nowy sezon muszę postarać sie o nowego kapcia na tył ,trudno teraz dostać coś w takim rozmiarze i rozsądnej cenie jest to 18 i wąska a mam pytanie może ktos poradził by mi jak szeroka opone można załozyc na seryjną felgę tylną w oryginale jest 130 . to narka pozdrawiam wszystkich i życzę szerokości w nowym sezonie.
-
- pisarz
vitaj. co do tego kapcia to nie eksperymentuj i załóż to co producent zaleca. jak wsadzisz szerszy to zapomnij o jakimkolwiek przyzwoitym składaniu moto w zakręty. motocykl wtedy można powiedzieć nie że się składa (lepiej albo gorzej) tylko się wali w zakręty. - taki jest najczęściej efekt zamontowania szerszej gumy
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Witaj Kolego
Możesz baz utraty właściwości trakcyjnych założyć na tył 140 /takie były montowane w RC24 po 87 roku/.
Daj jakieś foto swego nabytku.

Możesz baz utraty właściwości trakcyjnych założyć na tył 140 /takie były montowane w RC24 po 87 roku/.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- Imię: Mariusz
figaro pisze:Witaj Kolego![]()
Możesz baz utraty właściwości trakcyjnych założyć na tył 140 /takie były montowane w RC24 po 87 roku/.![]()
dzięki za radę
[ Dodano: |27 Lis 2010|, o 20:12 ]
dziękuję wszystkim za powitanie i rady teraz wiem ,że w innym dziale powinienem pytać o porady , a jak trochę wkręcę się w forum to wstawię zdjęcie swego moto na razie tylko opis seryjna vfr RC-24 biała w oryginalnym malowaniu , poprawiłem jedynie obicie siedzenia na białe , no i ma super brzmienie tłumik Yoschimura 4 w1 .