Demontaż tłumików w Vtec

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Demontaż tłumików w Vtec

Post autor: Wojtek86 » ndz 09 maja 2010, 13:54

Korci mnie tłumik Leo Vinice.

Zastanawiam się, czy do demontażu tłumików w Vitku trzeba ściągać coś jeszcze niż tylko koło?

2 śruby i objemka łącząca? Coś jeszcze trzyma tłumiki?

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: adi610 » ndz 09 maja 2010, 14:44

post 10 w temacie ¤ Przelotowy oryginal - manual
Krajan pisze:To ja dorzuce swoje trzy grosze.... zmodyfikowałem swoją jakieś dwa miesiące temu ale nieco inaczej wyprułem wydech..

Odkręcanie wydechu nie jest niczym trudnym, najlepiej ściągnąć plastik tylky z lampą żeby przypadkiem nie uszkodzić, odkręcamy śruby mocujące wydech (pomiędzy "ogonem" a górną częścią wydechu (z prawej i lewej), nst odręcamy stelaż podnóżka prawego, popuszczamy dwie śruby przy łączeniu kolektorów z rurą prowadzącą do wydechów (klucz 12). Żeby wydechy ładnie zeszły trzeba odkręcić cały błotnik (dwie śruby od strony dolnej zadupka i dwie pod siedzeniem). Wydech schodzi bez problemów. Ściągamy osłony wydechów te takie błyszczące ;). Potem należy ściągnąć osłonki chromowane te któe widać na końcówkach z tyłu motocykla :cool dwie śrubki na wkrętak krzyżakowy i jedna na "imbus". Mamy ładnie zaspawany wydech. I rzecz u mnie polegała na tym iż linię cięcia wyznaczyłem patrząc tak jakby od tyłu moto "ZA SPAWEM" i tu tkwiła różnica pomiędzy moim wykonaniem a Katana. W moim przypadku odcięta część wyszła razem z wygłuszeniem z maty, oskurowałem siatkę z tego usytrojstwa i włożyłem spowrotem resztę bez nawiercania, wycinania itd. Po skręcenie (nie spawałem tego jeszcze) efekt był bardzo miły dla ucha. \

Poniżej najistotniejsze foty...

ODPOWIEDZ